Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργείο Παιδείας-Μέσα στην εβδομάδα οι βάσεις των σχολών
  • [02] Συνάντηση Σημίτη-Ζοσπέν
  • [03] Ταυτότητες-Συνέντευξη Μπακογιάννη στα ΝΕΑ
  • [04] Βουλή - ΔΕΚΑ - Δημοσιοποίηση εισαγγελικού εγγράφου.
  • [05] Βελιγράδι-Συνάντηση Χριστόδουλου με Κοστούνιτσα
  • [06] Μικρό αεροσκάφος εντοπίστηκε στο βυθό της Μακρονήσου
  • [07] Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο
  • [08] Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται η Αννα Διαμαντοπούλου
  • [09] Σημίτης -ΔΕΘ.
  • [10] Αντιπολίτευση - Κριτική .
  • [11] Μπακογιάννη -Ταυτότητες .
  • [12] Χριστοδουλάκης - Συνεργασίες .
  • [13] Σχολική χρονιά .
  • [14] Γ. Παπανδρέου για Τουρκία .
  • [15] Ελλάδα - ΠΓΔΜ .
  • [16] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη.
  • [17] Συνέντευξη Ντόρας Μπακογιάννη.

  • [01] Υπουργείο Παιδείας-Μέσα στην εβδομάδα οι βάσεις των σχολών

    10/09/2001 13:17:06

  • Τέλος στην αγωνία των 80.000 υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να δώσει στα μέσα της εβδομάδας το υπουργείο Παιδείας με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι οποίες στηρίζονται κυρίως στις βαθμολογίες των υποψηφίων αναμένεται γενική πτώση των βάσεων στις σχολές όλων των πεδίων. Η μικρότερη πτώση αναμένεται να παρουσιαστεί στις περιζήτητες σχολές του τέταρτου και πέμπτου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή στις πολυτεχνικές και οικονομικές σχολές. Αντικρουόμενες εκτιμήσεις υπάρχουν για τις ιατρικές σχολές. Στο μεταξύ, πρεμιέρα αύριο της νέας σχολικής χρονιάς για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    [02] Συνάντηση Σημίτη-Ζοσπέν

    10/09/2001 13:17:00

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε το μεσημέρι με το Γάλλο ομόλογό του Λιονέλ Ζοσπέν, ο οποίος επισκέπτεται από χθες την Αθήνα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης και την πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Το πρωί ο κ.Ζοσπέν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη. Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε το πρωί με τον Γάλλο ομόλογό του Ιμπέρ Βεντρίν.

    [03] Ταυτότητες-Συνέντευξη Μπακογιάννη στα ΝΕΑ

    10/09/2001 13:16:52

  • Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ, αναφερόμενη στο θέμα των ταυτοτήτων, τονίζει ότι ο Μακαριώτατος παρασύρθηκε στο θέμα αυτό. Η πρώην υπουργός τάσσεται υπέρ του δημοψηφίσματος που ζητά ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και αναφέρει ότι την κύρια ευθύνη για το πρόβλημα τη φέρει ο πρωθυπουργός. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημειώνει ότι συμφωνεί με τις κεντρικές επιλογές του κ.Καραμανλή στα κρίσιμα ζητήματα.

    [04] Βουλή - ΔΕΚΑ - Δημοσιοποίηση εισαγγελικού εγγράφου.

    10/09/2001 13:16:46

  • Τη δέσμευση όλων των κομμάτων ότι θα υπερψηφίσουν την πρότασή του για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ώστε να δημοσιοποιούνται αμέσως τα έγγραφα των δικαστικών αρχών, θέτει ως προϋπόθεση ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Απόστολος Κακλαμάνης για τη δημοσιοποίηση του επίμαχου εγγράφου για τη ΔΕΚΑ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Κακλαμάνης πρόκειται να έχει επαφές με εκπροσώπους των κομμάτων και σε περίπτωση συμφωνίας τους θα ανακοινώσει αμέσως το περιεχόμενο του εγγράφου. Υπενθυμίζεται ότι χθες, από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει στη σχετική ρύθμιση μετά από συνεννόηση με τα άλλα κόμματα.

