Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναρτώνται οι βαθμολογίες των υποψηφίων, με το σύστημα των δεσμών.
  • [02] Καύσιμα-Σημαντικές μειώσεις στις τιμές απο την Τετάρτη
  • [03] Συνάντηση Καραμανλή-Μπέρνς
  • [04] Νερό-Βλάβη-Καθησυχαστικοί οι υπεύθυνοι της ΕΥΔΑΠ.
  • [05] Αρειος Πάγος-Πιστωτικές κάρτες
  • [06] Απεργία πανεπιστημιακών γιατρών και του ΙΚΑ
  • [07] ΠΑΣΟΚ-Συνέδριο-Κυβερνητικός εκπρόσωπος
  • [08] Χρηματιστήριο-Πρόταση νόμου-ΝΔ.
  • [09] ΠΑΣΟΚ-Συνέδριο.
  • [10] Κωνσταντόπουλος.
  • [11] Εξετάσεις-Βαθμολογία.
  • [12] Τροχαία-Νεκροί.
  • [13] ΡΙΚΟΜΕΞ-Κατάσχεση.

  • [01] Αναρτώνται οι βαθμολογίες των υποψηφίων, με το σύστημα των δεσμών.

    25/06/2001 14:08:17

    Αναρτώνται από το πρωί στα λύκεια όλης της χώρας, οι βαθμολογίες των υποψηφίων με το παλαιό σύστημα των δεσμών στα μαθήματα γενικής αξιολόγησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τους βαθμούς τους από τα σχολεία στα οποία υπέβαλαν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται επίσης και απο την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι βάσεις για τις σχολές υψηλής ζήτησης όπως και για τα πανεπιστήμια της Αθήνας, κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρισυ.

    [02] Καύσιμα-Σημαντικές μειώσεις στις τιμές απο την Τετάρτη

    25/06/2001 14:08:07

    Σημαντικές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη από τα Ελληνικά Διυλιστήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες η βενζίνη θα πωλείται φθηνότερη κατά 7,5 δραχμές το λίτρο και κατά 3,5 το ντίζελ.

    [03] Συνάντηση Καραμανλή-Μπέρνς

    25/06/2001 14:08:00

    Η κατάσταση στη Βαλκανική και όλο το φάσμα των σχέσεων Ελλάδας- ΗΠΑ συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και ο απερχόμενος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς. Μετά τη συνάντηση ο κ.Μπερνς δήλωσε ικανοποιημένος για τη συζήτηση που είχε με τον κ.Καραμανλή, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας του τρέφει μεγάλο σεβασμό τόσο για τον ίδιο όσο και για το κόμμα του. Στο μεταξύ ο Γιώργος Σουφλιάς σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ αναφέρει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με τον κόμμα του κ.Αβραμόπουλου, εξαιτίας του εκλογικού νόμου. Επισημαίνει ότι υποστηρίζει την επιστροφή του δημάρχου Αθηναίων στη ΝΔ και δεν τη βλέπει απίθανη. Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη στο δήμο Αθηναίων ο κ.Σουφλιάς τονίζει ότι θα μπορούσε να προσφέρει από οποιοδήποτε πόστο.

    [04] Νερό-Βλάβη-Καθησυχαστικοί οι υπεύθυνοι της ΕΥΔΑΠ.

    25/06/2001 14:07:54

    Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι παράγοντες της ΕΥΔΑΠ εκτιμώντας οτι δεν θα υπάρξει τελικά πρόβλημα στην υδροδότηση της πρωτεύουσας απο τη βλάβη στις μονάδες διύλισης στο Γαλάτσι. Τα συνεργεία της εταιρίας εργάζονται πυρετωδώς και μέχρι το βράδυ θα έχει καταστεί δυνατή η μερική λειτουργία μιας απο τις μονάδες, ενω η αποκατάσταση της βλάβης αναμένεται σε 10 με 12 μέρες. Ο διευθυντής δικτύου Δημήτρης Αγγελόπουλος εκτίμησε οτι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην υδροδότηση της Αθήνας, γεγονός που φάνηκε από χθες καθώς δεν υπήρξε κανένα παράπονο απο καταναλωτές.

    [05] Αρειος Πάγος-Πιστωτικές κάρτες

    25/06/2001 14:07:47

  • Απόφαση του Αρείου Πάγου αλλάζει το σκηνικό στο χώρο των πιστωτικών καρτών και αναγκάζει κάποιες τράπεζες να αναπροσαρμόσουν επιτόκια και όρους στα συμβόλαια χορήγησης καρτών. Το τέταρτο πολιτικό τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποφαίνεται ότι τουλάχιστον εννέα όροι που επιβάλουν οι περισσότερες τράπεζες για την έκδοση πιστωτικής κάρτας είναι παράνομοι και καταχρηστικοί. Παράλληλα ανοίγει το δρόμο και για την υποβολή σωρείας αγωγών από καταναλωτές που έχουν πληρώσει τις παράνομες επιβαρύνσεις.

    [06] Απεργία πανεπιστημιακών γιατρών και του ΙΚΑ

    25/06/2001 14:07:41

  • Μόνο τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται και αυτή την εβδομάδα στα νοσοκομεία και τα ιατρεία του ΙΚΑ, λόγω της απεργίας των γιατρών. Για αύριο οι απεργοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, την επ`αόριστον συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν και οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας, ενώ οι συνάδελφοί τους της Θεσσαλονίκης, απεργούν ως την Πέμπτη.

