Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενταση στη ΝΔ από την κόντρα Μητσοτάκη-Λιάπη.
  • [02] Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς.
  • [03] Ασφαλιστικό-Την απάντηση των συνδικάτων περιμένει τώρα ο Γιαννίτσης.
  • [04] Ρέθυμνο-Απαισιοδοξία Κ.Στεφανόπουλου για το Κυπριακό.
  • [05] Καραμανλής-Νέες τεχνολογίες-Διαπλοκή.
  • [06] Ποινική δίωξη σε 30χρονο για το χαστούκι στον Χριστόδουλο.
  • [07] Θα μειωθούν οι τιμές καυσίμων ανακοίνωσε ο Χριστοδουλάκης.
  • [08] Συνάντηση Μπακογιάννη-Τζεμ-Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό.
  • [09] Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Γιάννη Σπανού.

  • [01] Ενταση στη ΝΔ από την κόντρα Μητσοτάκη-Λιάπη.

    21/05/2001 21:33:48

    Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης από την κόντρα Μητσοτάκη-Λιάπη, καταβάλλει η ηγεσία της ΝΔ, θεωρώντας ότι δεν είναι ώρα τώρα να αρχίσει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας. Ο κ.Μητσοτάκης δεν θέλησε σήμερα να δώσει συνέχεια, επικαλούμενος την ονομαστική του εορτή, ενώ ο Κώστας Καραμανλής, θεωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, λήξαν το θέμα. Ωστόσο, στελέχη του κόμματος διατυπώνουν προς τα μέσα ενημέρωσης, διαφορετικές εκτιμήσεις σχετικά με το θέμα της επιστροφής Σαμαρά, που ήταν ένα από τα σημεία της κόντρας Μητσοτάκη-Λιάπη.

    [02] Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς.

    21/05/2001 21:33:41

    Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαϊου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός εκπαιδευτικών διαφόρων κλάδων, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Οι ονομαστικές καταστάσεις των εκπαιδευτικών που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις, έχουν αποσταλεί μόνο στις Νομαρχίες και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνων και Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός αφορά εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ 12, 14, 17 και18.

    [03] Ασφαλιστικό-Την απάντηση των συνδικάτων περιμένει τώρα ο Γιαννίτσης.

    21/05/2001 21:33:35

    Πρόσκληση σε διάλογο για το ασφαλιστικό, απηύθυνε στα συνδικάτα, ο

    υπουργός Εργασίας. Στην επιστολή ο κ. Γιαννίτσης επαναλαμβάνει τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι το κράτος θα στηρίξει με πρόσθετους πόρους τα ταμεία, προσδιορίζει την πρώτη συνάντηση κυβέρνησης-ΓΣΕΕ εντός 10 ημερών και προτείνει τη συγκρότηση ομάδας εμπειρογνωμόνων

    που θα εξετάσει την κατάσταση των ταμείων μέχρι το φθινόπωρο. Θα πάμε στη συνάντηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει έναρξη διαλόγου, ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου της ΓΣΕΕ. Η στάση των συνδικάτων θα καθοριστεί την Τετάρτη, που συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    [04] Ρέθυμνο-Απαισιοδοξία Κ.Στεφανόπουλου για το Κυπριακό.

    21/05/2001 21:33:28

    Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας, αλλά απαισιόδοξος για λύση του Κυπριακού, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας σε εκδήλωση στο Ρέθυμνο Κρήτης. Δεν βλέπω εύκολη λύση στο Κυπριακό, είπε ο κ. Στεφανόπουλος και απέδωσε τη στασιμότητα στην ανυποχώρητη στάση της τουρκικής πλευράς. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε επίσης τις απαράδεκτες και αβάσιμες, όπως τις χαρακτήρισε, αξιώσεις της Τουρκίας σε βάρος κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, για τα οποία δεν μπορούμε ούτε διάλογο να κάνουμε.

    [05] Καραμανλής-Νέες τεχνολογίες-Διαπλοκή.

    21/05/2001 21:33:22

    Επανήλθε στο θέμα των διαπλεκομένων ο πρόεδρος της ΝΔ, με αφορμή ομολία του για τη νέα οικονομία και τις νέες τεχνολογίες. Οι πύλες της νέας οικονομίας δεν μπορεί να ανοίγουν μόνο σε λίγους για χάρη κάποιων διαπλεκομένων συμφερόντων, μπροστά στα οποία γονατίζει η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος αναφερόμενος στις νέες τεχνολογίες, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τα άλματα που απαιτούνται με δογματικές αγκυλώσεις και γηρασμένες νοοτροπίες από μια κουρασμένη εξουσία, αιχμάλωτη στο κατεστημένο και τη συντήρηση.

    [06] Ποινική δίωξη σε 30χρονο για το χαστούκι στον Χριστόδουλο.

    21/05/2001 21:33:15

    Ποινική δίωξη για το αδίκημα της απρόκλητης έργω εξύβρισης, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 30χρονου Κώστα Πούλιου, ο οποίος χαστούκισε τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Ο νεαρός απέδωσε την πράξη του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συναίνεση του Αρχιεπισκόπου στην επίσκεψη του Πάπα στην Αθήνα, ενώ φέρεται να δήλωσε οτι είχε σχεδιάσει την πράξη του και ότι δεν μετάνοιωσε γι' αυτήν. Ο Πούλιος θα δικαστεί την Πέμπτη στο Αυτόφωρο.

    [07] Θα μειωθούν οι τιμές καυσίμων ανακοίνωσε ο Χριστοδουλάκης.

    21/05/2001 21:33:08

    Mείωση κατά 7 δρχ. ανά λίτρο στις τιμές της βενζίνης, αναμένεται από μεθαύριο Τετάρτη τα μεσάνυχτα, εξέλιξη που θα ανακουφίσει την αγορά, όπως δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Aνάπτυξης, Νίκος Xριστοδουλάκης, μετά από σύσκεψη με τους εκπροσώπους των διϋλιστηρίων, των εταιριών εμπορίας και των βενζινοπωλών. Ωστόσο, ο υπουργός τόνισε οτι δεν μπορεί να αποκλεισθεί ανάκαμψη των

    τιμών και για το λόγο αυτό, συμφωνήθηκε σε περιόδους κρίσεων να γίνονται τακτικές διαβουλεύσεις με τους φορείς της αγοράς, για την εκτίμηση και αντιμετώπιση της κατάστασης. Προανήγγειλε τέλος, ένταση

    των ελέγχων για πάταξη της λαθραίας διακίνησης.

    [08] Συνάντηση Μπακογιάννη-Τζεμ-Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό.

    21/05/2001 21:33:02

    Η Βουλή των Ελλήνων δεν πρόκειται να επικυρώσει καμία διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αν από την διεύρυνση αποκλεισθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε σήμερα στον τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, η υπεύθυνη εξωτερικών σχέσεων και άμυνας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. Η

    συνάντηση της κα Μπακογιάννη με τον τούρκο υπουργό έγινε στο περιθώριο της εαρινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που συνήλθε στην Κωνσταντινούπολη.

    [09] Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Γιάννη Σπανού.

    21/05/2001 21:32:54

    Θεαματικά βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανού, ο οποίος νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα στην πρώτη Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου "Άγιος Δημήτριος" της Θεσσαλονίκης, με προβλήματα δύσπνοιας. Ο μουσικοσυνθέτης, αναμένεται να εξέλθει σύντομα από το νοσοκομείο, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων στις οποίες υποβάλεται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 May 2001 - 20:30:21 UTC