Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ.Ανατολή-Ν.Ράμσφελντ
  • [02] Δυσφορία σε Ιταλία για αμερικανική εγκύκλιο.
  • [03] Συνάντηση Παπανδρέου-Πάουελ
  • [04] Επίθεση σε ΗΠΑ-δημοσκόπηση
  • [05] Ολυμπιάδα-συνεδρίαση διϋπουργικής
  • [06] Καύσιμα-μειώσεις τιμών
  • [07] Πέθανε ο Κώστας Χατζηχρήστος
  • [08] Ελλάδα-ΗΠΑ-Τρομοκρατία
  • [09] Συναντήσεις Σημίτη

  • [01] Μ.Ανατολή-Ν.Ράμσφελντ

    03/10/2001 13:46:02

    Περιοδεία στη Μέση Ανατολή ξεκίνησε σήμερα ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ντ.Ράμσφελντ, ο οποίος δήλωσε οτι η Ουάσιγκτον έχει "κάποια ιδέα" για το πού κρύβεται ο Οσάμα μπιν Λάντεν. Σύμφωνα με την "Ουάσιγκτον Πόστ" οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει 23 στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν, απο την πλευρά τους, αρνούνται να παραδόσουν τον Μπιν Λάντεν και περιορίζονται σε συνεχείς εκκλήσεις για διαπραγματεύσεις, κάτι που απέρριψε η Ουάσιγκτον με το σκεπτικό οτι πρόκειται για υπεκφυγές.

    [02] Δυσφορία σε Ιταλία για αμερικανική εγκύκλιο.

    03/10/2001 13:45:56

    Εκπληξη και δυσφορία προκάλεσε στην ιταλική κυβέρνηση η αμερικανική εγκύκλιος που προειδοποιεί τους πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Ιταλία οτι υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικών ενεργειών. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ρεπούμπλικα" η Ιταλία είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που μετά το χτύπημα στις ΗΠΑ είναι στον κατάλογο των "επικίνδυνων" κρατών. Στο Αφγανιστάν η αντιπολίτευση ανησυχεί για το ρόλο που θα παίξει το Πακιστάν όταν ανατραπούν οι Ταλιμπάν. Στη Νέα Υόρκη, άλλα 19 πτώματα ανασύρθηκαν απο τα συντρίμμια των δίδυμων πύργων.

    [03] Συνάντηση Παπανδρέου-Πάουελ

    03/10/2001 13:45:47

    Τη βούληση της Ελλάδας και των ΗΠΑ για στενή συνεργασία στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας εξέφρασαν απο την Ουάσιγκτον οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Γ.Παπανδρέου και Κ.Πάουελ. Ο κ.Πάουελ δήλωσε ότι συζητήθηκαν οι σχέσεις που έχει η Ελλάδα με χώρες του αραβικού κόσμου και πρόσθεσε ότι ο κ.Παπανδρέου προσφέρθηκε να χρησιμοποιήσει τις καλές του υπηρεσίες για να βοηθήσει στις επαφές με τις χώρες της περιοχής. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ολυμπιάδα του 2004 θα διεξαχθεί σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας.

    [04] Επίθεση σε ΗΠΑ-δημοσκόπηση

    03/10/2001 13:45:36

    Οδύνη για τα θύματα από την τρομοκρατική επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της ΒΙ-ΠΙ-ΑΡ-ΣΙ για λογαριασμό των ΝΕΩΝ. Το 28,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ένιωσε οδύνη για τα θύματα, το 7% οργή, ενώ το 3,5% εξέφρασε την επιθυμία να βοηθήσει. Το 21,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η Αμερική πλήρωσε για τα λάθη της, το 19,1% εκφράζει φόβους και για άλλες τέτοιες επιθέσεις, ενώ το 17,6% δηλώνει ανησυχία για την προσωπική του ασφάλεια.

    [05] Ολυμπιάδα-συνεδρίαση διϋπουργικής

    03/10/2001 13:45:23

    Η πορεία των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 εξετάστηκε το μεσημέρι στη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Κατά τη συνεδρίαση έγινε απολογισμός της πρόσφατης επίσκεψης της ηγεσίας της ΔΟΕ στην Αθήνα. Νωρίτερα, ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρήστο Πολυζωγόπουλο, στο πλαίσιο των επαφών του με στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου. Το απόγευμα ο κ.Σημίτης θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

    [06] Καύσιμα-μειώσεις τιμών

    03/10/2001 13:45:13

    Νέες σημαντικές μειώσεις θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα στις τιμές των καυσίμων. Οι βενζίνες θα πωλούνται φθηνότερες κατά 7,5 δραχμές το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης κατά 2 δραχμές.

    [07] Πέθανε ο Κώστας Χατζηχρήστος

    03/10/2001 11:47:31

    Την τελευταία του πνοή άφησε στις 11.30 το πρωί στο Ιατρικό Κέντρο σε ηλικία 80 ετών ο δημοφιλής ηθοποιός Κώστας Χατζηχρήστος, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και δύο μήνες με αναπνευστικά προβλήματα. Ο Χατζηχρήστος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1921 και πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή στη διάρκεια της κατοχής με το θίασο του Λουκή Μυλωνά. Στη συνέχεια εργάστηκε σε βαριετέ, ενώ μετείχε και σε μουσικούς θιάσους και έλαβε μέρος σε διάφορες επιθεωρήσεις. Εγινε ευρύτερα γνωστός δημιουργώντας με επιτυχία το σατυρικό τύπο του Θύμιου. Το 1952 συγκροτεί θίασο και εμφανίζεται και ως συνθιασάρχης με εκλεκτούς πρωταγωνιστές της μουσικής σκηνής. Υπήρξε επίσης παραγωγός και σκηνοθέτης αρκετών ταινιών. Χαρακτηριστικά έργα του Κώστα Χατζηχρήστου είναι "Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα", ο "Ηλίας του 16-ου" και "Ο Πύργος των Ιπποτών".

    [08] Ελλάδα-ΗΠΑ-Τρομοκρατία

    03/10/2001 10:21:54

    Τη βούληση των ΗΠΑ και της Ελλάδας για στενή συνεργασία των δύο χωρών στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Γιώργος Παπανδρέου και Κόλιν Πάουελ που συναντήθηκαν χθες στην Ουάσιγκτον. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε για άλλη μια φορά την υποστήριξή του στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Επίσης ο κ. Παπανδρέου είχε συνομιλίες με την σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του προέδρου Μπους κυρια Κοντολίζα Ράιζ, για το Μεσανατολικό, την κατάσταση στα Βαλκάνια και το Κυπριακό.

    [09] Συναντήσεις Σημίτη

    03/10/2001 10:21:48

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα προεδρεύσει το μεσημέρι στη σύσκεψη της διϋπουργικής επιτροπής, όπου θα εξεταστεί η πορεία των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Νωρίτερα ο κ. Σημίτης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρήστο Πολυζωγόπουλο. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 October 2001 - 11:30:26 UTC