Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενταση μεταξύ κυβέρνησης-ΝΔ για την υπόθεση ΔΕΚΑ.
  • [02] Κάθετη η πτώση στο χρηματιστήριο.
  • [03] Αύριο το πρώτο σχολικό κουδούνι.
  • [04] Ελληνοτουρκικά-Επανάληψη συνομιλιών.
  • [05] Επίσκεψη Χριστόδουλου σε Σερβία-Συνάντηση με Κοστούνιτσα.

  • [01] Ενταση μεταξύ κυβέρνησης-ΝΔ για την υπόθεση ΔΕΚΑ.

    10/09/2001 21:20:20

    Αύριο δίδεται στην δημοσιότητα το εισαγγελικό έγγραφο σχετικά με την υπόθεση ΔΕΚΑ. Απαντώντας στην ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε οτι μπορεί να χρησιμοποιήσει την Βουλή αν θέλει να φέρει ένα θέμα προς συζήτηση. Παράλληλα, την κατηγόρησε οτι προσφεύγει στους εισαγγελείς, προκειμένου να τους προσεταιριστεί και να τους χρησιμοποιήσει κατά κάποιο τρόπο, ακόμη και ως κομματάρχες. Πρόσθεσε οτι τα στοιχεία για την υπόθεση ΔΕΚΑ ήταν γνωστά εδώ και περίπου ένα χρόνο, διότι έχουν συζητηθεί κατ'επανάληψη στη Βουλή. Ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Εβερτ, υποστήριξε οτι από υπάλληλο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, έλαβε την πληροφορία για το εισαγγελικό πόρισμα για τις κινήσεις της ΔΕΚΑ, κατά την προεκλογική περίοδο. Ο κ.Εβερτ, είπε οτι αμέσως ενημέρωσε τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου για το πόρισμα αυτό, παράλληλα τόνισε οτι δεν έχει στα χέρια του το εισαγγελικό πόρισμα, αλλά έδωσε στην δημοσιότητα δύο επιστολές που είχε ανταλλάξει με τον εισαγγελέα στις 20 και 22 Αυγούστου, όπου του ανεφερε οτι τότε δεν είχε ολοκληρωθεί η έρευνα.

    [02] Κάθετη η πτώση στο χρηματιστήριο.

    10/09/2001 21:20:13

    Ανησυχία επικρατεί στις διεθνείς αγορές από το παρατεταμένο άσχημο κλίμα στα Χρηματιστήρια, το οποίο συμπαρέσυρε και την Σοφοκλέους με αποτέλεσμα σήμερα ο γενικός δείκτης να κλείσει με μεγάλες απώλειες της τάξης του 4,17%. Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Παναγιώτης Αλεξάκης, δήλωσε οτι είναι αναγκαίο όλοι οι φορείς της αγοράς να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην ομαλοποίηση του κλίματος και να μήν διακατέχονται από ανασφάλεια, την οποία μεταφέρουν στους απλούς επενδυτές. Καταλήγοντας, είπε οτι αυτό που προέχει για την Σοφοκλέους, είναι ένα ήρεμο κλίμα χωρίς αντιπαραθέσεις.

    [03] Αύριο το πρώτο σχολικό κουδούνι.

    10/09/2001 21:20:07

    Πρεμιέρα αύριο της νέας σχολικής χρονιάς, για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, στα μέσα της εβδομάδας, αναμένεται να δώσει το υπουργείο Παιδείας τις βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι οποίες στηρίζονται κυρίως στις βαθμολογίες των υποψηφίων, αναμένεται γενική πτώση των βάσεων στις σχολές όλων των πεδίων. Η μικρότερη πτώση αναμένεται να παρουσιαστεί στις περιζήτητες σχολές του τέταρτου και πέμπτου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή στις πολυτεχνικές και οικονομικές σχολές.

    [04] Ελληνοτουρκικά-Επανάληψη συνομιλιών.

    10/09/2001 21:20:00

    Επαναλαμβάνονται σήμερα στην Αθήνα οι συνομιλίες των Πολιτικών Διευθυντών πρέσβεων, επικεφαλής των Κατευθυντήριων Επιτροπών των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ, το Σαββατοκύριακο, με κύριο αντικείμενο την διεύρυνση, είπε οτι στο δείπνο που ακολούθησε, ο κ.Τζεμ αρνήθηκε οτι η Τουρκία διατυπώνει απειλές, όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της Κύπρου. Ο κ. Ρέππας κάλεσε την Τουρκία να αξιοποιήσει τη συμφωνία του Ελσίνκι, προκειμένου να πλησιάσει την ΕΕ.

    [05] Επίσκεψη Χριστόδουλου σε Σερβία-Συνάντηση με Κοστούνιτσα.

    10/09/2001 21:19:50

    Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Σερβίας, είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και οι ιεράρχες που τον συνοδεύουν στην επίσημη επίσκεψή του στην Εκκλησία της Σερβίας. Ο κ. Χριστόδουλος, έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου Κοστούνιτσα, ως "άνδρα με πνευματικά ενδιαφέροντα", επεσήμανε ότι θα επιδιώξει την ενσωμάτωση της χώρας του στην οικογένεια των ευρωπαϊκών κρατών για να δοθεί -όπως είπε- στη δύση το μήνυμα ότι οι ορθόδοξοι λαοί είμαστε προοδευτικοί λαοί. Ο κ. Χριστόδουλος έκανε ιδιαίτερες αναφορές στην προσφορά της Ελλάδας προς τον σερβικό λαό, τονίζοντας ότι ήταν η Ελλάδα εκείνη που πρώτη και μόνη, καταδίκασε τους βομβαρδισμούς κατά των αμάχων, δεν παρέλειψε δε να αφήσει αιχμές λέγοντας ότι αν "πετάξουμε θρησκεία και παράδοση, θα καταντήσουμε οι τελευταίοι ικανοί μόνο να υπηρετούμε τους Ευρωπαίους". Ο πρόεδρος Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα είπε ότι η επίσκεψη του Αρχιεπίσκοπου είναι "μέγα γεγονός", ενώ υπενθύμισε ότι η πρώτη επίσκεψη που έκανε ως πρόεδρος της χώρας του ήταν στην Ελλάδα και στο Αγιον Ορος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 September 2001 - 20:30:19 UTC