    [07] ΠΑΣΟΚ-Συνέδριο-Κυβερνητικός εκπρόσωπος

    25/06/2001 14:07:34

    Συνεχίζεται ο προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει του συνεδρίου του. Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Ρέππας, ανέφερε οτι το συνέδριο θα έχει νικηφόρα προοπτική και ξεκαθάρισε οτι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού. Απο την πλεύρά του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ.Παπαντωνίου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Φλάς" είπε οτι τα διλήμματα που θα τεθούν στο συνέδριο θα είναι αν πρέπει να συνεχιστεί η δημοσιονομική πειθαρχία, να υπάρξει αύξηση στην απασχόληση και να συνεχιστεί η προώθηση της κοινωνικής πολιτικής.

    [08] Χρηματιστήριο-Πρόταση νόμου-ΝΔ.

    25/06/2001 14:07:28

    Υπέρ της δημιουργίας μιας Ανεξάρτητης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο Χρηματιστήριο τάσσεται η ΝΔ. Με πρόταση νόμου που κατέθεσε ο βουλευτής Αρκαδίας του κόμματος Δ. Κωστόπουλος και υπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα, προτείνονται:-Αυστηρότερες προϋποθέσεις εισαγωγής των μετοχών στη Σοφοκλέους-Ελεγχος της επένδυσης ή μη των αντληθέντων κεφαλαίων-Παροχή φορολογικών κινήτρων στις επιχειρήσεις και στους επενδυτές -Καθιέρωση των διεθνών λογιστικών προτύπων και-Αρτιότερη οργάνωση του ΧΑΑ και του Αποθετηρίου και η ενσωμάτωση σε αυτό του Χρηματιστηρίου Παραγώγων.Αφορμή για την κατάθεση της πρόταση νόμου αποτελεί, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του βουλευτή, η απώλεια ποσού 40 τρισεκατομμυρίων δραχμών από τα μέσα Σεπτεμβρίου 1999, η απώλεια των αποταμιεύσεων για 1.000.000 αποταμιευτές, η μείωση της αξίας συναλλαγών στο 1/10 καθώς και η κίνηση του δείκτη τιμών των μετοχών σε επίπεδα κάτω των 3.000 μονάδων.

    [09] ΠΑΣΟΚ-Συνέδριο.

    25/06/2001 08:51:49

    Συνεδριάζει την Τετάρτη εκ νέου το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ υπο τον κ. Σημίτη, όπου θα ετοιμαστούν οι εισηγήσεις προς την ΚΕ που θα συνέλθει τον Ιούλιο, ενόψει του τακτικού συνεδρίου τον Οκτώβριο. Τη δική τους στάση προδιαγράφουν στο ΒΗΜΑ της Κυριακής οι κκ Γ. Παπανδρέου, Κ. Λαλιώτης, Βάσω Παπανδρέου, Γ. Παπαντωνίου και Κ. Σκανδαλίδης, τονίζοντας οτι στο συνέδριο πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα στόχων και όχι λογαριασμών και οτι ούτε ο κ. Σημίτης είναι όμηρος του ΠΑΣΟΚ, ούτε το ΠΑΣΟΚ είναι όμηρος του κ. Σημίτη.

    [10] Κωνσταντόπουλος.

    25/06/2001 08:51:42

    Δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, θα γίνει το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα θα προτείνει τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, καθώς "η χώρα βρίσκεται σε τροχιά πολιτικής αστάθειας".

    [11] Εξετάσεις-Βαθμολογία.

    25/06/2001 08:51:36

    Ανακοινώνονται σήμερα, οι βαθμολογίες των υποψηφίων, στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, με το παλιό σύστημα των δεσμών στα μαθήματα γενικής αξιολόγησης. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορηθούν τους βαθμούς τους τόσο από τα σχολεία, στα οποία υπέβαλαν το μηχανογραφικό δελτίο τους, όσο και από τη σελίδα του υπουργείου Παιδείας στο Ιντερνετ.

    [12] Τροχαία-Νεκροί.

    25/06/2001 08:51:30

    Αιματηρό ήταν και αυτό το Σαββατοκύριακο με θύματα στην άσφαλτο. Δεκαεπτά άτομα έχασαν τη ζωη τους και 253 τραυματίστηκαν σε 180 τροχαία ατυχήματα, που σημειώθηκαν στο εθνικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο της χώρας.

    [13] ΡΙΚΟΜΕΞ-Κατάσχεση.

    25/06/2001 08:51:23

    Αίτηση με την οποία διεκδικεί τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των υπευθύνων της "Ρικομέξ" μέχρι του ποσού των 510 εκατ δρχ κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο ο Μιχάλης Κενδριστάκης, σύζυγος της υπαλλήλου Γεωργίας Λαζούρη που βρήκε φρικτό θάνατο στα συντρίμμια του εργοστασίου στο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999. Η αίτηση θα συζητηθεί αύριο Τρίτη και είναι η πρώτη που κατατίθεται σε βάρος των υπευθύνων του εργοστασίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 June 2001 - 11:30:25 UTC