Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο κ.Μητσοτάκης θα έχει την τύχη του Χέλμουτ Κόλ,δήλωσε ο Κ.Λαλιώτης.
  • [02] Νέα απάντηση του Κ.Μητσοτάκη στον Κ.Λαλιώτη.
  • [03] Εντείνεται το κύμα των αεροπορικών επιθέσεων εναντίον του Αφγανιστάν.
  • [04] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής
  • [05] Πειθαρχικές διώξεις κατα 4 δικηγόρων της Αθήνας
  • [06] Εντονη ανησυχία σε ΗΠΑ και άλλες χώρες για το θανατηφόρο βακτήριο του
  • [07] Ασθένεια άνθρακα-Μέτρα
  • [08] Κυβέρνηση-ΕΓ ΠΑΣΟΚ
  • [09] ΝΔ-Δημοτικές εκλογές
  • [10] ΕΕ-Τρομοκρατία
  • [11] ΟΑ
  • [12] ΗΠΑ-Αφγανιστάν
  • [13] ΕΕ-Μέση Ανατολή

  • [01] Ο κ.Μητσοτάκης θα έχει την τύχη του Χέλμουτ Κόλ,δήλωσε ο Κ.Λαλιώτης.

    18/10/2001 13:57:37

  • Με νέες δηλώσεις επανήλθε το πρωί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης στο θέμα των χθεσινών καταγγελιών του για τη σύμβαση που είχε υπογράψει το 1993 η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το αεροδρόμιο στα Σπάτα. Ο κ.Λαλιώτης δήλωσε το πρωί ότι όταν αποκαλυφθούν όλα τα στοιχεία με την υπόθεση της λιβεριανής εταιρίας θα γίνει πολιτικός σεισμός και ο κ.Μητσοτάκης θα έχει την ίδια τύχη με αυτή του πρώην Καγκελάριου της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ. Πρόσθεσε δε, ότι ο κάθε πολιτικός έχει το τέλος που του αξίζει. Απαντώντας σε ερώτηση για τη μήνυση που πρόκειται να καταθέσουν βουλευτές της ΝΔ τους χαρακτήρισε βαποράκια ξένων συμφερόντων, ενώ άφησε αιχμές και κατά του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, τον οποίο χαρακτήρισε "ψευτοθόδωρο" και "λασποθόδωρο" της δεξιάς.

    [02] Νέα απάντηση του Κ.Μητσοτάκη στον Κ.Λαλιώτη.

    18/10/2001 13:57:30

  • Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε το μεσημέρι σφοδρή επίθεση κατά του κ.Λαλιώτη σχετικά με τις καταγγελίες του, τις οποίες χαρακτήρισε αθλιότητες. Ανέφερε ότι η υπόθεση για τους λογαριασμούς απασχόλησε την προανακριτική επιτροπή το 1994 και ότι ο ίδιος είχε συναινέση να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί, κάτι όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης που έγινε και η σκευωρία τότε κατέπεσε πλήρως. Τόνισε ότι πρόκειται για επανάληψη της λάσπης του 1993 που ξεκίνησε το 1985 με τη χαλκευμένη φωτογραφία της Στάζι. Πρόσθεσε ότι απαντά και στον πρωθυπουργό με αφορμή και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου θεωρώντας ότι ο κ.Ρέππας τον κάλεσε να δώσει διευκρινίσεις με εντολή του κ.Σημίτη. Αμφισβήτησε και τα συμπεράσματα της έκθεσης της εταιρίας "ΕΡΝΣΤ ΓΙΑΝΚ". Για πόλεμο λάσπης έκανε λόγο και ο κ.Ρουσσόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι η ΝΔ καλύπτει πολιτικά την απόφαση των βουλευτών να καταθέσουν αγωγή κατά του υπουργού.

    [03] Εντείνεται το κύμα των αεροπορικών επιθέσεων εναντίον του Αφγανιστάν.

    18/10/2001 13:57:21

  • Νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων εναντίον της Καμπούλ και της πόλης Κανταχάρ, που αποτελεί βασικό προπύργιο του καθεστώτος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, εξαπέλυσαν σήμερα το πρωί οι αμερικανικές δυνάμεις. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν δήλωσε οτι απο τους βομβαρδισμούς επλήγη εκ νέου ένα φορτηγό με πρόσφυγες σε περιοχή του ανατολικού Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτό. Πρόσθεσε επίσης οτι ο Οσάμα Μπίν Λάντεν και οι ηγέτες των Ταλιμπάν είναι σώοι, ενω διεύψευσε για μία ακόμα φορά τις πληροφορίες, για ρήξη στους κόλπους του αφγανικού καθεστώτος.

