Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διπλωματική κινητικότητα, πριν το χτύπημα κατά της τρομοκρατίας
  • [02] Αμετακίνητοι οι Ταλιμπάν
  • [03] Συνέντευξη Γ.Παπανδρέου στο CNN
  • [04] Παπαντωνίου-τρομοκρατία
  • [05] Αφιξη Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα.
  • [06] Κτηματολόγιο-Συνεχίζεται η αντιπαράθεση
  • [07] Δημοσκόπηση-μπροστά η ΝΔ
  • [08] Προσκήνυμα σορού Κ.Χατζηχρήστου
  • [09] Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου
  • [10] Λαθρομετανάστες
  • [11] ΠΑΣΟΚ-Συνέδριο
  • [12] Χρηματοδότηση κομμάτων
  • [13] Καύσιμα

  • [01] Διπλωματική κινητικότητα, πριν το χτύπημα κατά της τρομοκρατίας

    04/10/2001 13:53:22

    Με την περιοδεία του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και την επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού σε Ρωσία και Πακιστάν, κορυφώνεται η διπλωματική κινητικότητα για τη συστράτευση στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Απο τη Σαουδική Αραβία, ο Αμερικανός υπουργός Ντόναλντ Ράμσφελντ επανέλαβε οτι οι επιχειρήσεις στοχεύουν τους τρομοκράτες και όχι τους μουσουλμάνους. Απο την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τη Μόσχα και αύριο το Πακιστάν.

    [02] Αμετακίνητοι οι Ταλιμπάν

    04/10/2001 13:53:14

    Ο πρεσβευτής των Ταλιμπάν στο Πακιστάν δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Αφγανιστάν δεν θα παραδώσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν ακόμη κι αν υπάρχουν αποδείξεις για ανάμιξή του στις επιθέσεις στις ΗΠΑ. Στο Αφγανιστάν, ηγέτης της αντιπολιτευόμενης Βόρειας Συμμαχίας ανακοίνωσε οτι οι πολίτες δύο επαρχιών στα δυτικά της χώρας εξεγέρθηκαν εναντίον της εξουσίας των Ταλιμπάν. Στο μεταξύ, μέλος των βρετανικών ειδικών δυνάμεων θεωρούν οι Ταλιμπάν τη Βρετανίδα δημοσιογράφο Ιβόν Ρίντλεϊ, που συνέλαβαν την περασμένη εβδομάδα στο Αφγανιστάν.

    [03] Συνέντευξη Γ.Παπανδρέου στο CNN

    04/10/2001 13:53:07

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο CNN, αναφέρθηκε στην πρόθεση της Ελλάδας να συνεισφέρει στην προσπάθεια συγκρότησης μιας συμμαχίας κατά της τρομοκρατίας. Τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές συνεργάζονται πλήρως με τις αμερικανικές και ανέφερε οτι η τρομοκρατία αποτελεί πρόβλημα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Εξάλλου σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ" τόνισε πως αν παραστεί ανάγκη για την επιχείρηση στο Αφγανιστάν θα υπάρξει συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας.

    [04] Παπαντωνίου-τρομοκρατία

    04/10/2001 13:53:00

    Υπάρχει συνεργασία μεταξύ της Τραπέζης της Ελλάδος, της ελληνικής κυβέρνησης και των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, δήλωσε το πρωί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ.Παπαντωνίου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη. Ο κ.Παπαντωνίου απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει λίστα στην Τράπεζα της Ελλάδος από την οποία προκύπτουν ενδείξεις για ξέπλυμα χρήματος, είπε ότι πρόκειται περί απόρρητου εγγράφου. Τόνισε ότι η ελληνική οικονομία ανθίσταται στις πιέσεις που δέχεται μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

    [05] Αφιξη Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα.

    04/10/2001 13:52:53

    Στην Αθήνα έφθασε το πρωί ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής Τόμας Μίλερ, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν μακροχρόνια φιλία και τους ίδιους στόχους, ενώ όπως είπε, καμιά φορά διαφωνούμε στην τακτική, αλλά αυτό είναι το είδος της ώριμης σχέσης μεταξύ δύο φίλων. Αναφερόμενος στο θέμα των πρόσφατων τρομοκρατικών χτυπημάτων στις ΗΠΑ, τόνισε ότι αν δεν εξαφανίσουμε αυτό το είδος της απειλής, βρισκόμαστε όλοι σε κίνδυνο.

