Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] SOS φορτηγού πλοίου-Σώο περισυνελέγη το πλήρωμα
  • [02] Ασφαλιστικό-Εγκύκλιος-Ευνοϊκότερη αντιμετώπιση
  • [03] Ολυμπιάδα-Συνεδρίαση διϋπουργικής επιτροπής
  • [04] Αττική Οδό-Σε ισχύ απο την Τετάρτη τα διόδια
  • [05] Πέθανε από έμφραγμα στη διάρκεια κατάδυσης
  • [06] ΥΠΕΞ - Μπεγλίτης - Αλβανία - ελληνική μειονότητα.
  • [07] Γιαννίτσης-Ασφαλιστικό.
  • [08] Πολυζωγόπουλος -Ασφαλιστικό.
  • [09] Τρομοκρατία-Νόμος.
  • [10] Παπαντωνίου για Τουρκία.
  • [11] ΝΔ
  • [12] Ηλιόπουλος-Χατζηχρήστος.

  • [01] SOS φορτηγού πλοίου-Σώο περισυνελέγη το πλήρωμα

    23/04/2001 13:38:11

  • Καλά στην υγεία τους είναι οι 9 Ελληνες ναυτικοί του φορτηγού πλοίου "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 1", το οποίο το πρωί πήρε επικίνδυνη κλίση, ενώ έπλεε ανοιχτά της Ρόδου. Το πλήρωμα περισυνελέγη κάτω απο δύσκολες καιρικές συνθήκες απο παραπλέοντα δεξαμενόπλοιο, που είχε σπεύσει στη θαλάσσια περιοχή. Στο μεταξύ στην προβλήτα του λιμανιού της Χίου, προσέκρουσε το πρωί το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο "Ταξιάρχης". Κανείς απο τους 336 επιβάτες του δεν τραυματίστηκε, ενω στο πλοίο απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι να επιθεωρηθεί. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη απογορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

    [02] Ασφαλιστικό-Εγκύκλιος-Ευνοϊκότερη αντιμετώπιση

    23/04/2001 13:38:04

    Παράθυρο για ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των γυναικών στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, ανοίγει διευκρινιστικό κείμενο του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να περιοριστεί το κύμα αντιδράσεων στις προωθούμενες αλλαγές. Στην εγκύκλιος αφήνεται επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο, να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα όρια συνταξιοδότησης και τη βάση υπολογισμού των συντάξεων. Ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, σημειώνει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα κλείσει η μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ δεν θα αλλάξουν τα όρια σε μια μεγάλη μερίδα των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Πάντως τα συνδικάτα απο την πλευρά τους, εμμένουν στην απόφασή τους να μην προσέλθουν στον κοινωνικό διάλογο για το ασφαλιστικό και προετοιμάζονται για την απεργία της Πέμπτης. Η αυλαία των απεργιακών κινητοποιήσεων ανοίγει σήμερα με δίωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών στην Αττική. Από αύριο παραλύουν και για τρεις ημέρες τα δικαστήρια όλης της χώρας, καθώς οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

    [03] Ολυμπιάδα-Συνεδρίαση διϋπουργικής επιτροπής

    23/04/2001 13:37:58

  • Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδρίασε το μεσημέρι η διϋπουργική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενόψει και της επίσκεψης του αντιπροέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρονγκ, στην Αθήνα στις 2 Μαϊου. Εξετάστηκε η υλοποίηση των αθλητικών έργων και υποδομών, η πορεία της προετοιμασίας στον τομέα της φιλοξενίας και η στελέχωση των κρατικών φορέων, που εμπλέκονται στη διοργάνωση.

    [04] Αττική Οδό-Σε ισχύ απο την Τετάρτη τα διόδια

    23/04/2001 13:37:51

  • Σε ισχύ τίθενται από την Τετάρτη τα διόδια στην Αττική Οδό. Για τα ΙΧ το αντίτιμο θα είναι 200 δραχμές για τις μοτοσυκλέτες 100, για τα λεωφορεία 500 και για τα φορτηγά 800 δραχμές. Από σήμερα το μέτρο εφαρμόζεται δοκιμαστικά, χωρίς την καταβολή του αντιτίμου.

