Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Αθήνα-Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι
  • [02] Αλλάζει σελίδα το Αφγανιστάν.
  • [03] Μείωση των αμυντικών δαπανών ανακοίνωσε ο Παπαντωνίου.
  • [04] Εντονες αντιδράσεις στη Βουλή για τους αιγιαλούς.
  • [05] Σύσκεψη για τον προϋπολογισμό.
  • [06] Αγροτικό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα.
  • [07] Στο Ιατρικό Κέντρο ο Μίκης Θεοδωράκης.
  • [08] Ολυμπιακοί 2004-Διϋπουργική Επιτροπή-Παρέμβαση Σημίτη.

  • [01] Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Αθήνα-Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

    14/11/2001 23:20:16

    Σεισμός 4,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο την Πάρνηθα, συγκλόνισε την Αθήνα περίπου στις 21:55.

    Οι σεισμολόγοι, στις πρώτες τους εκτιμήσεις, είναι καθησυχαστικοί: "Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, είναι κάτι που πρέπει να ερευνήσουμε", δήλωσε ο σεισμολόγος Σάκης Κουρουζίδης, από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ενώ ο καθηγητής σεισμολογίας, Ακης Τσελέντης δήλωσε στο ΑΠΕ ότι "πρόκειται για έναν καθυστερημένο μετασεισμό του σεισμού της Πάρνηθας του 1999".

    [02] Αλλάζει σελίδα το Αφγανιστάν.

    14/11/2001 21:09:47

    Μια νέα σελίδα φαίνεται πως γυρίζει για το Αφγανιστάν, καθώς απομακρύνεται το θεοκρατικό καθεστώς των Ταλιμπάν και οι μαχητές της Βόρειας Συμμαχίας ελέγχουν περίπου το 80% των εδαφών της χώρας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη του μουλά Ομάρ και του Μπιν Λάντεν.

    Στην Καμπούλ και σε άλλες πόλεις, η ζωή αρχίζει να επανέρχεται στους φυσιολογικούς ρυθμούς, αν και δεν λείπους οι ακρότητες σε βάρος των Ταλιμπάν. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα συμβαίνουν στο Αφγανιστάν, καθώς εκφράζονται φόβοι οτι μπορεί να επικρατήσει χάος στην χώρα. Μπούς και Μπλέρ τόνισαν ότι θα επιδιώξουν να σχηματιστεί μια κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί όλες τις φυλές και τις ομάδες που ζούν στη χώρα.

    [03] Μείωση των αμυντικών δαπανών ανακοίνωσε ο Παπαντωνίου.

    14/11/2001 21:09:40

    Τη σταδιακή μείωση και σταθεροποίηση των αμυντικών δαπανών στο 4% του ΑΕΠ από το 5% που είναι σήμερα, ανακοίνωσε ο υπουργός αμύνης Γιάννος Παπαντωνίου και εξήγγειλε επαναξιολόγηση όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων που δεν έχουν ολοκληρωθεί και τη συγκρότηση γενικής γραμματείας οικονομικού σχεδιασμού και εξοπλισμών με στόχο την ενίσχυση του ελέγχου και της διαφάνειας στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ανακοίνωσε επίσης τη μεταφορά των στρατοπέδων έξω από τα αστικά κέντρα και την πρόσληψη 25.000 νέων επαγγελματιών οπλιτών την επόμενη τριετία, με στόχο τη μείωση της θητείας στους 12 μήνες.

    [04] Εντονες αντιδράσεις στη Βουλή για τους αιγιαλούς.

    14/11/2001 21:09:34

    Με τις ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και κριτική από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως τον Θόδωρο Πάγκαλο, τον Γεράσιμο Αρσένη, τον Σήφη Βαλυράκη και τον Κυριάκο Σπυριούνη, συνεχίστηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου που ορίζει τα όρια του αιγιαλού και της παραλίας.

    Ο υφυπουργός Οικονομικών και Οικονομίας Απόστολος Φωτιάδης ξεκαθάρισε ότι ο μόνος στόχος του νομοσχεδίου είναι η προστασία του αιγιαλού και της παραλίας αλλά και η διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου. Έντονη κριτική άσκησε ο κ. Πάγκαλος στο νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε «Αττίλα και «ένα από τα καταστρεπτικότερα που έχουν έρθει ποτέ στη Βουλή και δήλωσε ότι δεν το ψηφίζει.

    [05] Σύσκεψη για τον προϋπολογισμό.

    14/11/2001 21:09:27

    Τις τελευταίες πινελιές στον προϋπολογισμό, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή στις 21 του μηνός, θα βάλουν αύριο τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης θα ενημερώσει τα μέλη του κυβερνητικου οργάνου για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των οικονομικών δεικτών, καθώς και για τις προτάσεις του σε ότι αφορά τα μεγέθη του προϋπολογισμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αυριανή συνεδρίαση δεν αποκλείεται να γίνει και μια πρώτη συζήτηση για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

    [06] Αγροτικό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα.

    14/11/2001 21:09:21

    Αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα από βαμβακοπαραγωγούς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές του προϊόντος και τη μή απορρόφηση της παραγωγής τους. Από τα Χανιά που βρίσκεται ο υπουργός γεωργίας Γιώργος Δρυς τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επίλυση των προβλημάτων των αγροτών και κάλεσε σε συνεργασία τους συνεταιριστές και τα όργανα των αγροτών, ώστε να δοθεί μία καλύτερη προοπτική για τα προϊόντα του νομού.

    [07] Στο Ιατρικό Κέντρο ο Μίκης Θεοδωράκης.

    14/11/2001 21:09:14

    Στο Ιατρικό Κέντρο, εισήχθη σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης. Οπως έγινε γνωστό, ο διάσημος συνθέτης θα υποβληθεί αύριο σε χειρουργική επέμβαση στον προστάτη. Η επέμβαση ήταν προγραμματισμένη από το καλοκαίρι και σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό του, χειρουργό Αντώνη Πλουμίδη, η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία απολύτως ανησυχία.

    [08] Ολυμπιακοί 2004-Διϋπουργική Επιτροπή-Παρέμβαση Σημίτη.

    14/11/2001 21:09:07

    Αυστηρή παρέμβαση Κώστα Σημίτη στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, για να επικρατήσει... ολυμπιακή εκεχειρία και να σταματήσει η φραστική αντιπαράθεση μεταξύ εμπλεκόμενων παραγόντων, ενόψει και της άφιξης κλιμακίου της ΔΟΕ, στις 21 του μηνός, για τον τακτικό έλεγχο της προετοιμασίας των έργων για το 2004. Ο κ.Σημίτης ζήτησε "μέτρο από όλους", να σταματήσει η δραματοποίηση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται και να μη μετατρέπονται σε ευκαιρία για μικροκομματική εκμετάλλευση. Η πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας συζητήθηκε σε σύσκεψη του Κώστα Καραμανλή με τους αρμόδιους τομεάρχες, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 November 2001 - 21:30:28 UTC