    [04] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής

    18/10/2001 13:57:13

  • Οι διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο του υπουργείου Ανάπτυξης εξετάστηκαν στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Εξετάστηκε ο πλήρης φάκελος των αποκρατικοποιήσεων και ειδικότερα η πώληση της ΕΤΒΑ, η μετοχοποίηση της ΔΕΗ, καθώς και το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Αύριο το πρωί ο κ.Σημίτης θα μεταβεί στη Γάνδη, προκειμένου να μετάσχει στο άτυπο Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης όπου θα συζητηθούν οι διεθνείς εξελίξεις μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ.

    [05] Πειθαρχικές διώξεις κατα 4 δικηγόρων της Αθήνας

    18/10/2001 13:57:05

  • Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Αντ. Ρουπακιώτης, άσκησε πειθαρχικές διώξεις κατά τεσσάρων δικηγόρων των Αθηνών, για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους επί εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων. Ειδικότερα, οι δικηγόροι οι οποίοι παραπέμπονται στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ για παράβαση του Κώδικα περί Δικηγόρων είναι οι Αλ. Κούγιας, Σ. Κεχαγιόγλου, Μ. Βορίδης και Μιχ. Δημητρακόπουλος. Οι τέσσερεις δικηγόροι εμφανίσθηκαν, πρόσφατα, σε τηλεοπτικά «παράθυρα και αναφέρθηκαν επί των δικαστικών υποθέσεων για το ροζ σκάνδαλο καλλιτεχνών του Παν. Κράμπη, της Βάνα Μπάρμπα και της Γιούλης Μπάρκα, οι οποίες εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

    [06] Εντονη ανησυχία σε ΗΠΑ και άλλες χώρες για το θανατηφόρο βακτήριο του άνθρακα.

    18/10/2001 13:56:53

  • Εντονη ανησυχία επικρατεί σε πολλές χώρες του κόσμου απο τα κρούσματα με το θανατηφόρο βακτήριο του άνθρακα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περισσότεροι απο 30 εργαζόμενοι στο γραφείο του επικεφαλής των δημοκρατικών στη Γερουσία Τόμ Ντάσλ έχουν μολυνθεί απο το βακτήριο, μετά απο ανώνυμη επιστολή που εστάλη την περασμένη Δευτέρα και περιείχε σπόρια άνθρακα. Ο κ Ντάσλ δήλωσε οτι όλοι εργαζόμενοι στο γραφείο του λαμβάνουν αντιοβιοτικά, ενω υπογράμμισε οτι "δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις" για τον εντοπισμό βακτηριδίων του άνθρακα στο σύστημα εξαερισμού της αμερικανικής Γερουσίας και τόνισε οτι εργασίες του σώματος θα συνεχιστούν κανονικά. Πάντως όπως ανακοινώθηκε χθές για προληπτικούς λόγους, η αμερικανική βουλή των αντιπροσώπων θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Τρίτη. Στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας της Κένυας δήλωσε σήμερα οτι επιστολή που εστάλη σε επιχειρηματία στην πόλη Νιέρι βόρεια του Ναϊρόμπι, περιείχε σπόρια του βακίλλου του άνθρακα. Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης οτι εργαστηριακοί έλεγχοι διεξάγονται σε ακόμη δύο επιστολές που έφθασαν στην Κένυα, μία από τις οποίες εστάλη και στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στο Ναϊρόμπι. Επίσης η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα οτι 8 εργαζόμενοι στην εφημερίδα Ελ Παϊς νοσηλεύονται προληπτικά, μετά την ανακάλυψη ενός ύποπτου φακέλου με λευκή σκόνη στα γραφεία της εφημερίδας. Τέλος το ταχυδρομείο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης αναγκάσθηκαν να κλείσουν σήμερα οι αρχές ασφαλείας, έπειτα από τον εντοπισμό μίας επιστολής, η οποία περιείχε μία ύποπτη λευκή σκόνη και η οποία βρίσκεται υπό εξέτασιν.

