Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασφαλιστικό-Τρόπους για διάλογο αναζητά η κυβέρνηση.
  • [02] Ασφαλιστικό-Τα συνδικάτα επιμένουν στην απόσυρση των μέτρων.
  • [03] Ολυμπιακοί 2004-Προϋπολογισμός.
  • [04] Πέθανε σήμερα η 32χρονη Ειρήνη Καντίδου στο ΑΧΕΠΑ.
  • [05] Βρυξέλλες-ΝΑΤΟ-Ελληνοτουρκικά-Διάλογος.
  • [06] Ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού.
  • [07] ΝΔ-Και ο Π.Τατούλης υποψήφιος για γραμματέας του κόμματος.

  • [01] Ασφαλιστικό-Τρόπους για διάλογο αναζητά η κυβέρνηση.

    23/04/2001 21:43:14

    Τρόπους για έναρξη του διαλόγου για το ασφαλιστικό αναζητάει η κυβέρνηση, η οποία κάλεσε τα συνδικάτα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και διαμήνυσε ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση. Παράλληλα δεν απέκλεισε να τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου για φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων, ώστε να χρηματοδοτηθεί η κοινωνική ασφάλιση. Την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Κώστα Καραμανλή και το Δημήτρη Τσοβόλα, τους οποίους θα ενημερώσει για την κυβερνητική πρόταση

    [02] Ασφαλιστικό-Τα συνδικάτα επιμένουν στην απόσυρση των μέτρων.

    23/04/2001 21:43:08

    Τα συνδικάτα, παρά τις διορθωτικές κινήσεις της κυβέρνησης, επιμένουν στην απόσυρση των μέτρων και στην έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση και προετοιμάζονται για τις κινητοποιήσεις, οι οποίες άρχισαν ήδη με την τρίωρη στάση εργασίας των καθηγητών της ΟΛΜΕ. Από

    αύριο και τρεις ημέρες οι δικηγόροι, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η γενική πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, από την οποία αναμένεται να νεκρώσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

    [03] Ολυμπιακοί 2004-Προϋπολογισμός.

    23/04/2001 21:43:01

    Μέχρι τις 4 Μαϊου, όλα τα υπουργεία πρέπει να υποβάλλουν τους τελικούς τους προϋπολογισμούς για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Εργων του 2004, έδωσε εντολή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διϋπουργικης Επιτροπής. Οπως έχει γίνει γνωστό, ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός των Αγώνων έχει φτάσει στο 1,4 τρις δρχ, αυξημένος κατά 200 δις δρχ, σε σχέση με τον προϋπολογισμό που είχε δοθεί στη δημοσιότητα το καλοκαίρι του 2000, ενώ ο τελικός προϋπολογισμός αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές του Ιουνίου. Επίσης, με επιστολή του προς τον γγ του υπουργείου Πολιτισμού Κώστα Καρτάλη, ο Ζακ Ρογκ, ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 2 Μαϊου για τον τακτικό έλεγχο της Ολυμπιακής προετοιμασίας, αναφέρεται θετικά για τα έργα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ ο κ.Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί Ομάδα Εργασίας για τη μεταολυμπιακή χρήση των έργων.

    [04] Πέθανε σήμερα η 32χρονη Ειρήνη Καντίδου στο ΑΧΕΠΑ.

    23/04/2001 21:42:54

    Εχασε σήμερα το πρωί τη μάχη που έδινε εδώ και μέρες για να κρατηθεί στη ζωή, η 32χρονη Ειρήνη Καντίδου, η οποία νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί το βράδυ της Ανάστασης, στην Αλεξανδρούπολη. Η Εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης, έδωσε εντολή να αρχίσει προκαταρτική εξέταση για τις καταγγελίες που έκανε ο Νομάρχης Έβρου Γιώργος Ντόλιος, σχετικά με την απουσία των 63 γιατρών που εφημέρευαν στο Νοσοκομείο της πόλης, ανήμερα του Πάσχα και το ότι, ενώ ζητείτο γιατρός για να συνοδεύσει την άτυχη γυναίκα, τον αναζητούσαν για κρίσιμο χρονικό διάστημα, το οποίο απέβη μοιραίο.

    [05] Βρυξέλλες-ΝΑΤΟ-Ελληνοτουρκικά-Διάλογος.

    23/04/2001 21:42:47

    Επαναλαμβάνεται αύριο στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο διάλογος ανάμεσα στους μόνιμους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της Τουρκίας για την Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης. Ο κατάλογος των Μέτρων που συζητούνται είναι ανοιχτός και οι δύο πλευρές μπορούν να φέρουν στο τραπέζι οποιοδήποτε θέμα κρίνουν ότι μπορεί να συζητηθεί. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει υπάρξει συμφωνία για την αμοιβαία ενημέρωση των δύο πλευρών σε ότι αφορά το χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής στρατιωτικών ασκήσεων, προκειμένου να μην προκαλούνται προβλήματα.

    [06] Ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού.

    23/04/2001 21:42:40

    Οι πρώτες έξι άδειες για κατασκευή ιδιωτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με φυσικό αέριο, εγκρίθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς. Και οι έξι μονάδες, οι οποίες θα παράγουν ενέργεια συνολικής ισχύος 2.165 μεγαβάτ χωροθετούνται εκτός Αττικής και προβλέπεται να λειτουργήσουν το 2004, ώστε μεταξύ άλλων να καλυφθούν και οι ανάγκες της Ολυμπιάδας.

    [07] ΝΔ-Και ο Π.Τατούλης υποψήφιος για γραμματέας του κόμματος.

    23/04/2001 21:42:33

    Την απόφασή του να διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ επισημοποίησε ο Πέτρος Τατούλης. Σε επιστολή του προς τα μέλη του Οργάνου ο κ. Τατούλης αφήνει αιχμές για την τακτική των διαγραφών, σημειώνοντας ότι τα λάθη του παρελθόντος και επιλογές που οδήγησαν στην εσωστρέφεια και στην πόλωση δεν πρέπει να επαναληφθούν και πως οι πληγές των διαγραφών πρέπει να επουλωθούν. Η εκλογή του γραμματέα θα γίνει την Παρασκευή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 April 2001 - 20:30:17 UTC