Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιακοί 2004-Δημοσίευμα-Τρομοκρατία-Απάντηση Αθήνας.
  • [02] Νομοσχέδιο για ΤΕΙ-Ευθυμίου.
  • [03] Σε δύο δόσεις οι αυξήσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών γραμμών.
  • [04] Ενταση στη Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
  • [05] ΔΟΕ-Θέτει ζήτημα ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
  • [06] Νέο αεροδρόμιο-Βουλή-Λαλιώτης
  • [07] Ευθυμίου-Σχέδιο νόμου για αναβάθμιση των ΤΕΙ
  • [08] Υπέκυψε ο άτυχος υπάλληλος του ΟΤΕ Γιάννης Σκουλαρίκος
  • [09] Ελικόπτερο ΕΚΑΒ-Σε εξέλιξη οι προσπάθειες ανέλκυσης
  • [10] Ηράκλειο - Αγροτικό συλλαλητήριο.
  • [11] Θεσσαλονίκη-Ποινική δίωξη σε εταιρία τροφίμων
  • [12] Στον εισαγγελέα οι δράστες της ληστείαςτου 82χρονου
  • [13] Σκουλαρίκος-Υπέκυψε στα τραύματα.
  • [14] Σημίτης-Τουρκία.
  • [15] Απόδραση Κούρδων.
  • [16] Κρέατα-"Τρελές αγελάδες".

  • [01] Ολυμπιακοί 2004-Δημοσίευμα-Τρομοκρατία-Απάντηση Αθήνας.

    07/02/2001 21:06:24

    Ξαναχτύπησε ο γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα, πρώην αμερικανός αξιωματούχος Γουέϊν Μέρι, ο οποίος στους "Λος Αντζελες Τάϊμς", επαναφέρει θέμα τρομοκρατίας στην Ελλάδα και θέτει θέμα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η Αθήνα χαρακτήρισε το άρθρο κατάπτυστο και τον κ.Μέρι αποτυχημένο, εμπαθή και συκοφάντη. Την ίδια ώρα ο Αθήνα 2004 επιβεβαιώνει την ύπαρξη εγγράφου του αντιπροέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, που ζητά να συζητηθεί το ζήτημα της τρομοκρατίας, εντάσσοντάς το σε διεθνές πρόβλημα που απασχολεί πολλές χώρες και αποσυνδέοντάς το από το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών αγώνων.

    [02] Νομοσχέδιο για ΤΕΙ-Ευθυμίου.

    07/02/2001 21:06:16

    Το νομοσχέδιο για την ένταξη των ΤΕΙ στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρέδωσε ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, στους προέδρους των ΤΕΙ και τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων. Το νομοσχέδιο εισάγει μεταξύ άλλων, διακριτούς ρόλους ανάμεσα στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και προβλέπει ότι τα πτυχία των ΤΕΙ, θα είναι πρώτος ακαδημαϊκός τίτλος, ενώ οι απόφοιτοί τους θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις μεταπτυχιακές σπουδές. Η αξιολόγηση των ΤΕΙ θα γίνει μετά από τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.

    [03] Σε δύο δόσεις οι αυξήσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών γραμμών.

    07/02/2001 21:06:10

    Σε δύο δόσεις θα γίνουν τελικά οι αυξήσεις, της τάξης του 7% στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών γραμμών. Η πρώτη αύξηση 5% θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου και το υπόλοιπο 2%, από την 1η Ιουνίου. Η αύξηση κρίθηκε αναγκαία, επειδή την τελευταία τριετία το ναυλολόγιο παρέμενε αμετάβλητο, παρά την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Στο μεταξύ, αυξημένη είναι από τα μεσάνυχτα η τιμή της βενζίνης κατά 2,3 δρχ το λίτρο και κατά 2 δρχ του πετρελαίου θέρμανσης. Αντίθετα, το ντίζελ κίνησης θα πωλείται φθηνότερα κατά 3 δρχ το λίτρο.

