Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημίτης-Κυβερνητική Επιτροπή-Φορολογικά μέτρα.
  • [02] ΚΥΣΕΑ -Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
  • [03] Χάπι για καρκίνο.
  • [04] Θεσσαλονίκη-Βούγιας-Ραδιοσταθμοί.
  • [05] Σκότωσε το γιό του επειδή τον λυπόταν.
  • [06] Επιτυχής η επέμβαση στο Μ.Θεοδωράκη.
  • [07] Ασέλγεια σε μαθήτρια-Δίωξη στο γυμνασιάρχη.
  • [08] Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι.
  • [09] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής.
  • [10] Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ.
  • [11] Συνάντηση Ανάν-Γ. Παπανδρέου.
  • [12] Ρέππας-Απασχόληση-Ισότητα ευκαιριών.
  • [13] Εορτασμός εξέγερσης Πολυτεχνείου.
  • [14] Ευθυμίου-ΕΔΕ για ασέλγεια

  • [01] Σημίτης-Κυβερνητική Επιτροπή-Φορολογικά μέτρα.

    15/11/2001 14:17:24

    Την αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος κατά 20% αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Κυβερνητική Επιτροπή. Οπως ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αποφασίστηκε επίσης η μείωση αναλογικά μέχρι και 2,5 ποσοστιαίες μονάδες της φορολογίας στα κέρδη επιχειρήσεων οι οποίες θα αυξήσουν την απασχόληση. Αναφερόμενος στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων έκανε λόγο για δικαιότερη κατανόμή εισοδήματος, ενώ επισήμανε οτι το οικογενειακό επίδομα θα αρχίζει να καταβάλεται απο το δεύτερο εξάμηνο του 2002.

    [02] ΚΥΣΕΑ -Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

    15/11/2001 14:06:37

    Πρόσθετες στρατιωτικές διευκολύνσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του πολέμου εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας, αποφάσισε σήμερα το ΚΥΣΕΑ, που συνήλθε υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και παράλληλα επέλεξε ως νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ τον έως σήμερα αρχηγο ΓΕΣ, αντιστρατηγο Γεώργιο Αντωνακόπουλο.

    [03] Χάπι για καρκίνο.

    15/11/2001 13:56:23

    Ενα χάπι που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα και στη χώρα μας μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση του καρκίνου ή και την πλήρη εξαφάνισή του. Τη σημαντική αυτή ανακοίνωση η οποία δίνει ελπίδα σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς σε ολόκληρο τον κόσμο, έκαναν επιστήμονες οι οποίοι συμμετέχουν στο συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο. Οπως δήλωσε ο καθηγητής ογκολογίας Βασίλης Γεωργούλιας το χάπι αναμένεται να εγκριθεί μέχρι το τέλος του χρόνου από τον ΕΟΦ και μπορεί να εξαλείψει τον καρκίνο σε ορισμένες μορφές του όπως για παράδειγμα τη χρόνια μυελογενή λευχαιμία. Επίσης η καθηγήτρια Παιδοαιματολογίας Μαρία Καλμαντή αναφέρθηκε στους παιδικούς καρκίνους τονίζοντας ότι σήμερα το 60 εως 70% των νεοπλασιών θεραπεύονται πλήρως.

    [04] Θεσσαλονίκη-Βούγιας-Ραδιοσταθμοί.

    15/11/2001 13:55:00

    Καμμία παρέμβαση στη λειτουργία των ραδιοσταθμών της Θεσσαλονίκης, δεν πρόκειται να υπάρξει, μέχρι την οριστική αποσαφήνιση του τοπίου στα ερτζιανά διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Επικοινωνιών Σπύρος Βούγιας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αποτίμησης Τεχνολογίας της Βουλής. Η Επιτροπή δέχθηκε σε ακρόαση τον πρόεδρο της Ένωσης Ραδιοσταθμών Μακεδονίας, Θανάση Κραστανά, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή της Ένωσης, προκειμένου να αποφευχθεί το χάος στα ερτζιανά και να εφαρμοσθεί η κείμενη νομοθεσία.

    [05] Σκότωσε το γιό του επειδή τον λυπόταν.

    15/11/2001 13:52:00

    Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 29χρονου Μάριου Χατζηπαυλίδη στη Θεσσαλονίκη. Δράστης είναι ο πατέρας του Παύλος 67 χρονών, ο οποίος όπως ομολόγησε δεν άντεχε άλλο να βλέπει το γιό του να αργοπεθαίνει από τα ναρκωτικά και γι'αυτό τον σκότωσε. Οπως ομολόγησε ο 67χρονος, οι σχέσεις του με το γιό του δεν ήταν καλές και ο 29χρονος τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε κάψει το αυτοκίνητο του πατέρα του. Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος, είχε βρεθεί νεκρός σε μικρή απόσταση από τις εγκαταστάσεις της λαχαναγοράς.

    [06] Επιτυχής η επέμβαση στο Μ.Θεοδωράκη.

