Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόδραση Πάσαρη-Ερευνες από την αστυνομία.
  • [02] Ολυμπιακοί 2004-ΔΟΕ-Ζακ Ρογκ:Κρίσιμοι οι επόμενοι έξι μήνες.
  • [03] Στις 28 Μαρτίου τα επίσημα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου.
  • [04] Γ.Παπανδρέου-Ονομασία ΠΓΔΜ-Παπαθεμελής.
  • [05] Νομοσχέδιο για ΤΕΙ-Σε καλό δρόμο ο διάλογος.
  • [06] Απόδραση κακοποιού Πάσαρη-Υπέκυψε ο αστυνομικός Α.Δρακόπουλος.
  • [07] Βουλή-Πρωθυπουργός-Νέο αεροδρόμιο
  • [08] Ικανοποίηση Ζακ Ρόγκ για πορεία έργων Ολυμπιάδας
  • [09] ΑΔΕΔΥ-Πόθεν Εσχες
  • [10] Συνάντηση Ευθυμίου με προέδρους ΤΕΙ
  • [11] ΝΔ-Καραμανλής-Παιδεία
  • [12] Δαφέρμος-Γνωμοδότηση προς υπουργό Δικαιοσύνης για DNA
  • [13] Ληστεία στην Alpha Τράπεζας Πίστεως στη Θεσσαλονίκη
  • [14] Προσάραξη αλιευτικού σκάφους στη Σύρο
  • [15] Αιματηρή απόδραση κρατουμένου-Νεκρός 46χρονος αρχιφύλακας

  • [01] Απόδραση Πάσαρη-Ερευνες από την αστυνομία.

    16/02/2001 21:34:48

    Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 26χρονου κακοποιού, ο οποίος παλαιότερα είχε πυροβολήσει ξανά αστυνομικούς και είχε ρίξει χειροβομβίδα στο αστυνομικό τμήμα Μενιδίου. Η κυβέρνηση εξέφρασε τη θλίψη της για το θάνατο του αστυνομικού και των τραυματισμό των άλλων δύο, ενώ ήδη διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί γιατί αποφασίστηκε η μεταφορά του Πάσαρη σε νοσοκομείο της Αθήνας και όχι του Πειραιά, όπου υπάρχουν ειδικοί χώροι για κρατουμένους. Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς και ο ιατρός των φυλακών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς προκύπτουν ενδείξεις οτι δεν επέδειξαν την απαιτούμενη επιμέλεια και προσοχή

    [02] Ολυμπιακοί 2004-ΔΟΕ-Ζακ Ρογκ:Κρίσιμοι οι επόμενοι έξι μήνες.

    16/02/2001 21:34:41

    Ικανοποιημένος από την ενημέρωση που του έγινε για την πορεία της χώρας μας προς το 2004, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, μετά τον μαραθώνιο των επαφών του με τον πρωθυπουργό,υπουργούς,τον πρόεδρο της ΝΔ και στελέχη του Αθήνα 2004. Ο Βέλγος αθάνατος δεν παρέλειψε, ωστόσο να επισημάνει ότι το επόμενο εξάμηνο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και η Ελλάδα πρέπει να τρέξει Μαραθώνιο σε ρυθμό... σπριντ. Για το θέμα της ασφάλειας είπε ότι η ΔΟΕ δίνει μεγάλη σημασία στον τομέα αυτό, χωρίς όμως να υπάρχει προβληματισμός για την Αθήνα, ενώ χαρακτήρισε μυθεύματα τα σενάρια για μεταφορά των αγώνων σε άλλη χώρα.

    [03] Στις 28 Μαρτίου τα επίσημα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου.

    16/02/2001 21:34:35

    Την Τετάρτη, 28 Μαρτίου θα γίνουν τελικά τα επίσημα εγκαίνια της λειτουργίας του αεροδρομίου των Σπάτων, αποσαφήνισε στη βουλή ο πρωθυπουργός, θέτοντας τέρμα στην φημολογία των τελευταίων ημερών. Ο κ. Σημίτης έκανε λόγο για ένα άρτιο, σύγχρονο, ασφαλές και αξιόπιστο αεροδρόμιο, που πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές και τους όρους ασφάλειας των πτήσεων. Παρατήρησε πάντως ότι το πρώτο διάστημα το αεροδρόμιο θα χρειαστεί προσαρμογή. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία του αεροδρομίου, εξαιτίας έλλειψης εκπαιδευμένου προσωπικού, καθώς και στις προσβάσεις προς αυτό.

    [04] Γ.Παπανδρέου-Ονομασία ΠΓΔΜ-Παπαθεμελής.

