Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο κύμα επιθέσεων στο Αφγανιστάν-Μπιν Λάντεν-Παπανδρέου
  • [02] Συναγερμός στις ΗΠΑ, για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.
  • [03] Συνάντηση Παπανδρέου-Σημίτη
  • [04] Σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία-Τέσσερις τραυματίες.
  • [05] Βουλή-Προσχέδιο προϋπολογισμού
  • [06] ΟΛΜΕ-Στάση εργασίας.
  • [07] Αναστάτωση στον ηλεκτρικό απο ύποπτο δέμα.
  • [08] Επίσκεψη Σημίτη στο Νομισματοκοπείο
  • [09] Παραδέχεται τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ
  • [10] Πλοίο μετέφερε 200 κιλά κοκαϊνης
  • [11] Σκανδαλίδης-Επίσκεψη στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ
  • [12] Υπουργός Τύπου-Συναντήσεις με δημοσιογραφικούς φορείς.
  • [13] Γ. Παπανδρέου
  • [14] Καθηγητές
  • [15] Σύγκρουση αμαξοστοιχιών
  • [16] Σεισμός
  • [17] ΗΠΑ-Αφγανιστάν
  • [18] Ασθένεια άνθρακα

  • [01] Νέο κύμα επιθέσεων στο Αφγανιστάν-Μπιν Λάντεν-Παπανδρέου

    31/10/2001 13:56:58

  • Nέο κύμα επιθέσεων, εναντίον θέσεων των Ταλιμπάν στα βόρεια της Καμπούλ και στο Κανταχάρ, εξαπέλυσαν τα ξημερώματα αμερικανικά αεροσκάφη. Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, υποστήριξε οτι απο τις επιθέσεις στο Κανταχάρ, τραυματίστηκαν οκτώ μέλη μιας οικογένειας, ενω έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους απο το χθεσινό βομβαρδισμό ενός νοσηλευτικού κέντρου της Ερυθράς Ημισελήνου, στην ίδια πόλη. Στο μεταξύ αμερικανικό νοσοκομείο του Ντουμπάϊ, διέψευσε επισήμως σήμερα, οτι ο Οσάμα Μπίν Λάντεν είχε νοσηλευτεί εκεί τον Ιούλιο, προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία των νεφρών. Γαλλικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται γιατρό του νοσοκομείου, υποστηρίζουν οτι ο Μπίν Λάντεν είχε μεταβεί στην περιοχή στις 4 Ιουλίου, μέσω της Κουέτα του Πακιστάν. Αναφέρουν μάλιστα, οτι ο Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος, στη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο είχε συναντηθεί στο δωμάτιό του, με αντιπρόσωπο της CIA στην περιοχή. Επίσης εκπρόσωπος της αλβανικής κυβέρνησης χαρακτήρισε σήμερα χυδαία ψέματα τις δηλώσεις του πρώην προεδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σύμφωνα με τον οποίο η προηγουμενη αμερικανική κυβέρνηση, γνώριζε οτι ο Οσάμα μπιν Λάντεν ήταν στην Αλβανία δυο χρόνια, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον των αμερικανικών πρεσβειών στην Κένια και την Τανζανία. Το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Μιλόσεβιτς τόνισε ότι υπήρχαν διασυνδέσεις του Μπιν Λάντεν εμμέσως ή αμέσως με ακραία στοιχεία στην περιοχή που συνέβαλαν όπως είπε, στην ανάπτυξη φανατικών οργανώσεων. Το θέμα, υπογράμμισε ο κ.Παπανδρέου, μας αφορά άμεσα γιατί οι πληθυσμοί της περιοχής οδηγούνται σε ριζοσπαστικοποίηση μετά τα τελευταία γεγονότα.

    [02] Συναγερμός στις ΗΠΑ, για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.

