Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρέππας-Επιστολή πρόσκλησης διαλόγου για το ασφαλιστικό
  • [02] Σημαντικές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων απο την Τετάρτη
  • [03] Εσωκομματικές τριβές στη ΝΔ, για το ενδεχόμενο επιστροφής Σαμαρά
  • [04] Ουάσιγκτον-Με τον Κόλιν Πάουελ συναντάται ο Γ. Παπανδρέου
  • [05] Συνάντηση Σημίτη - Πατριάρχη Αλεξανδρείας - Αρχιεπισκόπου.
  • [06] Δεύτερη ημέρα των γενικών εξετάσεων με το σύστημα των δεσμών
  • [07] Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Διώρυγας της Κορίνθου
  • [08] Υποβολή τιμολογίων επιχειρήσεων σε εφορίες- Παράταση
  • [09] Ασφαλιστικό.
  • [10] Εξετάσεις.
  • [11] Σημίτης-Χριστόδουλος.
  • [12] Μητσοτάκης-Λιάπης.
  • [13] Σημίτης-ΝΔ.
  • [14] Καύσιμα.
  • [15] Παπανδρέου-Πάουελ.

  • [01] Ρέππας-Επιστολή πρόσκλησης διαλόγου για το ασφαλιστικό

    21/05/2001 14:08:01

  • Την επιστολή πρόσκληση, για τη σύσταση επιτροπής για το ασφαλιστικό, απέστειλε το μεσημέρι προς τα συνδικάτα, ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος χαρακτήρισε την επιστολή και πρόκληση ευθύνης για όλους. Τόνισε ότι σε πρώτη φάση θα συγκροτηθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων, μέσα από κοινές προτάσεις όλων των πλευρών,

    η οποία θα αποσαφηνίσει τα στοιχεία, ούτως ώστε όπως είπε, να υπάρξει κοινή αφετηρία για το διάλογο.

    [02] Σημαντικές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων απο την Τετάρτη

    21/05/2001 14:07:54

  • Σημαντικές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες η βενζίνη θα πωλείται φθηνότερη κατά περίπου 7 δραχμές το λίτρο και το ντίζελ κατά μία δραχμή. "Η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών των καυσίμων", δήλωσαν το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου και Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης μετά απο συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε οτι επιπτώσεις στον πληθωρισμό είναι "χαμηλότερες" απ' οτι σε άλλες χώρες- μέλη της ΕΕ, ενω τόνισε οτι όλα είναι έτοιμα για να δοθεί το "πράσινο φώς" στη μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

    [03] Εσωκομματικές τριβές στη ΝΔ, για το ενδεχόμενο επιστροφής Σαμαρά

    21/05/2001 14:07:47

  • Νέες εσωκομματικές τριβές στη ΝΔ προκαλούν οι αναφορές του βουλευτή Μιχάλη Λιάπη, στο ΒΗMΑgazino, ο οποίος ζήτησε την επιστροφή του κ.Σαμαρά στο κόμμα κι άφησε αιχμές εναντίον του κ.Μητσοτάκη. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι ο κ.Λιάπης αδυνατεί να ελέγξει τα προσωπικά του απωθημένα. Ο κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος και σε δηλώσεις του κ.Παυλόπουλου, δήλωσε ότι πολιτική χωρίς ηθική δεν ευδοκιμεί. Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Θοδωρής Ρουσσόπουλος, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής του κ.Σαμαρά, ενώ για τον κ.Μητσοτάκη είπε ότι έχει προσφέρει πολλά στον τόπο και έχει να προσφέρει ακόμα περισσότερα.

    [04] Ουάσιγκτον-Με τον Κόλιν Πάουελ συναντάται ο Γ. Παπανδρέου

    21/05/2001 14:07:40

  • Με τον Αμερικανό ομόλογό του, Κόλιν Πάουελ, συναντάται το απόγευμα στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Κεντρικά θέματα στη συζήτηση θα είναι οι εξελίξεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Ο κ.Παπανδρέου θα συναντηθεί επίσης με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντικ Τσέινι.

    [05] Συνάντηση Σημίτη - Πατριάρχη Αλεξανδρείας - Αρχιεπισκόπου.

    21/05/2001 14:07:34

  • Λίγο πριν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής Πέτρο, τον οποίο συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Το πρωί ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος συλλειτούργησαν στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετά το χθεσινό επεισόδιο σε βάρος του κ.Χριστόδουλου στη Μητρόπολη.

    [06] Δεύτερη ημέρα των γενικών εξετάσεων με το σύστημα των δεσμών

    21/05/2001 14:07:27

  • Δεύτερη ημέρα σήμερα των γενικών εξετάσεων αποφοίτων παλαιότερων ετών για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με το σύστημα των δεσμών. Οι υποψήφιοι της πρώτης Δέσμης διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά, της δεύτερης στη Βιολογία, της τρίτης στα Αρχαία και της τέταρτης στην Ιστορία. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη.

