Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το πράσινο φως αναμένουν οι αμερικανικές δυνάμεις.
  • [02] Την Παρασκευή η κηδεία του Κώστα Χατζηχρήστου.
  • [03] Λαλιώτης:Θα καταρρεύσουν οι κατηγορίες για το ΔΣ του Εθνικού
  • [04] Ολυμπιακοί 2004-Συνεδρίαση Διϋπουργικής Επιτροπής.
  • [05] Δήλωση Ρουσόπουλου-Απάντηση στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.
  • [06] Περιοδικό Τόλμη-Σκληρή γλώσσα για το θέμα των υπογραφών.
  • [07] Τσοχατζόπουλος:Κανείς δεν αμφισβητεί τον Κ.Σημίτη.
  • [08] Νέο κύμα λαθρομεταναστών στη χώρα μας.

  • [01] Το πράσινο φως αναμένουν οι αμερικανικές δυνάμεις.

    03/10/2001 21:25:40

    Το πράσινο φως για επιχείρηση στο Αφγανιστάν, αναμένουν οι αμερικανικές δυνάμεις, που έχουν συσσωρευτεί στην περιοχή, ενώ και οι Ταλιμπάν οργανώνουν την άμυνά τους, καθώς η επίθεση θεωρείται πλέον θέμα χρόνου. Την ίδια ώρα η Ουάσιγκτον ζήτησε επίσημα τη συνδρομή του ΝΑΤΟ, με βάση την ενεργοποίηση του άρθρου 5 της ιδρυτικής διακήρυξης της Συμμαχίας, ενώ παράλληλα αναζητούν στηρίγματα στις Αραβικές χώρες. Στο πλαίσιο αυτό ο αμερικανός υπουργός αμύνης Ντόναλντ Ράμσφελντ επισκέπτεται τη Μέση Ανατολή, ενώ δεν αποκλείεται εντός των προσεχών ημερών, η Ουάσιγκτον να προχωρήσει στην αναβληθείσα κίνηση, λόγω του τρομοκρατικού κτυπήματος, να αναγνωρίσει ένα κράτος των Παλαιστινίων. Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει το που κρύβεται ο Οσάμα Μπίν Λάντεν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εντόπισαν 23 στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Αφγανιστάν. Στην Ιταλία, η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής γύρω από τις διπλωματικές αντιπροσωπείες και συμφέροντα των ΗΠΑ, που αποτελούν εν δυνάμει στόχους επιθέσεων. Στην Αθήνα, εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών και επέδωσε στοιχεία για την ενοχή του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    [02] Την Παρασκευή η κηδεία του Κώστα Χατζηχρήστου.

    03/10/2001 21:25:33

    Δημοσία δαπάνη κηδεύεται την Παρασκευή το απόγευμα από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, ο κορυφαίος όσο και αξιαγάπητος ηθοποιός Κώστας Χατζηχρήστος, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 80 ετών, ύστερα από πολύμηνη νοσηλεία στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του κορυφαίου κωμικού, που άφησε εποχή ως ο Θύμιος του θεάτρου και του κινηματογράφου, τα οποία υπηρέτησε επί περίπου μισό αιώνα.

    Με το χαμό του του Κώστα Χατζηχρήστου, κλείνει ο κύκλος των κλασσικών ηθοποιών, που μεσουράνησαν στις δεκαετίες μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και τη δεκαετία του 70. Ο θρυλικός "Θύμιος" κατά γενική ομολογία και για όσους τον γνώρισαν από κοντά διέθετε περίσευμα μοναδικού υποκριτικού ταλέντου, μία τεράστια καρδιά, ενώ λάτρεψε τις γυναίκες και σπατάλησε όσα χρήματα κέρδισε για τους φίλους του και το θέατρο. Οι ταινίες του αποτελούν τεράστια παρακαταθήκη τόσο για τους φίλους του σινεμά και μίας Ελλάδας που χάθηκε, αλλά και για όσους θέλουν να μάθουν τι σημαίνει υποκριτική τέχνη.

    [03] Λαλιώτης:Θα καταρρεύσουν οι κατηγορίες για το ΔΣ του Εθνικού Κτηματολογίου.

    03/10/2001 21:25:27

    Τη βεβαιότητά του ότι οι κατηγορίες που απήγγειλε ο εισαγγελέας Γεράκης κατά μελών του Εθνικού Κτηματολογίου θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος, εξέφρασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει "ομφάλιος λώρος" που συνδέει τη Ρηγίλλης με το γραφείο του εισαγγελέα. Ο κ. Λαλιώτης εξέφρασε την απορία του για τη χρονική σύμπτωση της δίωξης και κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ οτι προσπαθεί να κάνει πολιτική με ψέματα και ύβρεις. Για νέο παραλήρημα του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Τσιτουρίδςη και χαρακτήρισε αήθεις τις κατηγορίες που διατύπωσε ο κ. Λαλιώτης.