    31/10/2001 13:56:48

  • Συναγερμός έχει σημάνει στις αμερικανικές υπηρεσίας ασφαλείας, μετά τις προειδοποιήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Τζόν Ασκροφτ, για την πιθανότητα ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος εντός της εβδομάδας στις ΗΠΑ, αλλά και εναντίον αμερικανικών στόχων στο εξωτερικό. Ηδη οι αμερικανικές αρχές έχουν επιβάλλει νέους περιορισμούς στις πτήσεις των αεροσκαφών γύρω απο ευαίσθητες πυρηνικές εγκαταστάσεις, ενω δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και στο στάδιο των Γιάνκις στη Νέα Υόρκη, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς, πρόκειται να παρακολουθήσει αγώνα μπέιζμπολ. Ανάλογα μέτρα εφαρμόζονται σε αεροδρόμια, υδροηλεκτρικά φράγματα και εταιρείες ενέργειας. Στο μεταξύ ίχνη του θανατηφόρου βακτηρίου του άνθρακα, εντοπίστηκαν εκ νέου σε ταχυδρομείο της Φλόριντα και σύμφωνα με εκπρόσωπο των αρχών, περίπου 1000 εργαζόμενοι, θα υποβληθούν σε θεραπεία με αντιοβιοτικά, για προληπτικούς λόγους. Μέχρι στιγμής, απο τη νόσο του άνθρακα έχουν προσβληθεί στις ΗΠΑ, 15 άτομα. Τέλος τμήμα του προεδρικού μεγάρου του Ισραήλ εκκενώθηκε σήμερα, έπειτα από τον εντοπισμό μίας ύποπτης επιστολής που περιείχε άσπρη σκόνη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της προεδρίας.

    [03] Συνάντηση Παπανδρέου-Σημίτη

    31/10/2001 13:56:36

  • Με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, συναντήθηκε το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος όπως δήλωσε συζήτησαν για τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής και τις ελληνικές πρωτοβουλίες, τη διεθνή κατάσταση, καθώς επίσης το Κυπριακό και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Ο κ.Παπανδρέου ανέφερε ότι θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα όχι στον πόλεμο πολιτισμών αλλά στο διάλογο πολιτισμών. Ο κ.Παπανδρέου, αύριο θα μεταβεί στο Ισλαμαμπάντ όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Πακιστάν, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί και το Ιράν.

    [04] Σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία-Τέσσερις τραυματίες.

    31/10/2001 13:56:29

  • Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά τις πρωινές ώρες από την σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία μέσα στο σταθμό Σχηματαρίου. Σύμφωνα με το σταθμάρχη η εμπορική αμαξοστοιχία που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από τη Θήβα προς την Αθήνα, παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη και έπεσε πάνω σε επιβατική αμαξοστοιχία η οποία εκτελούσε δρομολόγιο από τη Χαλκίδα προς την Αθήνα. Από τη σύγκρουση εκτροχιάστηκαν βαγόνια με αποτέλεσμα να διακοπεί η συγκοινωνία των συρμών,η οποία αναμένεται να αποκατασταθεί εως το βράδυ.

    [05] Βουλή-Προσχέδιο προϋπολογισμού

    31/10/2001 13:56:23

  • Αρχισε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της βουλής η συζήτηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τις 21 Νοεμβρίου. Χθες, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ανακοίνωσε τους βασικούς άξονες της νέας οικονομικής πολιτικής. Οι βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής αυτής στοχεύουν στην πλήρη απελευθέρωση των αγορών, στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, στην αύξηση της απασχόλησης και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Εξήγγειλε την αναμόρφωση του νόμου περί αποκρατικοποιήσεων. Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί φορολογία στα ρέπος.

    [06] ΟΛΜΕ-Στάση εργασίας.

    31/10/2001 13:56:16

    Στάση εργασίας έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΟΛΜΕ τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου. Το μεσημέρι δάσκαλοι και καθηγητές, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας ζητώντας την κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία. Στο μεταξύ το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για το πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει ο νομός.

    [07] Αναστάτωση στον ηλεκτρικό απο ύποπτο δέμα.

    31/10/2001 13:56:09

  • Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στο Μοναστηράκι, όπου εντοπίστηκε ύποπτο δέμα. Αμέσως πυροτεχνουργοί μετέβησαν στο σταθμό όπου προκάλεσαν ελεγχόμενη έκρηξη στο δέμα το οποίο όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια περιείχε ένα μίξερ. Μετά τη διαπίστωση αυτή η συγκοινωνία των συρμών που είχε διακοπεί επαναλήφθηκε κανονικά.

    [08] Επίσκεψη Σημίτη στο Νομισματοκοπείο

    31/10/2001 13:56:03

  • Τις εγκαταστάσεις του Νομισματοκοπείου επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος ενημερώθηκε για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην πορεία μετάβασης από τη δραχμή στο ευρώ. Στις 7 το βράδυ ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, υπό τη νέα του σύνθεση.

    [09] Παραδέχεται τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ

    31/10/2001 13:55:56

  • Το μέλος των "Γκρίζων Λύκων" Ερχάν Αρικλί παραδέχθηκε ότι οργάνωσε τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ κατά τη διάρκεια των αντικατοχικών εκδηλώσεων στην Δερύνεια, στην Κύπρο, τον Αύγουστο του 1996. Ο Αρικλί ο οποίος ζει στο Αζερμπαϊτζάν και καταζητείται από την Ιντερπόλ για το φόνο του Ισαάκ, έκανε τις σχετικές δηλώσεις σε εφημερίδα της χώρας αυτής.