    [05] Βελιγράδι-Συνάντηση Χριστόδουλου με Κοστούνιτσα

    10/09/2001 13:16:39

  • Με το Γιουγκοσλάβο πρόεδρο Βόισλαβ Κοστούνιτσα θα συναντηθεί σήμερα στο Βελιγράδι, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη μετά από πρόσκληση της σερβικής εκκλησίας. Ο κ.Χριστόδουλος, ανακοίνωσε τη δωρεά 250 εκατομμυρίων δραχμών για το έργο της σερβικής εκκλησίας και την ανέγερση του ναού του Αγίου Σάββα.

    [06] Μικρό αεροσκάφος εντοπίστηκε στο βυθό της Μακρονήσου

    10/09/2001 13:16:32

  • Ενα λευκό μονοκινητήριο αεροσκάφος εντοπίστηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή της Μακρονήσου, σε βάθος περίπου 30 μέτρων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το αεροσκάφος βρίσκεται στο βυθό, περίπου δύο με τρία χρόνια, ενώ σχετική έρευνα διεξάγει το λιμενικό.

    [07] Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

    10/09/2001 13:16:26

  • Χωρίς αυτοκίνητα θα μείνουν η Αθήνα και άλλοι 21 δήμοι του λεκανοπεδίου και δεκάδες άλλοι δήμοι της χώρας το Σάββατο 22 του μηνός καθώς θα συμμετάσχουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής "ημέρας χωρίς αυτοκίνητο στην πόλη". Στην Αθήνα κλειστό θα παραμείνει την ημέρα αυτή για τα αυτοκίνητα το ιστορικό κέντρο.

    [08] Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται η Αννα Διαμαντοπούλου

    10/09/2001 13:16:19

  • Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται από το πρωί η ευρωπαία επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία μίλησε σε ημερίδα, για τις προοπτικές ανάπτυξης των χωρών της παρευξείνιας συνεργασίας. Το απόγευμα η κ.Διαμαντοπούλου θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα "το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης". Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται επίσης ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος το πρωί συναντήθηκε με το προεδρείο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της πόλης, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

    [09] Σημίτης -ΔΕΘ.

    10/09/2001 09:09:16

    Την πρόθεσή του να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004, αφού πρώτα επιδιώξει μία «καθαρή, δυνατή λύση στο προσεχές συνέδριο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, στην καθιερωμένη, εφ' όλης της ύλης, συνέντευξη στη ΔΕΘ. Παράλληλα, ο κ.Σημίτης ξεκαθάρισε τα σενάρια περί διαδοχής λέγοντας ότι ο καθένας μπορεί να έχει τις φιλοδοξίες του, αλλά το «θέμα αυτό είναι για μια άλλη εποχή. Επισήμανε οτι δεν υπάρχει επετηρίδα ούτε στο κόμμα ούτε στην κυβέρνηση, αλλά η ζητούμενη ανανέωση θα γίνει στο πλαίσιο της συνέχειας.

    [10] Αντιπολίτευση - Κριτική .

    10/09/2001 09:09:10

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής απαντώντας στον πρωθυπουργό τον επέκρινε ότι είχε το χρόνο και τον άφησε να χαθεί και οτι είχε τους πόρους, όσους ποτέ κανένας άλλος, αλλά τους μοίρασε επιλεκτικά στους λίγους. Ο Συνασπισμός χαρακτήρισε το περιεχόμενο της πρωθυπουργικής ομιλίας γεμάτη γενικολογίες και αυτοεπαίνους. Ο πρωθυπουργός κατέδειξε ότι ενδιαφέρεται για τους αριθμούς και αδιαφορεί τελείως για τους ανθρώπους, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας.

    [11] Μπακογιάννη -Ταυτότητες .

    10/09/2001 09:09:03

    "Παρασύρθηκε κι ο Μακαριώτατος". Με τη φράση αυτη η κ. Ντόρα Μπακογιαννη σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ παίρνει αποστάσεις από τους χειρισμούς του κόμματός της στο θέμα των ταυτοτήτων και δίνει το προσωπικό στίγμα στο επίμαχο ζήτημα. Η πρώην υπουργός είναι εναντίον του δημοψηφίσματος που ζητά ο κ. Χριστόδουλος. Παράλληλα όμως τονίζει με έμφαση ότι την κύρια ευθύνη για το πρόβλημα την φέρει ο πρωθυπουργός και τον κατηγορεί ότι συγκρούστηκε με την Εκκλησία για να εξυπηρετήσει κομματικές σκοπιμότητες.