    [04] Ενταση στη Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

    07/02/2001 21:06:02

    Ενταση στη βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης αναθεώρησης του συντάγματος, με αφορμή τις σχέσεις των ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης με

    τις συναλλαγές στο δημόσιο. Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε να υπάρξει ασυμβίβαστο, στους βασικούς μετόχους των εταιριών, γεγονός που απέρριψε η ΝΔ και ο πρόεδρός της Κώστας Καραμανλής επανέφερε το θέμα της διαπλοκής και χαρακτήρισε ύποπτη τη στάση της κυβέρνησης. Σαφείς αποστάσεις από τον κ.Καραμανλή πήρε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, προσεγγίζοντας την πρόταση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για το ασυμβίβαστο.

    [05] ΔΟΕ-Θέτει ζήτημα ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

    07/02/2001 13:35:54

  • Ζήτημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, απο το ενδεχόμενο τρομοκρατικών ενεργειών, θέτει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Οπως αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ, ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο της επιτροπής "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, με την οποία ζητεί να εξεταστεί κατά την άφιξή του στις 15 του μήνα στην Αθήνα και το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων υπο το πρίσμα των πρόσφατων τρομοκρατικών ενεργειών. Στο μεταξύ ο πρώην υπάλληλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ουέι Μέρι, σε άρθρο του στους "Λος Αντζελες Τάιμς" υποστηρίζει οτι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να αφαιρεθούν απο τη χώρα μας, αν η "17 Νοέμβρη" δεν εξαρθρωθεί έως το τέλος του 2001. Ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, μιλώντας το πρωί σε ραδιοσταθμό της Αθήνας, χαρακτήρισε κατάπτυστο το άρθρο και τόνισε οτι είναι αδιευκρίνιστος ο ρόλος του.

    [06] Νέο αεροδρόμιο-Βουλή-Λαλιώτης

    07/02/2001 13:35:47

  • Μέσα στο Μάρτιο θα τεθεί σε λειτουργία το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα, επανέλαβε στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, Αθανάσιου Χειμάρα. Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις του βουλευτή ότι έως τότε δεν θα έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και δεν θα έχουν παραληφθεί τα συστήματα αεροπλοϊας, ο κ. Λαλιώτης είπε ότι αντιλαμβάνεται τις αγωνίες του, όχι όμως τους φόβους και τις κινδυνολογίες του. Τόνισε ότι το νέο αεροδρόμιο θα είναι απο τα πιο σύγχρονα, ασφαλή και αξιόπιστα αεροδρόμια του κόσμου.

    [07] Ευθυμίου-Σχέδιο νόμου για αναβάθμιση των ΤΕΙ

    07/02/2001 13:35:41

  • Το σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, παρέδωσε το πρωί στους προέδρους των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με πρυτάνεις των πανεπιστημίων και με εκπροσώπους φοιτητών. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το νομοσχέδιο προβλέπει ότι τα πτυχία των ΤΕΙ θα είναι πρώτος ακαδημαϊκός τίτλος και οι απόφοιτοί τους θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις μεταπτυχιακές σπουδές. Η αξιολόγηση των ΤΕΙ θα γίνει μετά απο τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.

    [08] Υπέκυψε ο άτυχος υπάλληλος του ΟΤΕ Γιάννης Σκουλαρίκος

    07/02/2001 13:35:34

  • Υπέκυψε τα ξημερώματα στο Τζάννειο Νοσοκομείο Πειραιά, ο άτυχος υπάλληλος του ΟΤΕ Γιάννης Σκουλαρίκος, τον οποίο είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά στο Παλαιό Φάληρο άγνωστος, όταν προσπάθησε να του κλέψει το αυτοκίνητο. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ο δράστης.

    [09] Ελικόπτερο ΕΚΑΒ-Σε εξέλιξη οι προσπάθειες ανέλκυσης

    07/02/2001 13:35:28

  • Σε εξέλιξη είναι απο το πρωί ανοικτά του Σουνίου οι προσπάθειες για την ανέλκυση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, που κατέπεσε πριν απο 15 ημέρες στη θαλάσσια αυτή περιοχή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα. Στην επιχείρηση παίρνει μέρος και το βαθυσκάφος "ΘΕΤΙΣ", ενω στην περιοχή βρίσκεται και ο εισαγγελέας κ. Ασπρογέρακας, ο οποίος ζήτησε και την ανέλκυση του ελικοπτέρου.

    [10] Ηράκλειο - Αγροτικό συλλαλητήριο.