    [10] Πλοίο μετέφερε 200 κιλά κοκαϊνης

    31/10/2001 13:55:48

  • Περισσότερα από 200 κιλά καθαρής κοκαΐνης μετέφερε στα αμπάρια του το μικρό φορτηγό πλοίο "Σαρκτούν", το οποίο είχε καταπλεύσει στον Πειραιά. Σημειώνεται ότι το πλοίο, ελληνικής ιδιοκτησίας, είχε προσεγγίσει πριν από λίγες ημέρες σε ερημική ακτή της Πρέβεζας όπου παρέλαβε τα ναρκωτικά. Το "Σαρκτούν" με σημαία Τόνγκα, είχε αποπλεύσει από την Κολομβία και παρακολουθείτο μέχρι που κατέπλευσε στον Πειραιά, όπου εντοπίστηκε από λιμενικούς, οι οποίοι κατάσχεσαν το πλοίο και την κοκαΐνη.

    [11] Σκανδαλίδης-Επίσκεψη στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ

    31/10/2001 13:55:41

  • Την πρώτη εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποίησε το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων. Το απόγευμα ο κ.Σκανδαλίδης, θα συναντηθεί με εκπροσώπους του Συνασπισμού και το βράδυ με αντιπροσωπεία της ΝΔ.

    [12] Υπουργός Τύπου-Συναντήσεις με δημοσιογραφικούς φορείς.

    31/10/2001 13:55:35

  • Συναντήσεις με τους δημοσιογραφικούς φορείς αρχίζει σήμερα ο υπουργός Τύπου, Χρήστος Πρωτόπαπας. Το μεσημέρι δέχθηκε το προεδρείο της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου ενώ στις 5.30 θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και θα συναντηθεί με το προεδρείο της. Την Παρασκευή ο κ.Πρωτόπαπας, θα παραστεί στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, ενώ το επόμενο διάστημα θα έχει συναντήσεις και με τους υπόλοιπους φορείς που εμπλέκονται με το υπουργείο Τύπου.

    [13] Γ. Παπανδρέου

    31/10/2001 09:12:15

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει της περιοδείας του απο αύριο στο Πακιστάν και στο Ιράν. Οι συνομιλίες που θα έχει ο κ. Παπανδρέου με τις πολιτικές ηγεσίες των δυο χωρών εντάσσονται στην προσπάθεια ενίσχυσης της διεθνούς συμμαχίας κατά της τρομοκρατίας.

    [14] Καθηγητές

    31/10/2001 09:12:08

    Στάση εργασίας έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΟΛΜΕ για τις τρείς τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρείς πρώτες της απογευματινής ζητώντας την κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία. Στις 12.30 το μεσημέρι δάσκαλοι και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω απο το υπουργείο Παιδείας.

    [15] Σύγκρουση αμαξοστοιχιών

    31/10/2001 09:12:02

    Μια επιβατική και μια εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκαν στις 6.20 το πρωί μέσα στο σταθμό Σχηματαρίου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερα άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

    [16] Σεισμός

    31/10/2001 09:11:56

    Αισθητή έγινε στο Καστελόριζο χωρίς να προκαλέσει ζημιές η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που είχε επίκεντρο τα δυτικά παράλια της Τουρκίας.

    [17] ΗΠΑ-Αφγανιστάν

    31/10/2001 09:11:50

    Δυο κύματα αμερικανικών αεροσκαφών επιτέθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν. Οι ΗΠΑ έχουν έναν "μικρό αριθμό" ανδρών του στρατού ξηράς στο βόρειο Αφγανιστάν και δεν αποκλείουν μια πιο εκτεταμένη εκστρατεία των χερσαίων δυνάμεων, δήλωσε αργά το βράδυ ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ.

    [18] Ασθένεια άνθρακα

    31/10/2001 09:11:43

    Ιχνη του βακτηρίου του άνθρακα εντοπίστηκαν σε ένα ακόμα, το πέμπτο κατά σειρά, ταχυδρομείο στο δυτικό Πάλμ Μπιτς της Φλόριντα και οι περίπου 1000 εργαζόμενοι στο κέντρο διαλογής θα ξεκινήσουν θεραπεία με αντιβιοτικά. Ιχνη του άνθρακα βρέθηκαν σε ταχυδρομείο της Ουάσιγκτον και σε ταχυδρομική υπηρεσία στο Ντάλες της Βιρτζίνια καθώς και σε υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 October 2001 - 12:30:48 UTC