    16/02/2001 21:34:29

    Την επιτακτική ανάγκη να κλείσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, με τρόπο που να μην ανοίγει νέα προβλήματα και να μην αφήνει εκκρεμότητες, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Στέλιου Παπαθεμελή. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε εικασίες τις πληροφορίες περί πιθανών επιλογών για χρήση του όρου Μακεδονία με κάποιον επιθετικό προσδιορισμό του είδους «Βόρεια ή «Νέα, τονίζοντας ότι δεν θέλει να μπει στην ονοματολογία, δεδομένου ότι βρίσκονται εν εξελίξει οι συνομιλίες στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

    [05] Νομοσχέδιο για ΤΕΙ-Σε καλό δρόμο ο διάλογος.

    16/02/2001 21:34:22

    Καλή αρχή φαίνεται πως έγινε στο διάλογο του υπουργείου Παιδείας με εκπροσώπους της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Τόσο οι πρόεδροι των ΤΕΙ όσο και οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τον υπουργό Παιδείας δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συζήτηση την οποία χαρακτήρισαν θετική και εποικοδομητική, αν και οι πρυτάνεις διατύπωσαν κάποιες αντιρρήσεις και για το λόγο αυτό θα έχουν και νέα συνάντηση με τον κ. Ευθυμίου. Ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία.

    [06] Απόδραση κακοποιού Πάσαρη-Υπέκυψε ο αστυνομικός Α.Δρακόπουλος.

    16/02/2001 21:30:41

    Βαρύ το πένθος για την αστυνομία, καθώς υπέκυψε στα τραύματά του ο αρχιφύλακας Αθανάσιος Δρακόπουλος, 45 ετών, ο οποίος πυροβολήθηκε από τον σεσημασμένο κακοποιό Κώστα Πάσαρη, 26 ετών, μέσα στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο, όπου είχε μεταχθεί για εξετάσεις. Οι γιατροί δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον επίσης αρχιφύλακα Διονύση Αλεβιζόπουλο, ενώ ελαφρύτερα τραυματισμένος είναι ο 27χρονος φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού Ανδρέας Φυσέκης. Και οι δύο πυροβολήθηκαν από τον Πάσαρη, με πιστόλι που του πέταξε συνεργός του, μέσα στο νοσοκομείο.

    [07] Βουλή-Πρωθυπουργός-Νέο αεροδρόμιο

    16/02/2001 14:57:12

  • Το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 28 Μαρτίου, διαβεβαίωσε το πρωί στη Βουλή ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις. Ο κ. Σημίτης έκρινε ικανοποιητική την οδική πρόσβαση σε αυτό, ενω δήλωσε οτι το νέο αεροδρόμιο, πληροί όλες τις διεθνείς προδιαγραφές. "Το αεροδρόμιο παραδίδεται με υπερδεκαετή καθυστέρηση και θα υπάρξει πρόβλημα στην πρόσβαση των πολιτών σε αυτό", υποστήριξε απο την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής.

    [08] Ικανοποίηση Ζακ Ρόγκ για πορεία έργων Ολυμπιάδας

    16/02/2001 14:57:06

  • Την απόλυτη ικανοποίησή του για την ενημέρωση που του παρείχε η ελληνική πλευρά, αναφορικά με την πορεία των έργων της Ολυμπιάδας, εξέφρασε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ζάκ Ρογκ. Δήλωσε οτι οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι κρίσιμοι και τόνισε οτι η προσεχής επίσκεψη της ΔΟΕ στην Αθήνα, θα είναι στις 4 Μαϊου. Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ δήλωσε οτι οι προθεσμίες για τις περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν τηρηθεί. Για το θέμα της ασφάλειας των αγώνων είπε πως γίνεται ο,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό και επισήμανε οτι καμία διοργάνωση δεν είναι εκατό τοις εκατό ασφαλής.

    [09] ΑΔΕΔΥ-Πόθεν Εσχες

    16/02/2001 14:56:58

  • Τη διαβεβαίωση, οτι διαθέτει τους συνδικαλιστικούς και θεσμικούς τρόπους για να προστατέψει απο πειθαρχικές διώξεις όσους εργαζόμενους δεν υπέβαλαν δήλωση "Πόθεν Εσχες", εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ. Αυτό τόνισαν σήμερα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κάνοντας παράλληλα λόγο για απώλεια ψυχραιμίας απο την ηγεσία του υπουργείου. Η ΑΔΕΔΥ αμφισβήτησε τα στοιχεία οτι το 90% των δημοσίων υπαλλήλων κατέθεσε δήλωση και σημείωσε οτι πολλοί απο τους υπαλλήλους που έδωσαν δηλώσεις, απλώς παραπέμπουν στη φορολογική τους δήλωση.