    [07] Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Διώρυγας της Κορίνθου

    21/05/2001 14:07:20

  • Κλειστή παραμένει και σήμερα η διώρυγα της Κορίνθου από τους εργαζόμενους οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας. Παράλληλα, συνεχίζεται από τους εργαζομένους η κατάληψη των κτιρίων της εταιρίας. Σημειώνεται ότι από το κανάλι δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο πλοίου.

    [08] Υποβολή τιμολογίων επιχειρήσεων σε εφορίες- Παράταση

    21/05/2001 14:07:13

  • Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων προμηθευτών, επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, που έληγε κανονικά στις 25 Μαϊου. Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να διευκολυνθεί η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος απο μισθωτούς και συνταξιούχους που έληγε στις 31 Μαϊου.

    [09] Ασφαλιστικό.

    21/05/2001 09:05:57

    Την προτασή του, επιστήμονες της ΓΣΕΕ και του υπουργείου Εργασίας να αναλύσουν τις υπάρχουσες μελέτες και να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος στο ασφαλιστικό, επαναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Τονίζει δε οτι τώρα πρέπει να επιλυθεί το ασφαλιστικό διότι αργότερα θα είναι επώδυνες οι λύσεις, ενω παραδέχεται οτι έγιναν λάθη απο πλευράς κυβέρνησης στους αρχικούς χειρισμούς. Τις επόμενες ημέρες ο κ. Γιαννίτσης αναμένεται να ζητήσει την έναρξη του διαλόγου για το ασφαλιστικό.

    [10] Εξετάσεις.

    21/05/2001 09:05:51

    Δεύτερη μέρα σήμερα των γενικών εξετάσεων αποφοίτων παλαιοτέρων ετών για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με το σύστημα των δεσμών. Οι υποψήφιοι της Α΄δέσμης διαγωνίζονται στα Μαθηματικά, της Β' στη Βιολογία, της Γ' στα Αρχαία Ελληνικά και της Δ' στην Ιστορία. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη.

    [11] Σημίτης-Χριστόδουλος.

    21/05/2001 09:05:45

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα έχει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, συνοδεύοντας τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο. Ο κ. Χριστόδουλος έσπευσε να χαμηλώσει τους τόνους, με αφορμή τα σενάρια και τις προσδοκίες για τη συνάντηση την οποία χαρακτήρισε ως καθαρά εθιμοτυπική. Υπενθύμισε όμως ότι η εκκλησία αναμένει από πέρυσι τον Ιούνιο, την απάντηση του πρωθυπουργού στο αίτημα για συνάντηση.

    [12] Μητσοτάκης-Λιάπης.

    21/05/2001 09:05:38

    Ευθεία επίθεση στο Μιχάλη Λιάπη εξαπέλυσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τονίζοντας οτι την ώρα που η ΝΔ απόλυτα ενωμένη βαδίζει στη νίκη, ο κ. Λιάπης επιχειρεί να την πλήξει. Αφορμή ήταν η θέση που διατύπωσε ο κ. Λιάπης στο ΒΗΜΑgazino, ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει να προσφέρει πολλά πράγματα στη ΝΔ και πρέπει να επιστρέψει ο κ. Σαμαράς.

    [13] Σημίτης-ΝΔ.

    21/05/2001 09:05:32

    Η ΝΔ δεν μπορεί να εκφράσει το μέλλον, γιατί έχει επάνω της το στίγμα του παρελθόντος, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες σε συγκέντρωση στη Χίο. Ο πρωθυπουργός κατά την περιοδεία του στο ακριτικό νησί, χρησιμοποίησε ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πορεία προς την πόλωση και τον διχασμό.

    [14] Καύσιμα.

    21/05/2001 09:05:25

    Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Χριστοδουλάκη, με εκπροσώπους των πετρελαϊκών εταιριών θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα. Ο κ. Χριστοδουλάκης θα ζητήσει από τους εμπόρους να περιορίσουν το κέρδος τους, ώστε να μην επιβληθούν και νέες αυξήσεις, οι οποίες θα προκαλέσουν σημαντικές παρενέργειες στην εθνική οικονομία και κυρίως στην πορεία του πληθωρισμού.

    [15] Παπανδρέου-Πάουελ.

    21/05/2001 09:05:19

    Την πρώτη επίσημη συνάντησή τους θα έχουν σήμερα στην Ουάσιγκτον οι υπουργοί Εξωτερικων της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου και των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ. Οι διμερείς σχέσεις, η συνεργασία στα Βαλκάνια και η ανασκόπηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού θα βρεθούν στην ατζέντα της συνάντησης, ενω σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η αμερικανική πλευρά θα θέσει επίσης το θέμα της πάταξης της τρομοκρατίας, όπως και το καθεστώς των αμερικανικών δυνάμεων στην Ελλάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 May 2001 - 11:30:30 UTC