    15/11/2001 13:51:04

    Σε επιτυχημένη εγχείριση προστάτη υποβλήθηκε το πρωί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ο Μίκης Θεοδωράκης. Η επέμβαση του γνωστού μουσικοσυνθέτη ήταν προγραμματισμένη από το καλοκαίρι.

    [07] Ασέλγεια σε μαθήτρια-Δίωξη στο γυμνασιάρχη.

    15/11/2001 13:50:52

    Ποινική δίωξη άσκησε το μεσημέρι ο εισαγγελέας σε βάρος του γυμνασιάρχη Παναγιώτη Μπούρα, για τα αδικήματα του βιασμού κατ`εξακολούθηση, της αποπλάνησης ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος και της κατάχρησης σε ασέλγεια. Επίσης απαγγέλθηκε κατηγορία και στη σύζυγο και το γιό του γυμνασιάρχη για το αδίκημα της εξύβρισης. Ο γυμνασιάρχης ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Χθες το βράδυ, η 14χρονη μαθήτρια, απο την Αλβανία, η οποία κατήγγειλε οτι ο γυμνασιάρχης ασελγούσε σε βάρος της, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Η μαθήτρια νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στον Ερυθρό Σταυρό. Στο μεταξύ την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας προκάλεσε η μήνυση που κατέθεσε η μητέρα της 14χρονης εναντίον του γυμνασιάρχη κατηγορώντας τον για ασέλγεια κατ΄εξακολούθηση που είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει έγκυος και να υποχρεωθεί να υποβληθεί σε άμβλωση.

    [08] Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι.

    15/11/2001 13:44:05

    Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για το χθεσινοβραδυνό σεισμό μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ανησύχισε τους κατοίκους της Αττικής. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γιώργος Σταυρακάκης, δήλωσε ότι πρόκειται για καθυστερημένο μετασεισμό από το σεισμογόνο χώρο της Πάρνηθας.

    [09] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής.

    15/11/2001 13:43:01

    Επί τάπητος τέθηκε το θέμα των φορολογικών ελαφρύνσεων για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του νέου προϋπολογισμού, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή στις 21 Νοεμβρίου. χειρήσεις. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της χορήγησης του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο εργαζομένους. Χθες ο υπουργός Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, ανακοίνωσε τη σταδιακή μείωση των αμυντικών δαπανών στο 4% του ΑΕΠ, από 5% που είναι σήμερα.

    [10] Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ.

    15/11/2001 07:54:02

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε ομόφωνα απόφαση για τη σύσταση προσωρινής κυβέρνησης και την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στο Αφγανιστάν. Το Συμβούλιο κάλεσε τη Βόρεια Συμμαχία και όλες τις πλευρές να αποδεχθούν "χωρίς καθυστέρηση, καλή τη πίστει και χωρίς προϋποθέσεις" να συμμετάσχουν στη διάσκεψη που οργανώνει ο ΟΗΕ για το αφγανικό ζήτημα.

    [11] Συνάντηση Ανάν-Γ. Παπανδρέου.

    15/11/2001 07:53:56

    Η κατάσταση στο Αφγανιστάν, το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα θέματα των Βαλκανίων και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας κυριάρχησαν στις συνομιλίες, που είχαν χθες ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη.

    [12] Ρέππας-Απασχόληση-Ισότητα ευκαιριών.

    15/11/2001 07:53:49

    Το πρόγραμμα για την ισότητα ευκαιριών και την κοινωνική πολιτική-συμβολή στην απασχόληση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας σε σχετική ημερίδα. Το πρόγραμμα αφορά την επόμενη τριετία και έχει συνολικό προϋπολογισμό 85 δισ δραχμές. Υπολογίζεται να αποδώσει 2.000 στελέχη επαγγελματικής κατάρτισης και 7.500 θέσεις εργασίας κυρίως στον τομέα φύλαξης των παιδιών και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

    [13] Εορτασμός εξέγερσης Πολυτεχνείου.

    15/11/2001 07:53:43

    Αρχίζει σήμερα ο τριήμερος εορτασμός της 28ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα μέτρα περιφρούρησης έχουν ήδη αρχίσει στους δρόμους γύρω από το ίδρυμα αλλά και μέσα σε αυτό, όπου από αύριο θα λειτουργούν εκθέσεις ντοκουμέντων, ζωγραφικής κλπ. Οι πύλες θα ανοίγουν στις 9 το πρωί και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ. Εκατοντάδες αστυνομικοί θα τεθούν σε επιφυλακή.

    [14] Ευθυμίου-ΕΔΕ για ασέλγεια

    15/11/2001 07:53:35

    Την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας προκάλεσε η μήνυση που κατέθεσε μητέρα 14χρονης από την Αλβανία εναντίον γυμνασιάρχη κατηγορώντας τον για ασέλγεια κατ΄εξακολούθιση που είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει έγκυος και να υποχρεωθεί να υποβληθεί σε άμβλωση. Ο γυμνασιάρχης τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε και Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Η μήνυση μελετάται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Ασπρογέρακα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 November 2001 - 12:30:46 UTC