Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βέβαιη η επικράτηση της Βόρειας Συμμαχίας στο Αφγανιστάν.
  • [02] Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ-Πόλεμος κατά της τρομοκρατίας.
  • [03] Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Ψυχικό.
  • [04] Σκληρή κριτική Καραμανλή για την Ολυμπιακή προετοιμασία.
  • [05] Ποινική δίωξη κατά του γυμνασιάρχη για βιασμό 14χρονης.
  • [06] ΕΕ-Αυστηρή προειδοποίηση στην Αγκυρα για το Κυπριακό.
  • [07] Αρχισαν οι εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

  • [01] Βέβαιη η επικράτηση της Βόρειας Συμμαχίας στο Αφγανιστάν.

    15/11/2001 21:27:53

    Διεθνής διπλωματικός μαραθώνιος βρίσκεται σε εξέλιξη για την μετά Ταλιμπάν εποχή στο Αφγανιστάν, μετά τα νέα δεδομένα που διαγράφονται από την σχεδόν πλήρη επικράτηση των μαχητών της Βόρειας Συμμαχίας. Το Συμβούλιο Ασφαλείας έδωσε το πράσινο φως για αποστολή ειρηνευτικής δύναμης, ενώ αύριο μεταβαίνει στην Καμπούλ απεσταλμένος του ΟΗΕ, προκειμένου να προωθήσουν σχέδιο για το σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, αμερικανοί κομμάντος αναζητούν στις σπηλιές τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος διαμήνυσε ότι είναι καλά στην υγεία του και πως θα προτιμήσει να πεθάνει, παρά να συλληφθεί από τις αμερικανικές δυνάμεις. Ο μουλάς Ομάρ, ο οποίος παραμένει άφαντος, με δηλώσεις του στο Μπι Μπι Σι απείλησε τις ΗΠΑ με καταστροφή.

    [02] Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ-Πόλεμος κατά της τρομοκρατίας.

    15/11/2001 21:27:46

    Στην Αθήνα, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε τρεις πρόσθετες διευκολύνσεις προς τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του πολέμου εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η αποστολή πλοίου στο πλαίσιο νατοϊκής δύναμης που θα πλεύσει στον Αραβικό Κόλπο, εάν αυτό απαιτηθεί απο τις εξελίξεις. Διάθεση δύο C-130 για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και αποστολή 300 ανδρών στο Κόσοβο, για να αναπληρώσουν ενδεχόμενες μετακινήσεις αμερικανικών στρατευμάτων στην εμπόλεμη περιοχή.Το ΚΥΣΕΑ

    τοποθέτησε τον μέχρι τώρα αρχηγό ΓΕΣ αντιστρατηγο Αντωνακόπουλο στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

    [03] Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Ψυχικό.

    15/11/2001 21:27:36

    Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, από την ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα έξω από το Εμπορικό Κέντρο του Ψυχικού, καθώς δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση και το μέρος είναι πολυσύχναστο. Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε μοτοποδήλατο στο γκαράζ του Εμπορικού Κέντρου, κοντά στην τράπεζα Αμέρικαν Εξπρές. Μόνο μια εργαζόμενη τραυματίστηκε ελαφρά. Πυροτεχνουργοί περισυνέλλεξαν όλα τα ευρήματα ενώ καιμιά οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη.

    [04] Σκληρή κριτική Καραμανλή για την Ολυμπιακή προετοιμασία.

    15/11/2001 21:27:28

    Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή για την πορεία των ολυμπιακών έργων, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ. Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της βουλής, ο κ. Καραμανλής κατηγορεί τον πρωθυπουργό όει αρνείται να ενημερώσει τη βουλή, κάνει λόγο για σωρεία κυβερνητικών πράξεων και παραλείψεων, που δημιουργούν έντονη ανησυχία και αναφέρεται σε καθυστερήσεις υλοποίησης των ολυμπιακών έργων και σε υπερβάσεις κόστους, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο απ ευθείας αναθέσεις έργων, κάτι που απαγορεύεται ρητώς από τη νομοθεσία.

    [05] Ποινική δίωξη κατά του γυμνασιάρχη για βιασμό 14χρονης.

    15/11/2001 21:27:21

    Ποινική δίωξη για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος,άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του γυμνασιάρχη Παναγιώτη

    Μπούρα μετά τη μήνυση 14χρονης μαθήτριας απο την Αλβανία. Η μαθήτρια κατήγγειλε οτι επι δύο χρόνια εξαναγκαζόταν να έχει ερωτικές σχέσεις μαζί του, την άφησε έγκυο και την απειλούσε οτι αν μιλήσει θα φροντίσει να απελαθεί. Η 14χρονη αποπειράθηκε χθες να αυτοκτονήσει με χάπια και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο παρακολουθούμενη από ψυχιάτρους.

    [06] ΕΕ-Αυστηρή προειδοποίηση στην Αγκυρα για το Κυπριακό.

    15/11/2001 21:27:15

    Αυστηρή προειδοποίηση στην Αγκυρα ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ χωρίς να έχει λυθεί το πολιτικό πρόβλημα, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ένωση, απηύθυνε ο αρμόδιος αξιωματούχος της ΕΕ Μάϊκλ Λή στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Τουρκική πρωτεύουσα. Παράλληλα επανέλαβε ότι η επίλυση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και κάλεσε την Άγκυρα να συμβάλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών επίλυσης του Κυπριακού.

    [07] Αρχισαν οι εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

    15/11/2001 21:27:07

    Αρχισαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 28η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι πρυτανικές αρχές και οι υπεύθυνοι για την περιφρούρηση, βρίσκονται σε επαγρύπνιση για την αποτροπή επεισοδίων, ενώ από την τροχαία απαγορεύεται και η στάθμευση των αυτοκινήτων στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. Εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποίησε απόψε η ΝΔ, για πρώτη φορά από το 1974.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 November 2001 - 21:30:26 UTC