    [06] Κτηματολόγιο-Συνεχίζεται η αντιπαράθεση

    04/10/2001 13:52:47

    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για το Εθνικό Κτηματολόγιο. Το θέμα εξετάστηκε στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Ο κ.Σημίτης κατά την ομιλία του χθες στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ μίλησε για σχέσεις της ΝΔ με δικαστές. Ο κ.Λαλιώτης τόνισε ότι υπάρχει δίαυλος μεταξύ της ΝΔ και του εισαγγελέα κ.Γεράκη. O επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης, δήλωσε το πρωί ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο λόγω αποτυχημένης και πιθανότατα διαβλητής διαχείρισης, βαίνει προς περιπέτεια.

    [07] Δημοσκόπηση-μπροστά η ΝΔ

    04/10/2001 13:52:39

    Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου σε νέα δημοσκόπηση αλλά ο κ.Σημίτης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ, που έγινε για λογαριασμό του ΑΝΤΕΝΝΑ, η ΝΔ προηγείται με 36,9% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 30,2%, το ΚΚΕ με 5,4%, ενώ το ΚΕΠ με 5,1%, ο Συνασπισμός 3,3% και το ΔΗΚΚΙ με 1,7%. Στο ερώτημα ποιός θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο κ.Σημίτης συγκεντρώνει το 33,1%, έναντι 29,9% του κ.Καραμανλή. Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ με διαφορά 12,9%.

    [08] Προσκήνυμα σορού Κ.Χατζηχρήστου

    04/10/2001 13:52:30

    Σε λαϊκό προσκήνυμα εκτίθεται από το πρωί στη Μητρόπολη της Αθήνας η σορός του δημοφιλούς ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου, ο οποίος άφησε χθες την τελευταία του πνοή στο Ιατρικο Κέντρο Αθηνών, σε ηλικία 80 ετών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο το απόγευμα, δημοσία δαπάνη, από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.

    [09] Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου

    04/10/2001 09:24:19

    Τη βοήθεια της Ελλάδας να συμβάλει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο CNN. Παράλληλα ο υπουργός επανέλαβε οτι οι ελληνικές αρχές συνεργάζονται πλήρως με τις αμερικανικές τονίζοντας οτι η τρομοκρατία αποτελεί πρόβλημα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Σήμερα ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνομιλίες στο Λονδίνο με τον Βρετανό ομόλογό του Τζακ Στρόου.

    [10] Λαθρομετανάστες

    04/10/2001 09:24:12

    Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρμόδιες αρχές μετά τις πληροφορίες για μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών στα παράλια της Τουρκίας με προορισμό τη χώρα μας, καθώς επίσης και με τις συλλήψεις χθες δεκάδων άλλων που μετέφεραν δουλεμπορικά σκάφη σε Πόρο και Μέθανα. Στον Πόρο συνελήφθησαν συγκεκριμένα 139 λαθρομετανάστες και στα Μέθανα 86. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα ακόμη δουλεμπορικό με 400 περίπου λαθρομετανάστες βρίσκεται στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου και είναι υπό παρακολούθηση.

    [11] ΠΑΣΟΚ-Συνέδριο

    04/10/2001 09:24:06

    Πιο δυνατό, πιο αποφασιστικό, πιο ενωμένο θα βγει το ΠΑΣΟΚ από το συνέδριό του, δήλωσε αργά το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου. Ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι το συνέδριο θα εγκαινιάσει μια νέα περίοδο για το κόμμα, με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές και θα αποτελέσει νέα αφετηρία για το Κίνημα. Νωρίτερα ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του ξεκαθάρισε οτι στο συνέδριο δεν θα αμφισβητηθεί ο κ. Σημίτης, καθώς "δεν τίθεται ουσιαστικά αναγκαιότητα άλλης υποψηφιότητας".

    [12] Χρηματοδότηση κομμάτων

    04/10/2001 09:23:59

    Προσχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, τον οικονομικό έλεγχο των εκλογικών δαπανών κομμάτων και υποψήφιων βουλευτών, παρουσίασε χθες η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου. Το προσχέδιο θα κατατεθεί προς συζήτηση, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων.

    [13] Καύσιμα

    04/10/2001 09:23:52

    Νέα σημαντική μείωση στην τιμή της βενζίνης ισχύει απο τα μεσάνυχτα, λόγω διαφοροποίησης των διεθνών τιμών. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο ανάπτυξης η τιμής της βενζίνης μειώθηκε κατά 7,4 δραχμές το λίτρο, του ντίζελ κίνησης κατά 1,8 δραχμές και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 4,8 δραχμές το λίτρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 October 2001 - 11:31:23 UTC