Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο την Παρασκευή.
  • [02] Πλοίο με λαθρομετανάστες βυθίστηκε στα ανοιχτά της
  • [03] Υπαινιγμοί Νάϊλς για τρομοκρατία-Εντονη αντίδραση απο Μ.Χρυσοχοϊδη.
  • [04] Στην Αθήνα για διαβουλεύσεις ο Ισμαήλ Τζέμ.
  • [05] Συνάντηση Σημίτη-Πετσάλνικου
  • [06] Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα.
  • [07] Εμεινε στη φυλακή για ένα χρόνο λόγω συνωνυμίας.
  • [08] Εξαρθρώθηκε σπείρα αρχαιοκαπήλων-Συνελήφθη και ένας αστυνομικός.
  • [09] Συνεχίζεται το κύμα επιθέσεων στο Αφγανιστάν
  • [10] Συνάντηση Μπούς-Μπλέρ-Πλήρη υποστήριξη απο το Βρετανό πρωθυπουργό.
  • [11] Στόχος εμπρηστών το αυτοκίνητο της Αντζελας Δημητρίου
  • [12] Ρωσσία-Ανθρακας.
  • [13] ΗΠΑ-Αφανιστάν-Βομβαρδισμοί.
  • [14] Χριστοδουλάκης για οικονομία.
  • [15] Επίσκεψη Τζέμ στην Αθήνα.
  • [16] ΝΔ-Παιδεία.
  • [17] Ναρκωτικά-Σύλληψη Αλβανού.
  • [18] Απεργία ταξί.

  • [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο την Παρασκευή.

    07/11/2001 13:59:55

  • Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, που σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα πλήξει απο την Παρασκευή όλη τη χώρα. Για το θέμα αυτό συνεδρίασε το πρωί το διυπουργικό όργανο με αντικείμενο το συντονισμό των αρμόδιων φορέων. Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε σχετικά με εγκύκλιό της τους ΟΤΑ. Στο μεταξύ επιθεωρητές του δημοσίου επισκέφθηκαν δημόσια έργα στην Αττική, τα οποία επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, ενώ τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να παραδώσουν το πόρισμά τους, για το αν εντόπισαν κακοτεχνίες.

    [02] Πλοίο με λαθρομετανάστες βυθίστηκε στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού-Δεκατρείς νεκροί

    07/11/2001 13:59:49

  • Μικρό πλοίο, που μετέφερε λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, βυθίστηκε τη νύχτα στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού, με αποτέλεσμα 13 άτομα να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και δύο Τούρκοι δουλέμποροι. Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, την περασμένη νύχτα πνίγηκαν άλλοι 4 λαθρομετανάστες στην περιοχή. Στο μεταξύ στη Ζάκυνθο παραμένουν οι περίπου χίλιοι λαθρομετανάστες που επιβαίνουν σε τουρκικό δουλεμπορικό. Σήμερα ο Τούρκος πλοίαρχος και τα άλλα έξι μέλη του πληρώματος οδηγούνται στον εισαγγελέα Ζακύνθου. Ο υπουργός Τύπου δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών στην Τουρκία,και δεν συζητεί την παροχή ασύλου, καθώς, όπως ανέφερε, δεν πρόκειται για πολιτικούς πρόσφυγες.

    [03] Υπαινιγμοί Νάϊλς για τρομοκρατία-Εντονη αντίδραση απο Μ.Χρυσοχοϊδη.

