Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μία ακόμη φάρσα η επιστολή στο Υπουργείου Υγείας;
  • [02] Ταλιμπάν:Περισσότεροι από 400 άμαχοι έχουν σκοτωθεί.
  • [03] ΕΕ-Διάσκεψη Κορυφής-Τρομοκρατία.
  • [04] Στη Δικαιοσύνη η διαμάχη Λαλιώτη-Μητσοτάκη.
  • [05] Ο ΟΟΣΑ προβλέπει αύξηση 4% του ΑΕΠ στην Ελλάδα.
  • [06] Κυβερνητική Επιτροπή-Διαρθρωτικές αλλαγές.
  • [07] Ο Γ.Παπανδρέου ενημέρωσε τον Κ.Σημίτη.
  • [08] Καταγγελίες Εβερτ για ΧΑΑ-Δικαιοσύνη.
  • [09] Αποζημίωση 3 δισ. δρχ διεκδικούν βουλευτές ΝΔ από Κ.Λαλιώτη.
  • [10] Υποπτος φάκελος στο υπουργείο Υγείας

  • [01] Μία ακόμη φάρσα η επιστολή στο Υπουργείου Υγείας;

    18/10/2001 21:19:37

    Συνεχίζονται οι έρευνες για τη σκόνη που βρέθηκε μέσα σε γράμμα που εστάλη σήμερα στο υπουργείο Υγείας. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων η αίσθηση των υπευθύνων είναι ότι πρόκειται για μια κακοηθέστατη φάρσα η οποία θα αποδειχθεί και μετά το τέλος των εξετάσεων. Πάντως, σε

    προληπτικές εξετάσεις υποβάλλονται οι εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με την σκόνη, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι δεν επρόκειτο

    για άσκηση ετοιμότητος. Η νόσος του άνθρακα έχει προκαλέσει πανικό σε όλη σχεδόν την υφήλιο. Στις ΗΠΑ, κλειστή παραμένει η βουλή καθώς

    πάνω από 30 εργαζόμενοι, στο γραφείο του επικεφαλής των δημοκρατικών στην Γερουσία, Τομ Ντάσλ, έχουν μολυνθεί από το βακτήριο. Σήμερα επίσης επιβεβαιώθηκε άλλο ένα κρούσμα με θύμα εργαζόμενο στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Κρούσμα εντοπίσθηκε και στην Κένυα, ενώ ύποπτος φάκελος παρελήφθη και στην γαλλική εθνοσυνέλευση.

    [02] Ταλιμπάν:Περισσότεροι από 400 άμαχοι έχουν σκοτωθεί.

    18/10/2001 21:19:31

    Στο Αφγανιστάν, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται αδιαλείπτως και όπως

    υποστνηρίζουν οι Ταλιμπάν, 400 άμαχοι έχουν χάσει την ζωή τους. Σήμερα μάλιστα, ο βρετανός πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ΗΠΑ και Βρετανία να προχωρήσουν σε περαιτέρω στρατιωτική δράση στην περιοχή. Στην Σαγκάη έφθασε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, για την σύνοδο κορυφής του Οικονομικού Φόρουμ των ασιατικών χωρών.

    [03] ΕΕ-Διάσκεψη Κορυφής-Τρομοκρατία.

    18/10/2001 21:19:24

    Οι εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, καθώς και η προετοιμασία της νέας διάσκεψης που θα προσδιορίσει τη μορφή και το περιεχόμενο που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ενωση μετά το 2004, είναι τα δύο βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τη σύνοδο κορυφής των "15", που θα ξεκινήσει αύριο το μεσημέρι στη Γάνδη του Βελγίου.

    [04] Στη Δικαιοσύνη η διαμάχη Λαλιώτη-Μητσοτάκη.

    18/10/2001 21:19:18

    Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει πλέον η οξύτατατη διαμάχη των κυρίων Λαλιώτη και Μητσοτάκη για το αεροδρόμιο των Σπάτων. Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις καταγγελίες του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, σχετικά με τη σύμβαση που είχε υπογραφεί το 1993 για το αεροδρόμιο των Σπάτων από τον τότε πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την ύπαρξη τροφοδότη λογαριασμού της οικογένειας Μητσοτάκη, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτήρης Μπάγιας. Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την τύχη του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, δήλωσε ο κ.Λαλιώτης. Για αθλιότητες, έκανε λόγο ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.

    [05] Ο ΟΟΣΑ προβλέπει αύξηση 4% του ΑΕΠ στην Ελλάδα.

