Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Δημήτρη Τσοβόλα στο Ηράκλειο Κρήτης
  • [02] Συνάντηση ΥΠΕΞ βαλκανικών χωρών στην Φλώρινα
  • [03] Επίθεση Πάγκαλου στην Νέα Δημοκρατία από την Κρήτη

  • [01] Περιοδεία Δημήτρη Τσοβόλα στο Ηράκλειο Κρήτης

    25/08/2001 17:56:59

    Περιοδεία στο Ηράκλειο πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας.

    Ο κ. Τσοβόλας κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο ανέφερε ότι ?η επίσκεψή του στην Κρήτη έχει να κάνει με τη συνέχιση του αγώνα, αταλάντευτα και ανυποχώρητα, για την πραγματική αλλαγή, τη δημοκρατία και την πρόοδο, για μια κοινωνία αλληλεγγύης αφού πολλά τράβηξε ο ελληνικός λαός με ψευδεπίγραφα διλήμματα και συνθήματα από το 1990 μέχρι σήμερα τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και από αυτή του δήθεν εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ?.

    Το ΔΗΚΚΙ, πρόσθεσε με χιλιάδες στελέχη συνεχίζει τον αγώνα του και στα πλαίσια αυτού εντάσσεται και η επίσκεψη στην Κρήτη.

    Αναφερόμενος στη νέα αντιπαράθεση πολιτείας - εκκλησίας είπε ότι είναι μια άγονη αντιπαράθεση που οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους για τη χώρα τη δημοκρατία και το λαό.

    Χρειάζεται, είπε, να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και η κυβέρνηση και ο Αρχιεπίσκοπος και να σταματήσουν αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι που εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες που δεν έχουν σχέση ούτε με τη θρησκεία, ούτε με την εκκλησία, ούτε και με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

    [02] Συνάντηση ΥΠΕΞ βαλκανικών χωρών στην Φλώρινα

    25/08/2001 17:55:43

    Η επικίνδυνη ρευστότητα στα Σκόπια κυριάρχησε στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Φλώρινα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πρέσπεια-2001". Οι τέσσερις υπουργοί τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της ΠΓΔΜ και της ενδυνάμωσης της περιφερειακής συνεργασίας για την εκτόνωση της κρίσης.

    Στη συνέχεια έγιναν και διμερείς συναντήσεις. Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε για πρώτη φορά με το Βούλγαρο ομόλογό του Σόλομον Πάσι, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται και στη συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ιλένκα Μίτρεβα με τον Αλβανό ομόλογό της Πασκάλ Μίλο. Ο κ. Παπανδρέου είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας Γκόραν Ζβιλάνοβιτς, ο οποίος πρότεινε να διαμορφωθεί μια διαβαλκανική φωνή για να "λύνουμε μόνοι μας τα προβλήματα", κάτι στο οποίο συμφώνησε ο κ. Παπανδρέου. Οι υπουργοί θα επισκεφθούν με βάρκα το τριεθνές στη Μεγάλη Πρέσπα.

    Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Κύπρο Στο περιθώριο των εκδηλώσεων "Πρέσπεια 2001" ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

    Στόχος της επίσκεψης είναι η προετοιμασία της ελληνοκυπριακής πλευράς, ενόψει των επικείμενων συνομιλιών για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    [03] Επίθεση Πάγκαλου στην Νέα Δημοκρατία από την Κρήτη

    25/08/2001 17:52:02

    Δριμύτατη επίθεση προς τη ΝΔ, εξαπέλυσε χθες το βράδυ απο τις Μοίρες Ηρακλείου ο Θεόδωρος Πάγκαλος, παράλληλα παρείχε πλήρη στήριξη στον πρωθυπουργό.

    Ο πρώην υπουργός, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για ?κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις και είπε ότι υπομονεύει την προσπάθεια εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας.

    Σε ότι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση έκανε λάθη, αλλά έσωσε τη βιομηχανία. Ωστόσο αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις της περιόδου 90-93, ισχυρίστηκε ότι ?ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έπρεπε να είναι στη φυλακή, αλλά ας όψεται ο Ανδρέας Παπανδρέου, που δεν επιθυμούσε την ποινικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων?.

    Αναφερόμενος στα εσωκομματικά ο κ.Παγκαλος είπε "όχι στα λευκά ψηφοδέλτια στο συνέδριο".?Αν κάποιος είπε, νομίζει ότι ο Σημίτης δεν κάνει, πρέπει να βάλει υποψηφιότητα. Το να γίνεται πρόταση να μην τον ψηφίσουμε εντελώς ή να ρίξουμε και μερικά λευκά για να μην έχει μεγάλη δύναμη δεν είναι δυνατό?.

    Ο κ. Σημίτης πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος, κέρδισε την ψηφοφορία στη Βουλή, στο Συνέδριο και δύο φορές στις εκλογές, έχει καταξιωθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα και κατά συνέπεια από το λαό.

    Τέλος, δήλωσε πως θα αποσυρθεί από την πολιτική ζωή εάν η πολιτική που θα ακολουθηθεί δεν τον εκφράζει, ενώ δεν προτίθεται όπως είπε, να πάει σε άλλο κόμμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 August 2001 - 20:30:15 UTC