Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχοι Χριστοδουλάκη:Ιδιωτικοποιήσεις,διαρθρωτικές αλλαγές,
  • [02] Φόβοι στις ΗΠΑ ότι επίκειται νέο τρομοκρατικό κτύπημα.
  • [03] Ολυμπιακοί 2004-Διϋπουργική Επιτροπή-Σημίτης.
  • [04] Προβλήματα στην Ολυμπιακή προετοιμασία βλέπει ο Καραμανλής.
  • [05] Συνάντηση Χριστοδουλάκη-Μίλερ-Τρομοκρατία.
  • [06] ΟΤΕ-Μειώσεις στα τιμολόγια-Αυξήσεις στο πάγιο.
  • [07] Η κυβέρνηση καταδικάζει ρατσιστικές ενέργειες.
  • [08] Τα καθήκοντά τους αναλαμβάνουν οι μάνατζερ των νοσοκομείων.
  • [09] Στην Κρήτη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Εντερπράις.

  • [01] Στόχοι Χριστοδουλάκη:Ιδιωτικοποιήσεις,διαρθρωτικές αλλαγές, απασχόληση.

    30/10/2001 21:24:34

    Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, διαρθρωτικές αλλαγές, μείωση της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης, είναι οι βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας. Ο κ.Χριστοδουλάκης είπε οτι πιθανόν να αλλάξει ο νόμος για τις ιδιωτικοποιήσεις, υποστήριξε οτι το τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να αναζητήσει νέες δυνατότητες απόδοσης κεφαλαίων, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο φορολόγησης των ΡΕΠΟΣ. Υποστήριξε οτι θα διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας στις περιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ για τον προϋπολογισμό είπε οτι ξεκινά αύριο η συζήτηση στην Βουλή, ενώ θα κατατεθεί στις 21 Νοεμβρίου. Τέλος, χαρακτήρισε πολύ συμφέρουσα την πώληση της ΕΤΒΑ στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα καταβάλλει μετρητοίς 173 δισ δραχμές.

    [02] Φόβοι στις ΗΠΑ ότι επίκειται νέο τρομοκρατικό κτύπημα.

    30/10/2001 21:24:28

    Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας βρίσκονται οι αρχές στις ΗΠΑ, μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης, οτι επίκειται νέο τρομοκρατικό χτύπημα, ίσως και εντός της εβδομάδας, είτε μέσα στην χώρα, είτε εναντίον αμερικανικών στόχων στο εξωτερικό.

    Στο μεταξύ, δύο νέα κρούσματα της νόσου του άνθρακα εντοπίσθηκαν στο Νιού Τζέρσεϊ, ενώ από την αναπνευστική μορφή της ασθένειας διαπιστώθηκε οτι πάσχει μία εργαζόμενη σε νοσοκομείο στο Μανχάταν. Στο Αφγανιστάν, συνεχίζονται κανονικά οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί, ενώ οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν οτι τουλάχιστον 500 αμερικανοί κομμάντος βρίσκονται στο αφγανικό έδαφος.

    [03] Ολυμπιακοί 2004-Διϋπουργική Επιτροπή-Σημίτης.

    30/10/2001 21:24:21

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, επανέλαβε ο πρωθυπουργός στην διάρκεια της Διυπουργικής Επιτροπής, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο υφυπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης, είπε δεν έχει κλείσει το θέμα των αρμοδιοτήτων των υφυπουργών, οι οποίες ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε την καθιερωμένη συνάντησή του με την Γιάννα Αγγελοπούλου.

    [04] Προβλήματα στην Ολυμπιακή προετοιμασία βλέπει ο Καραμανλής.

    30/10/2001 21:24:13

    Προβλήματα στον συντονισμό και την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, διαπίστωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, στην διάρκεια συνεδριασης των συντονιστών του κόμματος. Ο κ.Καραμανλής εκτίμησε οτι οι Αγώνες θα γίνουν επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ενώ τόνισε οτι το κόστος έχει διπλασιασθεί. Κάθε οικογένεια, δήλωσε χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, θα πληρώσει ένα εισιτήριο 600.000 δρχ.

    [05] Συνάντηση Χριστοδουλάκη-Μίλερ-Τρομοκρατία.

    30/10/2001 21:24:07

    Σε διμερή, οικονομικά και θέματα τρομοκρατίας, αναφέρθηκαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Ν.Χριστοδουλάκης και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, στην διάρκεια συνάντησής του. Σχετικά με την δράση της 17Ν, ο κ.Μίλερ επεσήμανε οτι εν αντιθέσει με τις ΗΠΑ όπου μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, έγιναν πολλές συλλήψεις, στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ούτε μία.

    [06] ΟΤΕ-Μειώσεις στα τιμολόγια-Αυξήσεις στο πάγιο.

    30/10/2001 21:24:00

    Σε μείωση των τιμών των τιμολογίων του, προχωράει ο ΟΤΕ προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικότερος μετά την απελευθέρωση της τηλεπικοινωνιακής αγοράς. Ετσι από το τέλος του έτους, η αστική μονάδα από 10,50 που έχει σήμερα θα στοιχίζει 9 δρχ. Η υπεραστική μονάδα από 28 δρχ θα στοιχίζει 22 δρχ. Το κόστος των διεθνών κλήσεων θα παραμείνει ως έχει δηλαδή 94 δρχ. Αντίθετα τα αυξηθεί το μηνιαίο πάγιο από 2.800 σε 3.400 δρχ.

    [07] Η κυβέρνηση καταδικάζει ρατσιστικές ενέργειες.

    30/10/2001 21:23:54

    Μακριά από την κυβέρνηση η οποιαδήποτε κατηγορία και υπόνοια περί ρατσισμού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη χθεσινή δικαστική απόφαση για τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 20χρονο τσιγγάνο στο Ζεφύρι, και το αίσθημα αδικίας και ίσως ρατσιστικής αντιμετώπισης των τσιγγάνων από τις αστυνομικές αρχές. Οσον αφορά τον αριθμό των μεταναστών που έχουν αποκτήσει πράσινη κάρτα, ο υπουργός είπε οτι υπολογίζεται σε 550 έως 600 χιλιάδες.

    [08] Τα καθήκοντά τους αναλαμβάνουν οι μάνατζερ των νοσοκομείων.

    30/10/2001 21:23:48

    Δουλειά πιάνουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι 33 νέοι μάνατζερς που τοποθετήθηκαν στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, τη θέση που παραδοσιακά είχαν μέχρι σήμερα οι πρόεδροι των νοσοκομείων. Η τοποθέτησή τους υπάρχει στο νέο νόμο για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, και όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, θα ελέγχονται κάθε 18 μήνες και αν δεν κρίνεται το έργο τους ως αποτελεσματικό, δεν θα παραμένουν στις θέσεις τους.

    [09] Στην Κρήτη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Εντερπράις.

    30/10/2001 21:23:40

    Στο αγκυροβόλιο του ΝΑΤΟ στο Μαράθι θα παραμείνει μέχρι αύριο το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ "Εντερπραϊς". Το "Εντερπράϊς" έφθασε χθες στα Χανιά για ανεφοδιασμό, αλλά και για λόγους αναψυχής του πληρώματος από τον Περσικό όπου συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ κατά των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Πάνω στο "Εντερπραϊς" υπάρχουν οκτώ διαφορετικοί τύποι αεροσκαφών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 October 2001 - 21:30:29 UTC