Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανωτόκια-Παπαντωνίου-Συναίνεση κομμάτων.
  • [02] Κλειστά επαγγέλματα-Διάλογος.
  • [03] Ολυμπιακοί 2004-Επαφές με ΔΟΕ-Προετοιμασία.
  • [04] ΗΠΑ-Δημοσίευμα για τρομοκρατία-2004-Απάντηση ΑΘήνας.
  • [05] Αβραμόπουλος:Αυτόνομη πορεία.
  • [06] Δηλώσεις τέως Βασιλιά-Απάντηση κυβερνητικού εκπρόσωπου.
  • [07] Αιχμές Χριστόδουλου για την κυβέρνηση.

  • [01] Πανωτόκια-Παπαντωνίου-Συναίνεση κομμάτων.

    06/02/2001 21:28:33

    Τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το θέμα με τα πανωτόκια, εξασφάλισε ο υπουργός εθνικής οικονομίας, στη διάρκεια ευρείας διακομματικής σύσκεψης. Όπως έγινε γνωστό, στο θέμα, το οποίο έχει καταταλαιπωρήσει χιλιάδες οφειλέτες δανείων και έχει προκαλέσει κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, θα δοθεί οριστική λύση μέχρι το τέλος Μαρτίου, ύστερα από συνεννόηση του υπουργου εθνικής οικονομίας με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τους ενδιαφερόμενους φορείς.

    [02] Κλειστά επαγγέλματα-Διάλογος.

    06/02/2001 21:28:27

    Μακρύ διάλογο με τους ενδιαφερόμενους εγκαινιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση, για τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα. Το θέμα συζητήθηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, όπου αποφασίστηκε οι αρμόδιοι υπουργοί να αρχίσουν διάλογο με τους φορείς και σε δύο μήνες να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την παροχή καλυτέρων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

    [03] Ολυμπιακοί 2004-Επαφές με ΔΟΕ-Προετοιμασία.

    06/02/2001 21:28:20

    Την ύπαρξη προβλημάτων στην υλοποίηση των έργων υποδομής για την Ολυμπιάδα του 2004, παραδέχθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, διευκρινίζοντας όμως ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκεται κλιμάκιο αξιωματούχων της ΔΟΕ, για τον καθιερωμένο έλεγχο της πορείας των έργων. Τα μέλη της ΔΟΕ θα έχουν συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες και στελέχη του Αθήνα 2004 και θα επισκεφθούν έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Εξάλλου, στο Ντακάρ, όπου συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ, "αθάνατοι" ζήτησαν διευκρινίσεις για την αλλαγή της χωροθέτησης του Πολυδύμανου από το Φαληρτικό Δέλτα, στο Φλοίσβο και το Ελληνικό, την επέκταση του Μετρό από την Πανόρμου στο ΟΑΚΑ και την καθυστέρηση της δημοπράτησης του Ολυμπιακού Χωριού.

    [04] ΗΠΑ-Δημοσίευμα για τρομοκρατία-2004-Απάντηση ΑΘήνας.

    06/02/2001 21:28:14

    Σε κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αναφέρεται άρθρο του πρώην αξιωματούχου στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και σκληρού επικριτή της Ελλάδας, Γουέιν Μέρι, που δημοσιεύουν οι σημερινοί «Λος Αντζελες Τάιμς. Για την ύπαρξη ανησυχίας γύρω από το θέμα της τρομοκρατίας μιλά και ανταπόκριση της εφημερίδας από τη Σενεγάλη όπου πραγματοποιείται η σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ οι «Τάιμς φιλοξενούν και άρθρο-απάντηση εκ μέρους της Ελλάδας, του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ουάσιγκτον Αχιλλέα Παπαρσένου.

    [05] Αβραμόπουλος:Αυτόνομη πορεία.

    06/02/2001 21:28:07

    Την απόφασή του να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία, απορρίπτοντας κομματικές συνεργασίες, διατύπωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, σημειώνοντας ότι το υπό ίδρυση κόμμα του θα συνεργαστεί ισότιμα με όλα τα κόμματα στο όνομα του δημοσίου και εθνικού συμφέροντος και μόνον. Ο κ. Αβραμόπουλος προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της τηλεόρασης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ασχολείται με την πραγματική και όχι την δήθεν πολιτική. Οταν ιδρύσει το κόμμα του θα σχολιάσουμε τις θέσεις του, απάντησε και η ΝΔ.

    [06] Δηλώσεις τέως Βασιλιά-Απάντηση κυβερνητικού εκπρόσωπου.

    06/02/2001 21:28:01

    Η κρίση της ιστορίας είναι αμείλικτη για τον τέως βασιλιά, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή δηλώσεις του έκπτωτου μονάρχη, όπου εμφανίζεται βέβαιος πως θα κερδίσει την περιουσία που διεκδικεί, και ένα μέρος της προτίθεται να το πουλήσει. Ο τέως μπορεί να ελθει ως απλός πολίτης, αφού προηγουμένως αναγνωρίσει και σεβαστεί το Σύνταγμα του 1975, τόνισε από την πλευρά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

    [07] Αιχμές Χριστόδουλου για την κυβέρνηση.

    06/02/2001 21:27:54

    Προειδοποίηση στους κυβερνώντες που κρατούν το μαχαίρι, να προσέχουν μήπως κόψουν κανένα δάχτυλο ή καμιά παλάμη, απηύθυνε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και φωτογραφίζοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης είπε ότι αυτοί που μιλούν για χωρισμό εκκλησίας- πολιτείας μισούν την εκκλησία η οποία επανακάμπτει και βρίσκεται στο προσκήνιο. Σημείωσε ακόμη ότι η εκκλησία δεν έχει πολιτικές βλέψεις, αλλά έχει το δικαίωμα να μιλάει για την παιδεία και τα εθνικά θέματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 February 2001 - 21:30:24 UTC