    18/10/2001 21:19:11

    Αύξηση 4% του ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2002, προβλέπει ο ΟΟΣΑ. Η αύξηση αυτή θα είναι η υψηλότερη απο οποιαδήποτε άλλη χώρα-μέλος του ΟΟΣΑ και αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά μεταπολεμικά. Φυσικά, η πρόβλεψη αυτή θα επιβεβαιωθεί υπό τις προϋποθέσεις που έχει αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, δηλαδή, διατήρηση της συμμαχίας των ΗΠΑ, μή επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, κα.

    [06] Κυβερνητική Επιτροπή-Διαρθρωτικές αλλαγές.

    18/10/2001 21:19:05

    Ολο το φάσμα των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία και ιδιαίτερα η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, αποτέλεσε το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, που συνήλθε στη Βουλή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Συζητήθηκαν ειδικότερα τα θέματα της ιδιωτικοποίησης της ΕΤΒΑ, της μετοχοποίησης της ΔΕΗ, της αναζήτησης στρατηγικού εταίρου για τα Ελληνικά Πετρέλαια και της διάθεσης ποσοστού της ΔΕΠΑ.

    [07] Ο Γ.Παπανδρέου ενημέρωσε τον Κ.Σημίτη.

    18/10/2001 21:18:58

    Ενημερωτική συνάντηση διάρκειας 45 περίπου λεπτών, είχε σήμερα στη βουλή μετά το τέλος της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ.Παπανδρέου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του συμβουλίου γενικών επιθέσεων χθες στο Λουξεμβούργο, η οποία είχε ως βασικό αντικείμενο την προετοιμασία της αυριανής άτυπης συνάντησης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στη Γάνδη.

    [08] Καταγγελίες Εβερτ για ΧΑΑ-Δικαιοσύνη.

    18/10/2001 21:18:50

    Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτήρης Μπάγιας, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του πρώην προέδρου της ΝΔ, Μιλτιάδη ΕΒερτ, όσον αφορά παρέμβαση της διοίκησης του ΧΑΑ στο Χρηματιστήριο την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές του 2000. Σύμφωνα με τον κ. Εβερτ, η διοίκηση του ΧΑΑ παρανόμως αποφάσισε να παρέμβει και να αγοράσει μετοχές της Εμπορικής και της Εθνικής Τράπεζας, καταβάλλοντας ποσό περίπου 4,1 δισ. δρχ.

    [09] Αποζημίωση 3 δισ. δρχ διεκδικούν βουλευτές ΝΔ από Κ.Λαλιώτη.

    18/10/2001 21:18:43

    Ποσό αποζημίωσης 3 δισ. δραχμών διεκδικούν από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Νικόλαος Λέγκας και Σάββας Τσιτουρίδης και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, με αγωγή που κατέθεσαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο. Η αγωγή των τριών πολιτικών βασίζεται σε δηλώσεις του κ. Λαλιώτη με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης απο τον Εισαγγελέα Γιώργο Γεράκη, για το Εθνικό Κτηματολόγιο. Σύμφωνα με τους ενάγοντες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τους προξένησε ηθική βλάβη, καθώς τους εμφάνισε ως άτομα μειωμένης ηθικής και εθνικής συνείδησης, που υπονομεύουν το Εθνικό Κτηματολόγιο, την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποκινούμενοι απο ιδεοτελή κίνητρα. Στην αγωγή τους οι δύο βουλευτές και ο ευρωβουλευτής υποστηρίζουν επίσης ότι με τις δηλώσεις του ο κ. Λαλιώτης τους ενέπλεξε σε λειτουργίες της δικαιοσύνης και τους απέδωσε κίνητρα που πηγάζουν από οικονομικά συμφέροντα.

    [10] Υποπτος φάκελος στο υπουργείο Υγείας

    18/10/2001 14:39:08

  • Αναστάτωση επικρατεί από το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, όπου παρελήφθη στο τμήμα αλληλογραφίας ένας ύποπτος φάκελος, που περιείχε σκόνη. Οπως ανακοίνωσε ο Γεν.Γραμματέας του υπουργείου, Χάρης Σοφιανός, αμέσως ειδοποιήθηκε η γραμματεία πολιτικής προστασίας και έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Οι υπάλληλοι οι οποίο ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο θα υποβληθούν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Το κτίριο έχει αποκλειστεί ενώ δόθηκε εντολή να μην βγει κανείς έξω από το υπουργείο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 October 2001 - 20:30:28 UTC