Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λαλιώτης:Το Συνέδριο πρέπει να σημάνει μια νέα αρχή
  • [02] Αργος-Οξεία κριτική Σημίτη σε ΝΔ.
  • [03] Αργος-Ρέππας για ταυτότητες.
  • [04] Μήνυμα σταθερότητας απο Σημίτη .
  • [05] Λαλιώτης - Πάγκαλος για Συνέδριο .
  • [06] Ανεβαίνουν οι τόνοι για ταυτότητες .
  • [07] Στο Κρίβολακ η ελληνική δύναμη .
  • [08] Καραμανλής για κρίση στην ΠΓΔΜ .
  • [09] Περιπολικό του ΛΣ σε ξέρα .
  • [10] Μέτρα για επάνοδο αδειούχων .

  • [01] Λαλιώτης:Το Συνέδριο πρέπει να σημάνει μια νέα αρχή

    26/08/2001 10:38:20

    Το στίγμα εν όψει του κρίσιμου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, δίνει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, με συνέντευξή του στο " ΕΘΝΟΣ της Κυριακής", μιά εβδομάδα πρίν από τη σημαντική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που οδηγεί στην τελική ευθεία της προσυνεδριακής διαδικασίας. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επισημαίνει ότι το Συνέδριο είναι μιά οριακή στιγμή για το Κίνημα, όπου πρέπει να σημάνει μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα,με βασικό σύνθημα: " όλοι μαζί, πιό δυνατά,πιο γρήγορα,

    πιο ψηλά".

    [02] Αργος-Οξεία κριτική Σημίτη σε ΝΔ.

    26/08/2001 10:14:45

    Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε ομιλία του στο Αργος επιτέθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος εκ νέου στο οικονομικό πρόγραμμά της, που είχε δημοσιοποιηθεί στο Διαδίκτυο (Ιντερνέτ) για να αφαιρεθεί στη συνέχεια, μετά απο σχετική καταγγελία του κ. Σημίτη.

    [03] Αργος-Ρέππας για ταυτότητες.

    26/08/2001 10:14:37

    Η κυβέρνηση έχει λάβει ξεκάθαρη θέση απέναντι στο θέμα των ταυτοτήτων. Καιρός είναι να το πράξουν και τα άλλα κόμματα-δήλωσε ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας, από το Αργος, στο πλαίσιο της πρωθυπουργικής επίσκεψης στην πόλη. Επίσης, ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο με την Εκκλησία για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, εξαιρουμένου εκείνου των ταυτοτήτων.

    [04] Μήνυμα σταθερότητας απο Σημίτη .

    26/08/2001 09:20:18

    Το μέλλον και οι προοπτικές της χώρας εξαρτώνται από μια ευρύτερη συστράτευση των μεγάλων λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας χθες το βράδυ στο Αργος. Απέστειλε μήνυμα σταθερότητας τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τη γραμμή των καθαρών πολιτικών επιλογών. Κατηγόρησε τη ΝΔ για καταστροφολογία και πρόσθεσε ότι η οπισθοδρόμηση δεν θα περάσει. Ανέφερε ότι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα είναι ένα συνέδριο μάχης για νέες συγκλίσεις προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του λαού.

    [05] Λαλιώτης - Πάγκαλος για Συνέδριο .

    26/08/2001 09:20:12

    Στην τελική ευθεία ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ εισέρχονται οι διεργασίες στο κυβερνών κόμμα. Αύριο συνεδριάζει το ΕΓ και θα ασχοληθεί με θέματα που θα συζητηθούν στην ΚΕ, την ερχόμενη Παρασκευή. Ο Κώστας Λαλιώτης σε συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής" σημειώνει ότι το Συνέδριο είναι καταλύτης για την πορεία έως τις εκλογές, για το αποτέλεσμά τους και τη μετέπειτα πορεία του κόμματος. Εξάλλου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος από την Κρήτη,αναφερόμενος στα εσωκομματικά τόνισε "ναί" στο Σημίτη "όχι" στα λευκά στο Συνέδριο.

    [06] Ανεβαίνουν οι τόνοι για ταυτότητες .

    26/08/2001 09:20:06

    Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από την ΙΣ,ο ακριβής αριθμός των υπογραφών για το θέμα των ταυτοτήτων. Την Τετάρτη ο αρχιεπίσκοπος θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από το Αργος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της σχετικά με το θέμα των ταυτοτήτων και καιρός είναι, όπως αναφέρει, να το πράξουν και τα άλλα κόμματα. Εξάλλου, ο κ. Λαλιώτης σημειώνει ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν πρέπει να επιχειρεί να μετατρέψει την Εκκλησία σε παραπολιτική και παρακομματική δύναμη.

    [07] Στο Κρίβολακ η ελληνική δύναμη .

    26/08/2001 09:20:00

    Από σήμερα η ελληνική δύναμη, που έχει αναπτυχθεί στο Κρίβολακ κοντά στα Σκόπια, αναμένεται να τεθεί σε ετοιμότητα ανάληψης δράσης στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής αποστολής για τον αφοπλισμό των Αλβανών ανταρτών. Η επικίνδυνη ρευστότητα στα Σκόπια κυριάρχησε στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Φλώρινα.

    [08] Καραμανλής για κρίση στην ΠΓΔΜ .

    26/08/2001 09:19:53

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα ότι θα πρέπει έστω και τώρα να διασφαλίσει τη στεγανοποίηση των Σκοπίων με το Κόσοβο. Μιλώντας στη Χαλκιδική στο βαλκανικό συνέδριο νεολαιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τόνισε πως η εξομοίωση των εξτρεμιστικών στοιχείων με τη νόμιμη κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κρύβει σοβαρούς κινδύνους. Επισήμανε πως αν η διεθνής κοινότητα αφήσει ανοιχτές διόδους στους εξτρεμιστές, τότε η κρίση μπορεί να επανέλθει και η στρατιωτική παρέμβαση να αποδειχθεί μάταιη.

    [09] Περιπολικό του ΛΣ σε ξέρα .

    26/08/2001 09:19:47

    Σε ξέρα της θαλάσσιας περιοχής Ποθητό στο Λαγονήσι προσάραξε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο με τριμελές πλήρωμα βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του, παραμένει στο σκάφος, ενώ γίνονται προσπάθειες αποκόλλησής του. Με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της προσάραξης.

    [10] Μέτρα για επάνοδο αδειούχων .

    26/08/2001 09:19:41

    Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Τροχαία προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή επάνοδο του δεύτερου κύματος των αδειούχων του Αυγούστου. Από το μεσημέρι αναμένεται να δοθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας και στις δύο εθνικές οδούς. Αυξημένη αναμένεται και η κίνηση στα λιμάνια, όπου θα καταπλεύσουν δεκάδες πλοία κυρίως από τις Κυκλάδες. Στο μεταξύ, απο αύριο επιστρέφει ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, ενώ γερανοί του ΟΑΣΑ θα απομακρύνουν από τους λεωφορειοδρόμους τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 August 2001 - 11:30:27 UTC