Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ-Δημοσκόπηση-Αισιοδοξία Λαλιώτη.
  • [02] Προβλήματα από την κακοκαιρία.
  • [03] Τελετή παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας.
  • [04] ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Προετοιμασία για δημοτικές εκλογές.
  • [05] Σεισμός 99-Ρικομέξ-Παραπομπή υπευθύνων.
  • [06] Πρωτόπαπας για ευρωστρατό.

  • [01] ΠΑΣΟΚ-Δημοσκόπηση-Αισιοδοξία Λαλιώτη.

    03/12/2001 21:38:51

    Δημοσκόπηση της "Μέτρον Ανάλυσις" έδωσε απόψε στη δημοσιότητα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται με 37,5% έναντι του ΠΑΣΟΚ με 32,2%, παρότι μειώθηκε η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων. Επίσης, η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης συγκεντρώνοντας 46,7% έναντι του ΠΑΣΟΚ 36,3%. Πάντως, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο κ.Σημίτης προηγείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός του κ.Καραμανλή με έξι μονάδες διαφορά. Ο κ.Λαλιώτης δήλωσε ότι από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ ξέφυγε οριστικά από τη δυσμενέστατη συγκυρία και έχει αφήσει πίσω του το αρνητικό κλίμα. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση τόνισε ότι ο κ.Λαλιώτης χρησιμοποιεί κάθε μέσο και κάθε μέτρο μέσα στον πανικό του.

    [02] Προβλήματα από την κακοκαιρία.

    03/12/2001 21:38:45

    Αποκομμένοι απο την υπόλοιπη Ελλάδα, παραμένουν για τρίτη μέρα οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, καθώς τα πλοία είναι καθηλωμένα στα λιμάνια, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, η ένταση των οποίων φτάνει και τα δέκα μποφόρ. Η Μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει σταδιακή εξασθένηση των ανέμων από αύριο το απόγευμα. Στο μεταξύ, σε μεγάλο μέρος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες, εξαιτίας των πρόσφατων χιονοπτώσεων και του παγετού που προκαλούν οι χαμηλές θερμοκρασίες.

    [03] Τελετή παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας.

    03/12/2001 21:38:37

    Οι συμβολισμοί κυριάρχησαν σήμερα στην επίσημη τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στους εκπροσώπους των διοργανωτών της χειμερινής Ολυμπιάδας που θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι των ΗΠΑ, μιάς Ολυμπιάδας που αναμένεται να διεξαχθεί κάτω απο κυριολεκτικά δρακόντια μέτρα ασφάλειας.

    [04] ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Προετοιμασία για δημοτικές εκλογές.

    03/12/2001 21:38:29

    Η προετοιμασία του κυβερνώντος κόμματος, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, είναι το αντικείμενο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιείται από τις επτά το απόγευμα, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού. Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σημίτης θα ζητήσει από τα κορυφαία στελέχη του κινήματος να χαμηλώσουν οι τόνοι και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις για τη λεγόμενη τακτική του "σκληρού ροκ", που οδηγούν σε κλίμα εσωστρέφειας και θα τα καλέσει να αφοσιωθούν στο έργο τους.

    [05] Σεισμός 99-Ρικομέξ-Παραπομπή υπευθύνων.

    03/12/2001 21:38:22

    Την παραπομπή ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου, έντεκα ατόμων υπευθύνων της "Ρικομέξ" και κατασκευαστών του κτίσματος που κατέρρευσε στο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999, προκαλώντας το θάνατο 39 εργαζομένων, αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Οι δικαστές του Συμβουλίου, κάνοντας δεκτή σχετική εισαγγελική πρόταση, αποφαίνονται ότι οι υπεύθυνοι του εργοστασίου καθώς και ο αρχιτέκτονας και οι πολιτικοί μηχανικοί, πρέπει να λογοδοτήσουν για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, καθώς κρίθηκε ότι προέβησαν σε σειρά πράξεις ή και παραλείψεις εν γνώσει τους, ότι από αυτές θα μπορούσε να επέλθει θάνατος σε ανθρώπους.

    [06] Πρωτόπαπας για ευρωστρατό.

    03/12/2001 21:38:14

    Η ελληνική απαίτηση είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και οι αποφάσεις για τον ευρωστρατό, όπως αναφέρονται στο κείμενο των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Νίκαιας. Τη δήλωση αυτή έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ για το θέμα ύστερα από συνάντηση που είχε με Αμερικανούς και Βρετανούς αξιωματούχους. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι σημασία δεν έχει τί συμφώνησαν ΗΠΑ και Τουρκία με ένα μέλος της ΕΕ, αλλά ποιές είναι οι αποφάσεις της ΕΕ και τί θα γίνει στα Οργανά της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 December 2001 - 21:30:21 UTC