    07/11/2001 13:59:43

  • Νέους προκλητικούς υπαινιγμούς για το θέμα της τρομοκρατίας στη χώρα μας διατύπωσε ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τόμας Νάιλς, σε εκπομπή του ΜΕΓΚΑ. Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του παρέδωσε στην κυβέρνηση λίστα με ονόματα υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση "17 Νοέμβρη". Υποστήριξε δε, ότι πίσω από την οργάνωση βρίσκονται εξέχοντα μέλη της κοινωνίας και πρόσθεσε ότι η ΗΠΑ υπέδειξαν στην Αθήνα, ποιός κατά την άποψή τους ήταν ο συγγραφέας των προκηρύξεων της τρομοκρατικής οργάνωσης. Αφησε επίσης να εννοηθεί ότι υπάρχει διασύνδεση της "17 Νοέμβρη" με παλαιότερα κυβερνητικά στελέχη. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς Νάιλς ανάξιους σχολιασμού και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε ποτέ καμιά τέτοια λίστα και δεν δέχεται τέτοιες λίστες. Μίλησε για συνταξιούχους διπλωμάτες των ΗΠΑ, οι οποίοι όπως είπε, αρνούνται να καταθέσουν στις ελληνικές αρχές.

    [04] Στην Αθήνα για διαβουλεύσεις ο Ισμαήλ Τζέμ.

    07/11/2001 13:59:36

  • Διαβουλεύσεις με την ελληνική πολιτική ηγεσία θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ, ο οποίος από το μεσημέρι πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα. Στις 6.30 το απόγευμα θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή. Αύριο το πρωί ο κ.Τζεμ θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου και στη συνέχεια θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου. Το μεσημέρι ο Τούρκος αξιωματούχος θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται οι διεθνείς εξελίξεις, και οι διμερείς σχέσεις υπό το πρίσμα της εφαρμογής των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στις δύο χώρες. Οι δύο υπουργοί αναμένεται να υπογράψουν πρωτόκολλο για τη συνεργασία των διπλωματικών ακαδημιών των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, καθώς και συμφωνία για τη δημιουργία μιας κοινής μονάδας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

    [05] Συνάντηση Σημίτη-Πετσάλνικου

    07/11/2001 13:59:30

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε το πρωί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Φίλιππο Πετσάλνικο, με τον οποίο συζήτησε θέματα της αρμοδιότητάς του. Ο κ.Πετσάλνικος δήλωσε ότι πρώτη προτεραιότητα, είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης και της ποιότητας της λειτουργίας της. Επίσης στις προτεραιότητες είναι η μηχανοργάνωση, βελτίωση και αναβάθμιση του σωφρωνιστικού συστήματος και η προώθηση του προγράμματος ανέγερσης νέων φυλακών. Στη συνέχεια ο κ. Σημίτης επισκέφθηκε το κτίριο της Τροχαίας Αθηνών, και παρακολούθησε την εξέλιξη της εφαρμογής του σχεδίου για την οδική ασφάλεια. Το μεσημέρι, ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Στη μιάμισυ ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη. Τέλος το βράδυ θα συναντηθεί με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη.

    [06] Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα.

    07/11/2001 13:59:23

  • Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν από τις 5 τα ξημερώματα οι ιδιοκτήτες ταξί ζητώντας αύξηση των κομίστρων. Το υπουργείο Μεταφορών, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αποφάσισε να πυκνώσει τα δρομολόγια κατά 30% των λεωφορείων προς το αεροδρόμιο των Σπάτων, το λιμάνι του Πειραιά και τους σταθμούς του ΟΣΕ και των ΚΤΕΛ, ενώ παρατάθηκε κατά μία ώρα το βράδυ η λειτουργία του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ.

    [07] Εμεινε στη φυλακή για ένα χρόνο λόγω συνωνυμίας.

    07/11/2001 13:59:17

  • Εμεινε έναν ολόκληρο χρόνο στις φυλακές Διαβατών χωρίς να είναι ένοχος, λόγω συνωνυμίας. Η απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε στη Θεσσαλονίκη, με θύμα έναν 26χρονο αθίγγανο, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για κλοπές που είχε διαπράξει ξάδερφός του. Ο τελευταίος συνελήφθη, και διαπιστώθηκε η αθωώθητα του 26χρονου. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά εφαρμόστηκε ο νόμος για αποζημίωση αδίκως καταδικασθέντος και επιδικάστηκε στον 26χρονο, αποζημίωση 3.000 δραχμών την ημέρα, για κάθε ημέρα που έμεινε στη φυλακή.