    [07] Ασθένεια άνθρακα-Μέτρα

    18/10/2001 08:56:25

    Αναμορφώνεται το σχέδιο "Ξενοκράτης" για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, στο οποίο θα υπάρχει προσθήκη πρόβλεψη για τα ραδιοβιολογικά ή χημικά συμβάντα. Επίσης συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας απο ειδικούς επιστήμονες απο τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

    [08] Κυβέρνηση-ΕΓ ΠΑΣΟΚ

    18/10/2001 08:56:18

    Απο μηδενική βάση και κριτήρια την συνέχεια, ανανέωση και εναλλαγή προσώπων σε υπουργεία θα είναι τα χαρακτηριστικά που θα διέπουν τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Ο ανασχηματισμός προσδιορίζεται χρονικά αμέσως μετά απο τη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα, όπου θα εκλεγούν ο γραμματέας και το ΕΓ του Κινήματος. Το πρωί συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή, τελευταία φορά με τη σημερινή της σύνθεση.

    [09] ΝΔ-Δημοτικές εκλογές

    18/10/2001 08:56:11

    Πολιτικό χαρακτήρα προσδίδει η ΝΔ στην αναμέτρηση για τις νομαρχίες και τους μεγάλους δήμους στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2002 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το θέμα θα συζητηθεί το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Σήμερα ο κ. Καραμανλής αναχωρεί για το Βέλγιο όπου θα πάρει μέρος στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και η οποία μετά απο αίτημα του προέδρου της ΝΔ θα συζητήσει το θέμα της τρομοκρατίας και τις περιφερειακές κρίσεις.

    [10] ΕΕ-Τρομοκρατία

    18/10/2001 08:56:04

    Το πρωτόκολλο της σύμβασης για την αμοιβαία δικαστική συνδρομή επί ποινικών υποθέσεων υπέγραψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος, στο κοινό συμβούλιο υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Το συμβούλιο ασχολήθηκε και με το θέμα της έκδοσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης όπως και για τον ορισμό της τρομοκρατίας. Οι κατηγορίες των εγκλημάτων θα οριστικοποιηθούν σε επόμενη συνεδρίαση του κοινού συμβουλίου.

    [11] ΟΑ

    18/10/2001 08:55:58

    Η Ολυμπιακή Αεροπλοϊα σύμφωνα με πληροφορίες πλειοψηφεί στο διαγωνισμό για την εκμετάλλευση εννέα τακτικών αεροπορικών γραμμών που εχει προκηρύξει το υπουργείο Μεταφορών. Πρόκειται για τις αεροπορικές γραμμές Αθήνα-Αστυπάλαια, Αθήνα-Ικαρία, Αθήνα-Μήλο, Αθήνα-Σκύρο, Λήμνο-Μυτιλήνη, Χίο-Σάμο-Ρόδο, Θεσσαλονίκη-Σάμο, Θεσσαλονίκη-Χίο, Ρόδο-Κάρπαθο-Κάσο και Ρόδο-Καστελόριζο. Τα αεροπορικά δρομολόγια θα αρχίσουν να εκτελούνται από τη χειμερινή περίοδο 2001-2002.

    [12] ΗΠΑ-Αφγανιστάν

    18/10/2001 08:55:49

    Νέες επιθέσεις εξαπέλυσαν σήμερα τα αμερικανικά αεροσκάφη εναντίον της Καμπούλ και του Κανταχάρ. Σύμφωνα με ιρανικό ραδιοσταθμό, διεξάγονται και χερσαίες επιχειρήσεις. Αμερικανοί στρατιώτες αποβιβάστηκαν απο ελικόπτερα κοντά στο Κανταχάρ. Προς τον Περσικό Κόλπο σπεύδουν και τρία καναδικά πλοία με 1.000 άνδρες. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, προειδοποίησε οτι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα διαρκέσει περισσότερο απο 2 χρόνια και θα διεξαχθεί σε πολλά επίπεδα.

    [13] ΕΕ-Μέση Ανατολή

    18/10/2001 08:55:40

    Η κατάσταση στο Αφγανιστάν και στη Μέση Ανατολή θα απασχολήσει και το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν αύριο στη Γάνδη του Βελγίου και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Το Ισραήλ προειδοποίησε οτι αν η Παλαιστινιακή Αρχή δεν παραδώσει τους δράστες της δολοφονίας του Ισραηλινού υπουργού Τουρισμού Ρεχαβάμ Ζεεβί, θα αντιμετωπιστεί ως κράτος "τρομοκράτης".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 October 2001 - 11:30:33 UTC