Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζάκυνθος-Ανωμερίτης-Λαθρομετανάστες.
  • [02] Δράμα-Τριαντατριάχρονη μητέρα εξέδιδε τις ανήλικες κόρες της
  • [03] Ανάξιες σχολιασμού οι δηλώσεις Νάιλς για την κυβέρνηση.
  • [04] Καταιγιστικοί βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν.
  • [05] Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για το νέο κύμα κακοκαιρίας.
  • [06] Το 2002 το οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους.
  • [07] Διαδοχικές επαφές Τζεμ στην Αθήνα.Αύριο με τον πρωθυπουργό.
  • [08] Ευθυμίου-Κατάργηση μετεγγραφών από ξένα πανεπιστήμια.

  • [01] Ζάκυνθος-Ανωμερίτης-Λαθρομετανάστες.

    07/11/2001 22:27:48

    Ελπίδες να μην επαναπατριστούν οι 1000 και πλέον λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται στη Ζάκυνθο, δημιουργούν οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, σύμφωνα με τις οποίες θα εξεταστούν όλες οι περιπτώσεις υποβολής πολιτικού ασύλου, εφόσον ικανοποιούν τα σχετικά κριτήρια. Ο κ. Ανωμερίτης δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στην κυβερνητική επιτροπή πιο αυστηρές ποινές για τους δουλέμπορους.Οι λαθρομετανάστες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία και το κλειστό γυμναστήριο της Ζακύνθου μέχρι να αποφασιστεί η τύχη τους. Τη νύχτα 11 λαθρομετανάστες και οι δύο τούρκοι δουλέμποροι πνίγηκαν, όταν το σκάφος τους ναυάγησε ανοιχτά της Αλικαρνασσού.

    [02] Δράμα-Τριαντατριάχρονη μητέρα εξέδιδε τις ανήλικες κόρες της

    07/11/2001 22:27:41

    Άφωνη έμεινε η μικρή κοινωνία του χωριού Αγίου Αθανασίου Δράμας, από την αποκάλυψη ότι μια 33χρονη μητέρα εξέδιδε τις δύο ανήλικες κόρες της, 14 και 13 ετών αντίστοιχα, αντί αδράς αμοιβής. Η αποκάλυψη έγινε όταν αστυνομικός παρουσιάστηκε ως πελάτης και έδωσε στην 33χρονη

    40.000 δρχ. σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, προκειμένου να περάσει μια βραδιά με την 13χρονη κόρη της. Οταν η "στοργική μάνα" πήρε τα χρήματα, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

    [03] Ανάξιες σχολιασμού οι δηλώσεις Νάιλς για την κυβέρνηση.

    07/11/2001 22:27:35

    Ανάξιες σχολιασμού, χαρακτήρισε η κυβέρνηση τις δηλώσεις του πρώην αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τόμας Νάϊλς, περί διασυνδέσεων της 17 Νοέμβρη με εξέχοντα πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας και περί λιστών με υπόπτους που είχαν δώσει οι αμερικανικές αρχές στις ελληνικές. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασχολείται με ευφάνταστα σενάρια πρώην στελεχών της αμερικανικής διπλωματίας, δήλωσε ο υπουργός Τύπου, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διέψευσε κατηγορηματικά την ύπαρξη λίστας, λέγοντας ότι στην Ελλάδα δεν γίνονται προγραφές.

    [04] Καταιγιστικοί βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν.

    07/11/2001 22:27:29

    Καταιγιστικούς βομβαρδισμούς, εξαπέλυσαν σήμερα αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52 εναντίον θέσεων των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα.

    Η αφγανική αντιπολίτευση ανακοίνωσε οτι κατέλαβε και νέα περιοχή στο βόρειο τμήμα της χώρας, στο πλαίσιο της προέλασης προς τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος των ηγετών των εμπλεκομένων στην κρίση χωρών. Στην Ουάσινγκτον βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, ενώ σήμερα αφίχθη και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλέρ, προκειμένου να εκφράσει και αυτός την πλήρη υποστήριξη της χώρας του στις αμερικανικές επιχειρήσεις. Την πλήρη υποστήριξή του στις ΗΠΑ, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο CBS και ο τούρκος πρωθυπουργός, Μπουλέντ Ετσεβίτ, ενώ ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επανέλαβε οτι η χώρα του δεν θα εμπλακεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Διευκρίνισε ωστόσο, οτι θα κάνει οτι είναι δυνατόν για την διάσωση αμερικανών στρατιωτών από το αφγανικό έδαφος.

    [05] Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για το νέο κύμα κακοκαιρίας.

    07/11/2001 22:27:22

    Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται το Σαββατοκύριακο. Με το θέμα αυτό ασχολήθηκε το πρωί το διυπουργικό όργανο, ενώ η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε σχετικά με εγκύκλιό της τους ΟΤΑ. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές που άνοιξε η πρόσφατη κακοκαιρία.

    [06] Το 2002 το οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους.

    07/11/2001 22:27:16

    Μέσα στο 2002, θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος στους δύο συζύγους, ενώ θα υλοποιηθούν στο ακέραιο οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τις κοινωνικές παροχές. Αυτό αποφασίστηκε σε σημερινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη με αντικείμενο την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2002, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή στις 21 Νοεμβρίου. Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε στον προϋπολογισμό του 2002 να υιοθετηθεί η πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 3,8% τον επόμενο χρόνο, από 4% που προέβλεπε το εναλλακτικό σενάριο του προσχεδίου του προϋπολογισμού. Ο υπουργός είπε επίσης οτι φέτος η ανάπτυξη θα κυμανθεί στα επίπεδα του 4% και πρόσθεσε ότι συνολικά το 2001 και το 2002, η ελληνική οικονομία θα τρέχει πιο γρήγορα σε σχέση με τις άλλες οικονομίες της ΕΕ. Τόνισε επίσης, ότι η Ελλάδα θα τηρήσει χωρίς καμιά παρέκλιση τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας.

    [07] Διαδοχικές επαφές Τζεμ στην Αθήνα.Αύριο με τον πρωθυπουργό.

    07/11/2001 22:27:10

    Οι διεθνείς εξελίξεις, η κατάσταση στα Βαλκάνια και η πορεία των διμερών σχέσεων, υπό το πρίσμα των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί, θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει αύριο ο Γιώργος Παπανδρέου με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ, που επισκέπτεται στην Αθήνα. Ο κ. Τζέμ έγινε ήδη δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ και αύριο θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό.

    [08] Ευθυμίου-Κατάργηση μετεγγραφών από ξένα πανεπιστήμια.

    07/11/2001 22:27:03

    Για κατάργηση των μετεγγραφών από πανεπιστήμια του εξωτερικού, μίλησε απόψε ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου. Ο υπουργός τόνισε ότι σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του μηνός θα περιλαμβάνεται η πρόταση όλων των πανεπιστημίων της χώρας, σύμφωνα με την οποία, πρέπει, με μεταβατική περίοδο, να απαγορευθούν απολύτως οι μετεγγραφές από πανεπιστήμια του εξωτερικού και να ξανασυζητηθεί το καθεστώς μετεγγραφών εσωτερικού, με στόχο τη διευκόλυνση των παιδιών και των οικογενειών που έχουν ανάγκη. Ολα αυτά όμως προβλέπεται να ισχύσουν μετά από δύο χρόνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 November 2001 - 21:30:29 UTC