    [10] Συνάντηση Ευθυμίου με προέδρους ΤΕΙ

    16/02/2001 14:56:51

  • Την ικανοποίησή τους, απο τη συνάντηση που είχαν το πρωί με τον υπουργό Παιδείας, για το νομοσχέδιο που αφορά την αναβάθμιση των ΤΕΙ, εξέφρασαν οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, οι οποίοι επισήμαναν οτι ο διάλογος θα συνεχιστεί. Ο κ. Ευθυμίου είχε συνάντηση για το ίδιο θέμα και με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ, οι οποίοι έχουν θέσει ως βασική προϋπόθεση για την ανωτατοποίηση την αξιολόγηση των ΤΕΙ. Τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας πρόκειται να συναντηθεί με το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ, αλλά και με τους σπουδαστές.

    [11] ΝΔ-Καραμανλής-Παιδεία

    16/02/2001 14:56:43

  • Τις θέσεις της ΝΔ για την Παιδεία αναμένεται να αναπτύξει το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής στη διάρκεια της προσυνεδριακής διάσκεψης με θέμα "Η Παιδεία στο επίκεντρο των προσπαθειών μας". Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του τομέα Παιδείας της ΝΔ Γιώργος Καλός ανέφερε σε συνέντευξή του οτι επιδίωξη του κόμματος είναι ένας εθνικός διάλογος για την Παιδεία, θεσμοθετημένος, ποιοτικός και αποτελεσματικός.

    [12] Δαφέρμος-Γνωμοδότηση προς υπουργό Δικαιοσύνης για DNA

    16/02/2001 14:56:36

  • Είναι δυνατός ο έλεγχος του DNA σε υπόπτους εγκληματικών ενεργειών, χωρίς τη συγκατάθεσή τους και ανεξάρτητα απο το αν είναι ύποπτοι τρομοκρατικών πράξεων ή του κοινού ποινικού δικαίου, αναφέρει σε γνωμοδότηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κ. Δαφέρμος. Ακόμα η Αρχή αναφέρει στη γνωμοδότησή της οτι πρέπει να διασφαλιστεί η καταστροφή του βιολογικού δείγματος μετά την αποκάλυψη του δράστη, όπως και το οτι δεν θα χρησιμοποιηθεί το δείγμα για κανέναν άλλο σκοπό.

    [13] Ληστεία στην Alpha Τράπεζας Πίστεως στη Θεσσαλονίκη

    16/02/2001 14:56:29

  • Ληστεία, απο δύο ένοπλους σημειώθηκε το πρωί σε υποκατάστημα της Alpha Τράπεζας Πίστεως, στην περιοχή Τούμπας Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Κλεάνθους και Πεστών. Οι δράστες αφού ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες απέσπασαν απο τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό και κατάφεραν να διαφύγουν. Σύμφωνα με την αστυνομία τα πρόσωπα των δραστών έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της Τράπεζας και εκτιμάται ότι η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου.

    [14] Προσάραξη αλιευτικού σκάφους στη Σύρο

    16/02/2001 14:56:22

  • Καλά στην υγεία τους, είναι οι τρείς Ελληνες και οι τέσσερις Αιγύπτιοι ναυτικοί του αλιευτικού σκάφους "Αγ. Δημήτριος", που προσάραξε το πρωί σε βραχώδη περιοχή, νότια της Σύρου. Στο σκάφος υπήρξε μικρή εισροή υδάτων, ωστόσο δίπλα του βρίσκονται έτοιμα να επέμβουν ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος και ένα ρυμουλκό.

    [15] Αιματηρή απόδραση κρατουμένου-Νεκρός 46χρονος αρχιφύλακας

    16/02/2001 14:56:16

    Υπέκυψε το μεσημέρι στα τραύματά του, ο 46χρονος αρχιφύλακας Αθανάσιος Δρακόπουλος, που είχε τραυματιστεί σοβαρά το πρωί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, στη διάρκεια της απόδρασης του κακοποιού Κωνσταντίνου Πάσαρη, το οποίο κατάφεραν να φυγαδεύσουν συνεργοί του. Ο άτυχος αστυνομικός είχε δεχθεί τα πυρά των δραστών και είχε εισαχθεί εσπευσμένα στο χειρουργείο, καθώς είχε εσωτερική αιμορραγία απο τραύματα στην κοιλιακή χώρα. Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται ο επίσης συνάδελφός του αρχιφύλακας Διονύσιος Αλεβιζόπουλος, ενώ ελαφρύτερα έχει τραυματιστεί ο φρουρός των φυλακών Ανδρέας Φυσέκης. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι έχουν διαφύγει με κλεμμένο αυτοκίνητο. Ο Πάσαρης είχε πρωταγωνιστήσει πριν απο καιρό σε αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στην πλατεία Βάθης, όπου είχε σκοτωθεί ένας Ρουμάνος συνεργός του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 February 2001 - 21:30:31 UTC