Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγικό θάνατο βρήκε 55χρονος στο μετρό.΄
  • [02] Υγρά καύσιμα-Μείωση τιμών.
  • [03] Μεγάλη φωτιά στο Βέρμιο.
  • [04] Στάσεις εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.
  • [05] ΠΑΣΟΚ-Συνεχίζονται οι διεργασίες για το συνέδριο.
  • [06] Στις 2.700 μονάδες το Χρηματιστήριο.
  • [07] Ιερά Σύνοδος-Χριστόδουλος-Ταυτότητες-Θρήσκευμα.
  • [08] Ο Αβραμόπουλος απέκλεισε την επιστροφή του στη ΝΔ.

  • [01] Τραγικό θάνατο βρήκε 55χρονος στο μετρό.΄

    25/06/2001 21:11:59

    Τραγικό θάνατο βρήκε λίγο πριν τις τρεις το απόγευμα ο 55χρονος Ιωνάννης Θάνος, ο οποίος έπεσε στις γραμμές του μετρό, στο σταθμό Λαρίσης και παρασύρθηκε από διερχόμενο συρμό. Η αστυνομία εξετάζει ως πιθανότερη αιτία του τραγικού συμβάντος την αυτοκτονία, ενώ για αρκετή ώρα η γραμμή του μετρό τέθηκε εκτός λειτουργίας.

    [02] Υγρά καύσιμα-Μείωση τιμών.

    25/06/2001 21:11:52

    Νέα σημαντική μείωση στην τιμή της βενζίνης αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη, λόγω διαφοροποίησης των διεθνών τιμών. Σύμφωνα με πληροφορίες η βενζίνη θα πωλείται φθηνότερα κατά περίπου 7,5 δραχμές το λίτρο, ενώ μειωμένη κατά 3,5 δραχμές το λίτρο θα είναι και η τιμή του ντίζελ κίνησης.

    [03] Μεγάλη φωτιά στο Βέρμιο.

    25/06/2001 21:11:45

    Ανεξέλεγκτη μαίνεται από το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε πευκόφυτη περιοχή του όρους Βερμίου. Πάνω από 100 άτομα-πυροσβέστες, δασικοί υπάλληλοι και εθελοντές- έχουν ριχτεί στην μάχη με τις φλόγες και 6 αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις ειδικού υγρού. Το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς η φωτιά κατακαίει την περιοχή «Μπούρικα Βερμίου που είναι εξαιρετικά δύσβατη.

    [04] Στάσεις εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

    25/06/2001 21:11:37

    Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και την Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο Αθηνών Πειραιώς διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

    [05] ΠΑΣΟΚ-Συνεχίζονται οι διεργασίες για το συνέδριο.

    25/06/2001 21:05:45

    Τις λεπτομέρειες της πορείας προς το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβρη, θα συζητήσει το Εκτελεστικό Γραφείο, στη νέα συνεδρίασή του, την προσεχή Τετάρτη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε πως το συνέδριο θα αποτελέσει μια δημιουργική σύνθεση απόψεων και θα είναι ένα συνέδριο νικηφόρας προοπτικής, το οποίο θα βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης. Η οικονομική πολιτική θα υλοποιηθεί κανονικά διαβεβαιώνει ο Γιάννος Παπαντωνίου και τονίζει την ανάγκη για δημοσιονομική πειθαρχία, απελευθέρωση αγορών, μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και ουσιαστική κοινωνική πολιτική.

    [06] Στις 2.700 μονάδες το Χρηματιστήριο.

    25/06/2001 21:05:39

    Σοβαρές παρενέργειες στη λειτουργία της αγοράς, προκαλεί η αβεβαιότητα που επικρατεί με αφορμή τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Στο Χρηματιστήριο ο γενικός δείκτης βρίσκεται σε συνεχή πτωτική τροχιά, κατρακύλησε στις 2.700 μονάδες και έχει φτάσει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από τρία χρόνια, με τους μικροεπενδυτές να βρίσκονται σε απόγνωση. Η ΝΔ κατέθεσε στη βουλή πρόταση νόμου για στήριξη του Χρηματιστηρίου,ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, που έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε τη σύγκληση των πολιτικών αρχηγών για να συζητηθούν τα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα της χώρας.

    [07] Ιερά Σύνοδος-Χριστόδουλος-Ταυτότητες-Θρήσκευμα.

    25/06/2001 21:05:32

    Αναβάλλεται για ευθετότερο χρόνο, η ανακοίνωση από την Εκκλησία, του ακριβή αριθμού των υπογραφών που συγκεντρώθηκαν για το θέμα των ταυτοτήτων. Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, η αναβολή αποφασίστηκε διότι η Εκκλησία δεν επιθυμεί αυτή την ώρα οι δικές της ενέργειες στο ζήτημα των ταυτοτήτων να εκληφθούν ως ανάμειξη άμεση ή έμμεση, στα πολιτικά δρώμενα και να γίνει μέρος του οιουδήποτε πολιτικού προβλήματος.

    [08] Ο Αβραμόπουλος απέκλεισε την επιστροφή του στη ΝΔ.

    25/06/2001 21:05:25

    O Δημήτρης Αβραμόπουλος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ, απορρίπτοντας έτσι την έμμεση πρόσκληση Σουφλιά για επανένταξή του στο κόμμα. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ εμμέσως έθεσε και ζήτημα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει μπροστά της ξεκάθαρο το τοπίο για το πού πορεύεται και η συζήτηση που γίνεται αυτό τον καιρό ακόμη και για πρόωρες εκλογές, ίσως συνιστά μια λύση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 June 2001 - 20:30:19 UTC