    [08] Εξαρθρώθηκε σπείρα αρχαιοκαπήλων-Συνελήφθη και ένας αστυνομικός.

    07/11/2001 13:59:10

  • Εξιχνιάστηκε σπείρα αρχαιοκαπήλων η οποία προσπαθούσε να πουλήσει σε αγνώστους αντί πολλών εκατομμυρίων δραχμών 73 αρχαία κορινθιακά αντικείμενα του 6-ου προ Χριστού αιώνα. Συνελήφθησαν οι Αθανάσιος Αθανασίου 41 ετών ιδιωτικός υπάλληλος και ο Σπύρος Δάβης 42 ετών, αγρότης καθώς και ο Ιωάννης Φραγκεριάδης, 35 ετών αστυφύλακας του τμήματος ασφαλείας Χαλκίδας, ο οποίος ήλεγχε το χώρο της αγοραπωλησίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν αστυνομικούς και να ειδοποιήσει τον έναν από τους δύο αρχαιοκαπήλους.

    [09] Συνεχίζεται το κύμα επιθέσεων στο Αφγανιστάν

    07/11/2001 13:59:04

  • Θέσεις των Ταλιμπάν, στις γραμμές του μετώπου στα βορειοανατολικά του Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Τζακιστάν, βομβάρδισαν εκ νέου σήμερα αμερικανικά αεροσκάφη. Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας, που μάχονται κατά του αφγανικού καθεστώτος, φέρονται έτοιμες να εξαπολύσουν μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον των Ταλιμπάν. Η Βόρεια Συμμαχία υποστηρίζει οτι στρατεύματά της έχουν καταλάβει ήδη εδάφη στην επαρχία Μπάλχ και ετοιμάζονται για κατάληψη και της στρατηγικής σημασίας πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ. Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ, συνεχίζεται η ανησυχία για το θανατηφόρο βάκιλο του άνθρακα. Η αμερικανική Ενωση Υγείας Ζώων κάλεσε τα μέλη της να παρακολουθούν εντατικά την περίπτωση άρρωστων κατοικίδιων ζώων, καθώς αυτά θα μπορούσαν να είναι τα πρώτα θύματα μίας εσκεμμένης επίθεσης με βιολογικά όπλα. Απο τους κτηνίατρους έχει ζητηθεί να ενημερώσουν αμέσως τις υγειονομικές αρχές, στην περίπτωση που εντοπίσουν επιδημία άνθρακα, πανώλης, η άλλων ασθενειών σε ζώα.

    [10] Συνάντηση Μπούς-Μπλέρ-Πλήρη υποστήριξη απο το Βρετανό πρωθυπουργό.

    07/11/2001 13:58:57

  • Την πλήρη υποστήριξή του στην εκστρατεία των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας, εξέφρασε χθές για άλλη μία φορά ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ, ο οποίος σήμερα συναντάται στο Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζόρτζ Μπούς. Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο κ.Μπλέρ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν να συνεχιστούν και στη διάρκεια του Ραμαζανιού, ενω τόνισε οτι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι "απολύτως αποφασισμένοι" να παραμείνουν στο πλευρό των Αμερικανών. Με τον κ. Μπούς, συναντήθηκε χθές στην αμερικανική πρωτεύουσα και ο Γάλλος πρόεδρος Ζάκ Σιράκ, ο οποίος διατύπωσε πρόταση της χώρας του, για τη διοργάνωση το ταχύτερο δυνατόν μίας διεθνούς διάσκεψης, για την αποστολή βοήθειας στο δοκιμαζόμενο Αφγανικό λαό, ενόψει μάλιστα και της έλευσης του χειμώνα. Το πρωί αεροπλάνο με ανθρωπιστική βοήθεια για τους Αφγανούς πρόσφυγες, αναχώρησε απο τη Μαδρίτη με προορισμό το Ισλαμαμπάντ.