    07/02/2001 13:35:22

  • Αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Ηράκλειο, το οποίο οργανώθηκε απο την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. Ομάδες αγροτών διέσχισαν με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα τους δρόμους της πόλης και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας στο χώρο έξω απο τη νομαρχία. Τα βασικά αιτήματά τους ήταν η στήριξη της τιμής του ελαιολάδου, η απορρόφηση της ντομάτας, η αποζημίωση των σταφυλοπαραγωγών καθώς και άμεσα μέτρα για τα πανωτόκια

    [11] Θεσσαλονίκη-Ποινική δίωξη σε εταιρία τροφίμων

    07/02/2001 13:35:15

  • Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, σε βάρος της εταιρίας "Γενική Τροφίμων ΑΕ", η οποία εισήγαγε κατεψυγμένα λαχανικά απο διάφορες χώρες και τα διακινούσε ως ελληνικά. Δεσμεύτηκαν περίπου 3.500 τόνοι κατεψυγμένων λαχανικών. Στο μεταξύ, ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης, δήλωσε οτι δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, απο τις εξετάσεις που έχουν διενεργηθεί στη χώρα μας, ίχνη του ιού που προκαλεί τη νόσο της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών, γνωστής και ως ασθένειας των "τρελών αγελάδων".

    [12] Στον εισαγγελέα οι δράστες της ληστείαςτου 82χρονου

    07/02/2001 13:35:08

  • Στον εισαγγελέα Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ο 36χρονος Αιγύπτιος και η 29χρονη φίλη του Βικτωρία Μαγειροπούλου, οι οποίοι ομολόγησαν οτι το περασμένο Σάββατο λήστεψαν και κακοποίησαν τον 82χρονο Κωνσταντίνο Καλαφάτη, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Οι δυο κατηγορούμενοι κατονόμασαν επίσης ως συνεργό τους τον 25χρονο Νίκο Βασδέκη ο οποίος αναζητείται.

    [13] Σκουλαρίκος-Υπέκυψε στα τραύματα.

    07/02/2001 08:56:24

    Υπέκυψε στα τραύματά του τα ξημερώματα ο Γιάννης Σκουλαρίκος, που νοσηλευόταν στην εντατική του Τζάννειου νοσοκομείου. Ο Σκουλαρίκος προϊστάμενος του ΟΤΕ Παλαιού Φαλήρου είχε πυροβοληθεί απο άγνωστο τη Δευτέρα το πρωί, όταν βγήκε απο το αυτοκίνητό του για να πάρει τσιγάρα.

    [14] Σημίτης-Τουρκία.

    07/02/2001 08:56:17

    Η Ελλάδα έχει πάρει σειρά πρωτοβουλιών για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και αναμένει από την Τουρκία να κάνει τα βήματα που πρέπει για το Κυπριακό. Αυτό δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απο το Νέο Δελχί, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Η στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό είναι αποφασιστικής σημασίας για την πρόοδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, είπε ο κ. Σημίτης.

    [15] Απόδραση Κούρδων.

    07/02/2001 08:56:10

    Ασύλληπτοι παραμένουν πέντε Κούρδοι λαθρομετανάστες, που απέδρασαν απο λεωφορείο της αστυνομίας, που τους μετέφερε μαζί με άλλους 30 για απέλαση στην Αλεξανδρούπολη. Οι 35 Κούρδοι στασίασαν ενω το λεωφορείο βρίσκονταν στη Βοιωτία και 10 κατάφεραν να διαφύγουν. Αστυνομικοί συνέλαβαν αργότερα τους πέντε απο αυτούς.

    [16] Κρέατα-"Τρελές αγελάδες".

    07/02/2001 08:56:03

    Δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, απο τις εξετάσεις που έχουν διενεργηθεί στη χώρα μας, ίχνη του ιού που προκαλεί τη νόσο της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών, γνωστής και ως ασθένειας των "τρελών αγελάδων". Ο υπουργός Γεωργίας κ. Ανωμερίτης, δήλωσε οτι ο κίνδυνος εμφάνισης της ασθένειας στην εγχώρια παραγωγή κρεάτων, είναι ιδιαίτερα χαμηλός, τόσο διότι στην Ελλάδα το κοινό προτιμά τα μικρότερα ζώα, όσο και για το ότι δεν είναι διαδεδομένη η χρήση κρεατάλευρων στην ζωική παραγωγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 February 2001 - 21:30:30 UTC