    [05] Πέθανε από έμφραγμα στη διάρκεια κατάδυσης

    23/04/2001 13:37:45

  • Νεκρός ανασύρθηκε στη θαλάσσια περιοχή Κασσανδρείας Χαλκιδικής, ο αυτοδύτης, Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, 32 χρόνων. Το θύμα πραγματοποιούσε υποβρύχιο ψάρεμα μαζί με ομάδα αυτοδυτών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατός του προκλήθηκε από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

    [06] ΥΠΕΞ - Μπεγλίτης - Αλβανία - ελληνική μειονότητα.

    23/04/2001 13:37:39

  • Η Ελλάδα έχει ταχθεί υπέρ της αποφυγής της δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων και βίαιων αλλαγών στα σύνορα της Βαλκανικής, δήλωσε το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Πάνος Μπεγλίτης. Επισήμανε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν συνταγματικές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας της Γιουγκοσλαβίας. Ο κ.Μπεγλίτης τόνισε ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για το σεβασμό των διαδικασιών που ισχύουν στις ευρωπαϊκές χώρες όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις θέσεις της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, σχετικά με την πρόσφατη απογραφή που έγινε στη γείτονα χώρα.

    [07] Γιαννίτσης-Ασφαλιστικό.

    23/04/2001 09:16:34

    Μέχρι τέλος του έτους θα κλείσει η μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, ενω δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας για μεγάλη μερίδα εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά, τονίζει ο υπουργός Εργασίας κ. Γιαννίτσης στα ΝΕΑ. "Το ασφαλιστικό, αναφέρει, είναι στοίχημα ολόκληρης της κυβέρνησης" και δεν θίγονται όσοι συνταξιοδοτηθούν μέχρι τέλος του 2006. Οι ασφαλισμένοι, προσθέτει, θα αντιμετωπίσουν σταδιακές μειώσεις σε βάθος 25 ετών. Χθες το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με τις προτάσεις του.

    [08] Πολυζωγόπουλος -Ασφαλιστικό.

    23/04/2001 09:16:27

    Αν δεν αποσυρθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, η ΓΣΕΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος στο διάλογο, δηλώνει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Πολυζωγόπουλος, ο οποίος προαναγγέλει κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ακόμη ζητεί ο διάλογος να διαρκέσει όσο χρονικό διάστημα απαιτείται. Επίσης υπογραμμίζει οτι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα πρέπει να συνδυαστεί με τη φορολογική, ώστε να βρεθούν υγιείς και κοινωνικά δίκαιοι πόροι που θα στηρίζουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

    [09] Τρομοκρατία-Νόμος.

    23/04/2001 09:16:19

    Κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, με το οποίο επιφέρονται αλλαγές, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Σύμφωνα με τον υπουργό απαγορεύεται η παρακολούθηση εντός της κατοικίας ιδιωτικής ή επαγγελματικής, οι μυστικοί αστυνομικοί δεν θα επιχειρούν προβοκατόρικες ενέργειες, επαναδιατυπώνεται η έννοια της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ισχύουν αυξημένες εγγυήσεις για τη λήψη γενετικού υλικού.

    [10] Παπαντωνίου για Τουρκία.

    23/04/2001 09:16:12

    "Η οικονομική και πολιτική σταθερότητα στην Τουρκία εξυπηρετεί τη σταθερότητα στην περιοχή και ανταποκρίνεται στο συμφέρον της Ελλάδας και της ΕΕ". Την εκτίμηση έκανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, στο άτυπο συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ.

    [11] ΝΔ

    23/04/2001 09:16:06

    Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις 12 θέσεις του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει περισσότερα απο 40 στελέχη. Τις επτά θέσεις θα καταλάβουν εξωκοινοβουλευτικά στελέχη. Τη θέση του γραμματέα θα διεκδικήσουν εκτός απροόπτου οι κύριοι Μεϊμαράκης και Τατούλης.

    [12] Ηλιόπουλος-Χατζηχρήστος.

    23/04/2001 09:15:59

    Μετά το Ντίνο Ηλιόπουλο, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, απο τη λοίμωξη του αναπνευστικού την οποία υπέστη, άλλος ένας μεγάλος ηθοποιός, ο Κώστας Χατζηχρήστος, εισήχθη σε νοσοκομείο για νοσηλεία. Ο κ. Χατζηχρήστος εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο με έντονους πόνους στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα και ιδιαίτερα χαμηλή πίεση. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του δημοφιλούς ηθοποιού χαρακτηρίζεται σοβαρή, αλλά όχι κρίσιμη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 April 2001 - 11:30:23 UTC