    [11] Στόχος εμπρηστών το αυτοκίνητο της Αντζελας Δημητρίου

    07/11/2001 13:58:49

  • Στόχος εμπρηστών έγινε τα ξημερώματα το αυτοκίνητο της γνωστής τραγουδίστριας Αντζελας Δημητρίου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη, όπου διαμένει. Το αυτοκίνητο υπέστη υλικές ζημιές, ενώ από την αστυνομία διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Οπως είπε η Αντζελα Δημητριου δεν έχει δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα.

    [12] Ρωσσία-Ανθρακας.

    07/11/2001 07:55:52

    Ιχνη του βακτηριδίου του άνθρακα εντοπίστηκαν χθες σε ταχυδρομικό σάκκο, που εστάλη από την Ουάσιγκτον στις 25 Οκτωβρίου στο αμερικανικό προξενείο στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ της Ρωσσίας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα και όλοι οι εργαζόμενοι υποβάλλονται προληπτικά σε θεραπεία με αντιβιοτικά.

    [13] ΗΠΑ-Αφανιστάν-Βομβαρδισμοί.

    07/11/2001 07:55:45

    Θέσεις των Ταλιμπάν στις γραμμές του μετώπου στα βορειοανατολικά του Αφγανιστάν κοντά στα σύνορα με το Τατζικιστάν βομβάρδισε ξανά σήμερα η αμερικανική αεροπορία για έβδομη φορά μέσα στις τελευταίες έντεκα ημέρες.Στο μεταξύ,ο Αμερικανός πρόεδρος εντείνει τις πιέσεις προς τα ξένα κράτη για να υποστηρίξουν τη χώρα του λέγοντας "είναι καιρός για δράση".

    [14] Χριστοδουλάκης για οικονομία.

    07/11/2001 07:55:39

    Η πραγματική σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με τις αντίστοιχες των άλλων χωρών της Ζώνης του Ευρώ θα πραγματοποιηθεί χωρίς αύξηση των ελλειμμάτων και χωρίς διατάραξη της δημοσιονομικής πειθαρχίας, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

    [15] Επίσκεψη Τζέμ στην Αθήνα.

    07/11/2001 07:55:33

    Στη σκιά των πρόσφατων τουρκικών απειλών περί προσάρτησης της Βορείου Κύπρου, σε περίπτωση ένταξης της μεγαλονήσου στην ΕΕ, φτάνει σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζέμ, για διήμερη επίσκεψη.

    [16] ΝΔ-Παιδεία.

    07/11/2001 07:55:26

    Θέματα παιδείας θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κώστα Καραμανλή. Το απόγευμα ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" με θέμα "Το Ευρώ στη ζωή μας ", που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    [17] Ναρκωτικά-Σύλληψη Αλβανού.

    07/11/2001 07:55:20

    Μεγάλη ποσότητα καθαρής ηρωίνης, συνολικού βάρους 38 κιλών, προσπάθησε να περάσει από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, μέσα σε φορτηγό ψυγείο 32χρονος Αλβανός. Ο οδηγός του φορτηγού, Φότι Πασκάλι 32 χρόνων, υπήκοος Αλβανίας, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Καστοριάς.

    [18] Απεργία ταξί.

    07/11/2001 07:55:13

    Με πύκνωση των δρομολογίων κατά 30% των λεωφορείων προς το αεροδρόμιο των Σπάτων, το λιμάνι του Πειραιά, το σταθμό Λαρίσης του ΟΣΕ, το ΚΤΕΛ στον Κηφισό και στη Λιοσίων, απαντά το υπουργείο Μεταφορών στην 24ώρη απεργία που έχουν εξαγγείλει από τις 5 τα ξημερώματα οι ιδιοκτήτες των ταξί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 November 2001 - 12:30:46 UTC