Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ετοιμες οι ΗΠΑ για την επίθεση κατά των Ταλιμπάν.
  • [02] ΗΠΑ-Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Κ.Πάουελ.
  • [03] Θα αντέξει η ελληνική οικονομία από την κρίση.
  • [04] Εντονη κριτική από τη ΝΔ για τον προϋπολογισμό του 2002.
  • [05] Κάλυψη της κυβέρνησης στον ΥΠΕΧΩΔΕ για κτηματολόγιο.
  • [06] Αμεση η απάντηση της κυβέρνησης στις τουρκικές προκλήσεις.
  • [07] Ολυμπιακή-Ασφάλιστρο-Τρομοκρατία.
  • [08] Συμβούλιο της Ευρώπης - Επίσκεψη - Μετανάστευση

  • [01] Ετοιμες οι ΗΠΑ για την επίθεση κατά των Ταλιμπάν.

    02/10/2001 21:16:50

    Πέπλος μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τις κινήσεις των Αμερικανών για το χρόνο, τον τρόπο και τη μορφή της απάντησης στο τρομοκρατικό κτύπημα της 11-ης Σεπτεμβρίου. Στην περιοχή του Κόλπου έχουν συσσωρευτεί μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η διπλωματική κινητικότητα, αλλά και ο πόλεμος της πληροφορίας, κυρίως για τον εντοπισμό του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Οι ΗΠΑ θα δράσουν όταν το αποφασίσουν τόνισε ο Τζόρτζ Μπούς, ενώ οι Ταλιμπάν απειλούν με αιματηρό πόλεμο κάθε αφγανική κυβέρνηση που θα υποστηριχθεί από το εξωτερικό. Το ΝΑΤΟ αναγνώρισε επίσημα τις αποδείξεις για τη συμμετοχή του Οσάμα Μπιν Λάντεν και της οργάνωσής του Αλ Κάϊντα, στο τρομοκρατικό κτύπημα κατά των ΗΠΑ και όπως δήλωσε ο γγ της Συμμαχίας, ανά πάσα στιγμή μπορεί να εφαρμοστεί το άρθρο 5 του καταστατικού χάρτη. Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέφρασε σήμερα την ισχυρή υποστήριξή του για την υπο αμερικανική ηγεσία στρατιωτική επιχείρηση κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, λέγοντας οτι η Μόσχα δεν χρειάζεται περαιτέρω αποδείξεις για τις υπηρεσίες πληροφοριών της για να συμμετάσχει στην επιχείρηση.

    [02] ΗΠΑ-Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Κ.Πάουελ.

    02/10/2001 21:16:44

    Τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης να συμμετάσχει στις διεθνείς προσπάθειες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, μεταφέρει στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συναντάται απόψε με τον αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ. Την ανάγκη να υπάρξει κοινή υποστήριξη στη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης πολιτικής ασφάλειας σε διεθνές επίπεδο, τόνισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προσθέτοντας ότι θα αναζητηθούν και οι γενεσιουργές αιτίες που οδηγούν στην τρομοκρατία.

    [03] Θα αντέξει η ελληνική οικονομία από την κρίση.

    02/10/2001 21:16:37

    Την εκτίμηση ότι οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, εξαιτίας του τρομοκρατικού κτυπήματος στις ΗΠΑ, θα είναι πολύ περιορισμένες σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, διατυπώνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Ωστόσο δημιουργεί μια γραμμή άμυνας με επιμονή στη δημοσιονομική σταθερότητα, επίσπευση των διαδικασιών εφαρμογής του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και αποτελεσματική ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών.

    [04] Εντονη κριτική από τη ΝΔ για τον προϋπολογισμό του 2002.

    02/10/2001 21:16:31

    Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό του 2002, που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, ασκεί η ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι ο προϋπολογισμός είναι πλασματικός και ελλειμματικός. Σε σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ που έγινε υπό την προεδρία του κ. Καραμανλή, αποφασίστηκε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις για κάθε σημείο του προϋπολογισμού. Παράλληλα επισημάνθηκε το γεγονός ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, δεν περιλαμβάνεται το οικογενειακό επίδομα.

    [05] Κάλυψη της κυβέρνησης στον ΥΠΕΧΩΔΕ για κτηματολόγιο.