    [04] Ολυμπιακοί 2004-Συνεδρίαση Διϋπουργικής Επιτροπής.

    03/10/2001 21:25:18

    Περισσότερη δουλειά και καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων ώστε να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα, ζήτησε ο πρωθυπουργός από τα μέλη της Διυπουργικής επιτροπής, για την Ολυμπιάδα του 2004. Στη συνεδρίαση της επιτροπής εξετάσθηκαν οι επισημάνσεις που έκανε το κλιμάκιο της ΔΟΕ που επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα την Αθήνα και διαπίστωσε καθυστερήσεις σε ορισμένα έργα. Παράλληλα εξετάστηκαν τρόποι επιτάχυνσης των διαδικασιών σε όλους τους τομείς και ειδικά στα κατασκευαστικά έργα, ώστε στην επόμενη επίσκεψη της η ΔΟΕ να διαπιστώσει σημαντική πρόοδο.

    [05] Δήλωση Ρουσόπουλου-Απάντηση στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

    03/10/2001 21:25:12

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Όσες ύβρεις και να επιστρατεύσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, όσα ψέματα κι αν πει, όσα ευφάνταστα σενάρια συνωμοσίας κι αν εφεύρει, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δεν θα καταφέρει να διαγράψει τις τεράστιες ευθύνες του κ. Λαλιώτη για το, έως σήμερα, μετέωρο βήμα του Εθνικού Κτηματολογίου.

    Κατά τα λοιπά, για το ύφος και το ήθος της Κυβέρνησης Σημίτη είναι πάντα επίκαιρο το '' Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν''.

    [06] Περιοδικό Τόλμη-Σκληρή γλώσσα για το θέμα των υπογραφών.

    03/10/2001 21:25:05

    Επανέρχεται και χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για το θέμα της συλλογής υπογραφών, για την διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, το περιοδικό "Τόλμη" της Αρχιεπισκοπής. Καταγγέλλει ότι Αποκαλύφθηκε μια σταλινικού τύπου βαθύτατα αντιδημοκρατική αντίληψη της άθεης ιντελιγκέντσιας του τόπου. Ο λαός αντιλαμβάνεται πλέον ότι όταν αυτή μιλά για "κίνδυνο επιβολής οιονεί θεοκρατικού κράτους", αναπολεί το σταλινικό άθεο καθεστώς, και ότι όταν ομιλεί για "κίνδυνο για τη δημοκρατία" έχει ως απωθημένο τα γκουλάγκ και τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως?

    Και καταλήγει το περιοδικό της Αρχιεπισκοπής: "Μήπως τελικά ενοχλεί η άμεση δημοκρατία;".

    [07] Τσοχατζόπουλος:Κανείς δεν αμφισβητεί τον Κ.Σημίτη.

    03/10/2001 21:24:58

    Δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο προσεχές συνέδριο, ξεκαθάρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σημειώνοντας ότι κανείς δεν αμφισβητεί τον Κώστα Σημίτη. Ωστόσο ο υπουργός Αμύνης, μιλώντας στους ανταποκριτές ξένου Τύπου απέφυγε να δεσμευθεί για το αν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κώστα Λαλιώτη για τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και επανέλαβε τις προτάσεις του για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, ώστε όπως είπε, η η οικονομία να συμβαδίζει με την κοινωνία.

    [08] Νέο κύμα λαθρομεταναστών στη χώρα μας.

    03/10/2001 21:24:51

    Άλλο ένα μεγάλο κύμα λαθρομεταναστών κατάφερε να περάσει στη χώρα μας. Κοντά στα Μέθανα εντοπίστηκε ιστιοφόρο με αμερικανική σημαία στο οποίο επέβαιναν 86 λαθρομετανάστες. Συνελήφθησαν οι δύο ρουμάνοι δουλέμποροι και έλληνας συνεργός τους, που περίμενε στα Μέθανα με λεωφρορείο να παραλάβει τους λαθρομετανάστες. Στον Πόρο συνελήφθησαν άλλοι 139 λαθρομετανάστες και η αστυνομία κάνει έρευνες για να διαπιστώσει πως έφτασαν στο νησί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 October 2001 - 20:30:24 UTC