Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση Ζάγκ Ρόγκ για έργα Ολυμπιάδας-Συνέντευξη Τύπου
  • [02] Αιματηρή απόδραση κρατουμένου απο νοσοκομείο
  • [03] Σπάτα-Ολυμπιακή.
  • [04] DNA-Εγκληματίες.
  • [05] ΝΔ-Παιδεία.
  • [06] Διαβαλκανική σύνοδος.

  • [01] Ικανοποίηση Ζάγκ Ρόγκ για έργα Ολυμπιάδας-Συνέντευξη Τύπου

    16/02/2001 12:55:22

  • Την απόλυτη ικανοποίησή του, απο την ενημέρωση που είχε για την πορεία των έργων της Ολυμπιάδας, εξέφρασε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ζάκ Ρονγκ. Ο κ. Ρονγκ δήλωσε οτι οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι κρίσιμοι και διαβεβαίωσε οτι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλη χώρα. Υπογράμμισε οτι η προσεχής επίσκεψη της ΔΟΕ στην Αθήνα για ενημέρωση

    στην πορεία των έργων θα είναι στις 4 Μαϊου. Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ δήλωσε οτι οι προθεσμίες για τις αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν τηρηθεί ενώ έχουν καθυστερήσει μόνο σε δύο περιπτώσεις. Αναφορικά με το θέμα της ξενοδοχειακής υποδομής εμφανίστηκε ικανοποιημένος, μετά τη διαβεβαίωση της ελληνικής πλευράς οτι θα δημιουργηθούν 55 νέα ξενοδοχεία. Τέλος για το θέμα της ασφάλειας δήλωσε ικανοποιημένος απο την ενημέρωση που είχε, είπε πως γίνεται ο,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και επισήμανε οτι καμία διοργάνωση δεν είναι εκατό τοις εκατό ασφαλής.

    [02] Αιματηρή απόδραση κρατουμένου απο νοσοκομείο

    16/02/2001 10:29:41

  • Αιματηρή απόδραση κρατουμένου, σημειώθηκε το πρωί, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ο κρατούμενος, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, πυροβόλησε και τραυμάτισε τους δύο αστυνομικούς που το φρουρούσαν και απέδρασε. Η αστυνομία έχει εξοπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διέφυγε με IX αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος.

    [03] Σπάτα-Ολυμπιακή.

    16/02/2001 08:58:30

    Την ακριβή ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα θα ανακοινώσει σήμερα στη Βουλή ο κ. Σημίτης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της ΝΔ. Ο υπουργός Μεταφορών κ. Βερελής, τόνισε οτι ο διοικητής της ΥΠΑ τον ενημέρωσε οτι ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα αεροναυτιλίας στο αεροδρόμιο των Σπάτων και οτι τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου το αεροδρόμιο θα τεθεί πλέον σε λειτουργία. Σήμερα επίσης ανακοινώνονται στη Βουλή οι τέσσερις εταιρίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του πλειοψηφικού των μετοχών της ΟΑ.

    [04] DNA-Εγκληματίες.

    16/02/2001 08:58:23

    Είναι δυνατός ο έλεγχος του DNA σε υπόπτους εγκληματικών ενεργειών, ανεξάρτητα αν είναι ύποπτοι τρομοκρατικών πράξεων ή του κοινού ποινικού δικαίου χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Αυτό αναφέρεται σε γνωμοδότηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης που απέστειλε ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κ. Δαφέρμος. Ακόμα η Αρχή αναφέρει στη γνωμοδότησή της οτι πρέπει να διασφαλιστεί η καταστροφή του βιολογικού δείγματος μετά την αποκάλυψη του δράστη, όπως και το οτι δεν θα χρησιμοποιηθεί το δείγμα για κανέναν άλλο σκοπό.

    [05] ΝΔ-Παιδεία.

    16/02/2001 08:58:17

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει σήμερα στη Θεσσαλονίκη στην προσυνεδριακή διάσκεψη του κόμματος με θέμα "Η Παιδεία στο επίκεντρο των προσπαθειών μας". Στη συνδιάσκεψη θα λάβουν μέρος κομματικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Παιδείας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της εκπαίδευσης Α' και Β' βαθμού. Ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ κ. Καλός, σε συνέντευξή του ανέφερε οτι επιδίωξη του κόμματος είναι ένας εθνικός διάλογος για την Παιδεία, θεσμοθετημένος, ποιοτικός και αποτελεσματικός.

    [06] Διαβαλκανική σύνοδος.

    16/02/2001 08:58:10

    Η κατάσταση στη Νότια Σερβία θα αποτελέσει ένα απο τα βασικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τη Διαβαλκανική σύνοδο κορυφής που συγκαλείται στις 23 του μηνός στα Σκόπια, στην οποία θα συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε επίσης οτι στο περιθώριο της Συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου θα έχει ορισμένες διμερείς επαφές με ομολόγους του, μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 February 2001 - 12:30:20 UTC