    02/10/2001 21:16:24

    Πλήρη κάλυψη παρείχε η κυβέρνηση στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, με αφορμή τις ποινικές διώξεις, σε βαθμό κακουργήματος, που άσκησε ο εισαγγελέας κ. Γεράκης κατά υπευθύνων της εταιρίας του Εθνικού Κτηματολογίου. Ο υπουργός Τύπου αναφερόμενος στον εισαγγελέα Γεράκη υπενθύμισε ότι και στο παρελθόν έχει ασκήσει διώξεις σε συγκεκριμένα άτομα, τα οποία όμως στη δικαστική διαδικασία αθωώθηκαν. Αν όλα αυτά δεν οφείλονται σε συμπτώσεις, πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες σε κάτι άλλο, τόνισε ο κ. Ρέππας.

    [06] Αμεση η απάντηση της κυβέρνησης στις τουρκικές προκλήσεις.

    02/10/2001 21:16:17

    Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στη νέα προσπάθεια της Τουρκίας να εμπλέξει την Ελλάδα σε κυκλώματα τρομοκρατίας, με αφορμή το στρατόπεδο υποδοχής προσφύγων στο Λαύριο. Ο κ. Ρέππας κάλεσε τους αξιωματούχους της Τουρκίας να απευθυνθούν στην ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ, η οποία φροντίζει και εποπτεύει τη λειτουργία του κέντρου για τους πρόσφυγες στο Λαύριο για να πάρουν τις απαντήσεις στα θέματα που θέτουν. Παράλληλα, τους κάλεσε να αποτανθούν στον ΟΗΕ για να βρούν καταλυτικές απαντήσεις στις όποιες αμφιβολίες έχει, για το ποιοί συμμορφώνονται με τους κανόνες που θέτει ο ΟΗΕ και ποιοί υπονομεύουν την εφαρμογή των αποφάσεών του σχετικά με το Κυπριακό.

    [07] Ολυμπιακή-Ασφάλιστρο-Τρομοκρατία.

    02/10/2001 21:16:09

    Τρία δολάρια ασφάλιστρο ανά επιβάτη, σε κάθε διαδρομή, στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού επιβάλλει, από αύριο, η Ολυμπιακή Αεροπορία. Στην αύξηση αυτή οδηγήθηκε η Ολυμπιακή Αεροπορία μετά τα γεγονότα της Νέας Υόρκης που οδήγησαν στην αύξηση του κόστους της λειτουργίας της.

    [08] Συμβούλιο της Ευρώπης - Επίσκεψη - Μετανάστευση

    02/10/2001 16:34:22

    Την Αθήνα επισκέπτεται, αύριο και μεθαύριο, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Βάλτερ Σβίμερ, στα πλαίσια της εκστρατείας που έχει αναλαβει, για την τόνωση του ενδιαφέροντος των κυβερνήσεων των 43 κρατών-μελών του Διεθνούς,αυτού,Οργανισμού,πάνω στις δραστηριότητες που αναπτύσσει το Συμβούλιο της Ευρώπης έναντι των νέων προκλήσεων του καιρού μας.

    Μετά το Βουκουρέστι, τη Ρήγα, το Βερολίνο, τη Μόσχα και τις Βρυξέλλες, η Αθήνα αποτελεί τον έκτο σταθμό αυτής της περιοδείας του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης και στα πλαίσια της, ο Βάλτερ Σβίμερ, πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κωστή Στεφανόπουλο, την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών κυρία Ελισάβετ Παπαζώη, τον υπουργό Δικιαοσύνης κ.Μιχ. Σταθόπουλο, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη, τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ.Κ.Καραμανλή και τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ.Ν.Κωσταντόπουλο.

    Ο κ. Σβίμερ θα λάβει, επίσης, μέρος σε μία Διάσκεψη, που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, έχει ως αντικείμενο τη συνεργασία των χωρών της Μεσογείου πάνω στην αντιμετώπιση του προβλήματος της "άναρχης" μετανάστευσης και η οποία, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Ντιβάνι Κάραβελ" στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2001.

    Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης θα δώσει Συνέντευξη Τύπου, προς τους έλληνες δημοσιογράφους, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις 13.30¨ το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο "ΕΣΠΕΡΙΑ" των Αθηνών (Σταδίου και Ευδουάρδου Λω).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 October 2001 - 20:30:24 UTC