    [12] Χριστοδουλάκης - Συνεργασίες .

    10/09/2001 09:08:57

    Τη διαμόρφωση συνθηκών συνεργασίας με τον ΣΥΝ και το ΚΕΠ του κ. Αβραμόπουλου προτείνει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης. "Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ανοιχτό στη συνεχή ανανέωση και διεύρυνση, αλλά ταυτόχρονα να έχει συντεταγμένες σχέσεις και συνεργασίες με τις όμορες πολιτικές δυνάμεις" ,τονίζει ο κ. Χριστοδουλάκης, προδιαθέτοντας για το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΝ αλλα και στο κόμμα του κ. Αβραμόπουλου, ενώ τονίζει ότι η υποψηφιότητα Λαλιώτη μπορεί να αλλάξει πολλά στο κυβερνών κόμμα.

    [13] Σχολική χρονιά .

    10/09/2001 09:08:51

    Ξεκινά αύριο η νέα σχολική περίοδος με αγιασμό σε όλα τα σχολεία. Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν και οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι διαδικασίες σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, βρίσκονται στο τελικό στάδιο και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των βαθμολογιών των μαθητών στα σχολεία.

    [14] Γ. Παπανδρέου για Τουρκία .

    10/09/2001 09:08:45

    Αυστηρό μήνυμα στην Αγκυρα έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου ενώπιον του Τούρκου ομολόγου του Ισμαήλ Τζέμ μιλώντας στο γεύμα του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για αλληλεγγύη και σχέσεις καλής γειτονίας οσο παραμένει άλυτο το Κυπριακό, ούτε μπορούμε να δεχόμαστε απειλές απο υποψήφιες χώρες, πρόσθεσε.

    [15] Ελλάδα - ΠΓΔΜ .

    10/09/2001 09:08:38

    Τη συμβολή της ΕΕ - τόσο της βελγικής προεδρίας, όσο και του ύπατου εκπροσώπου για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα Χαβιέ Σολάνα- για τη διευθέτηση της εκκρεμότητας με το όνομα της ΠΓΔΜ με μια κοινά αποδεκτή λύση, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, στο άτυπο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας χθες στη Θεσσαλονίκη επανέλαβε τη σημασία που προσδίδει η Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και ζήτησε την άμεση επίλυσή του.

    [16] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη.

    10/09/2001 08:16:25

    Τη διαμόρφωση συνθηκών συνεργασίας με τον ΣΥΝ και το ΚΕΠ του κ. Αβραμόπουλου προτείνει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης. "Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ανοιχτό στη συνεχή ανανέωση και διεύρυνση, αλλά ταυτόχρονα να έχει συντεταγμένες σχέσεις και συνεργασίες με τις όμορες πολιτικές δυνάμεις" ,τονίζει ο κ. Χριστοδουλάκης, προδιαθέτοντας για το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΝ αλλα και στο κόμμα του κ. Αβραμόπουλου, ενώ τονίζει ότι η υποψηφιότητα Λαλιώτη μπορεί να αλλάξει πολλά στο κυβερνών κόμμα:"Συσπείρωση στελεχών, άνοιγμα στην κοινωνία, μια πιο συστηματική σχέση με τις κινήσεις της ευρύτερης αριστεράς, έναν οργανωμένο διάλογο με τα σύγχρονα ρευματα πολιτικής".

    [17] Συνέντευξη Ντόρας Μπακογιάννη.

    10/09/2001 08:16:18

    "Παρασύρθηκε κι ο Μακαριώτατος". Με τη φράση αυτη η κ. Ντόρα Μπακογιαννη σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ παίρνει αποστάσεις από τους χειρισμούς του κόμματός της στο θέμα των ταυτοτήτων και δίνει το προσωπικό στίγμα στο επίμαχο ζήτημα. Η πρώην υπουργός είναι εναντίον του δημοψηφίσματος που ζητά ο κ. Χριστόδουλος. Παράλληλα όμως τονίζει με έμφαση ότι την κύρια ευθύνη για το πρόβλημα την φέρει ο πρωθυπουργός και τον κατηγορεί ότι συγκρούστηκε με την Εκκλησία για να εξυπηρετήσει κομματικές σκοπιμότητες για ένα θέμα όπως οι ταυτότητες που, όπως λέει "δεν είναι το πάν".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 September 2001 - 11:30:41 UTC