Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας-Παραμένουν τα προβλήματα.
  • [02] Ελιωσαν οι πάγοι μεταξύ Φαναρίου και ΣΑΕ.
  • [03] Θεσσαλονίκη-ΣΑΕ-Μήνυμα Γ.Παπανδρέου στην Αγκυρα.
  • [04] Η τελική τιμή της μετοχής της ΔΕΗ ορίστηκε στα 12,70 ευρώ.
  • [05] Πλήρη κάλυψη στον Α.Παπαδόπουλο από την κυβέρνηση.

  • [01] Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας-Παραμένουν τα προβλήματα.

    09/12/2001 20:13:14

    Σταδιακή υποχώρηση παρουσιάζει μετά το μεσημέρι το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο έντυσε στα λευκά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ παραμένουν αποκλεισμένα τα νησιά του Αιγαίου από την υπόλοιπη Ελλάδα,καθώς το απαγορευτικό απόπλου ισχύει μέχρι τις 4 τα ξημερώματα. Παρά τις συνεχείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος, δεν προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα, αν και στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες. Χιόνια έπεσαν στον Υμμητό και την Πεντέλη, ενώ χιονίζει συνεχώς στην Πάρνηθα. Στη Θεσσαλονίκη χιόνια έπεσαν ακόμη και στο κέντρο της πόλης, ενώ σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού τα αυτοκίνητα χρειάζονται αλυσίδες. Το κρύο εξακολουθεί να είναι τσουχτερό με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από -9 έως 10 βαθμούς, γεγονός που σημαίνει ότι κυρίως τις πρώτες πρωϊνές ώρες επικρατεί παγετός με αποτέλεσμα οι δρόμοι να γίνονται ιδιαίτερα επικίνσυνοι. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού αύριο, ενώ από την Τρίτη αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

    [02] Ελιωσαν οι πάγοι μεταξύ Φαναρίου και ΣΑΕ.

    09/12/2001 20:13:07

    Ελιωσαν οι πάγοι μεταξύ του Φαναρίου και του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, με αφορμή την παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις εργασίες της 4ης Παγκόσμιας Συνέλευσης του ΣΑΕ, στη Θεσσαλονίκη. Ο προκαθήμενος της ορθόδοξης εκκλησίας, ευλόγησε τις εργασίες του ΣΑΕ και από το βήμα της συνέλευσης μίλησε για ενότητα και τόνισε οτι η συστηματικη συνεργασία Πατριαρχείου και Απόδημου Ελληνισμού θα αποφέρει πλούσιους καρπούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παρουσία της ορθόδοξης εκκλησίας στη συνέλευση του ΣΑΕ εκφράζεται στο υψηλότερο επίπεδό της ιεραρχίας της, εκπροσωπούμενη από τον κ.Βαρθολομάιο, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο και τους Αρχιεπισκόπους Αθηνών Χριστόδουλο και Αλβανίας Αναστάσιο.

    [03] Θεσσαλονίκη-ΣΑΕ-Μήνυμα Γ.Παπανδρέου στην Αγκυρα.

    09/12/2001 20:13:00

    Μήνυμα στην Αγκυρα και τον Ντενκτάς να προωθήσουν δίκαιη λύση στο Κυπριακό, απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας στη συνέλευση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού

    στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στο κυπριακό εκανε λόγο για μια νεα αρχή, προσθέτοντας όμως οτι είναι νωρίς ακόμη για κρίσεις και συμπεράσματα. Σε μήνυμά του ο πρόεδρος της Κύπρου Γλάυκος Κληρίδης διαβέβαιωσε οτι θα συνεχίσει τη θετική στάση με στόχο την εξέυρεση λύσης πριν την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ έτσι ώστε να επωφεληθούν όλοι εξίσου.

    [04] Η τελική τιμή της μετοχής της ΔΕΗ ορίστηκε στα 12,70 ευρώ.

    09/12/2001 20:12:53

    Στα 12,70 ευρώ ή 4.328 δραχμές, ορίστηκε η τελική τιμή διάθεσης της μετοχής της ΔΕΗ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημόσιας εγγφραφής. Όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί οικονομίας και ανάπτυξης, με βάση τη τελική τιμή διάθεσης, η αποτίμηση της ΔΕΗ ανέρχεται περίπου στο ένα τρισεκατομμύριο δραχμές, ενώ η προσφορά των μετοχών αντιπροσωπεύει το 16,1% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης. Οι δύο υπουργοί διευκρίνισαν ότι η τιμή διάθεσης της μετοχής για τους έλληνες ιδιώτες επένδυτές καθορίστηκε στις 4.198 δρχ, ενώ η διαπραγμάτευση των μετοχών στα χρηματιστήρια της Αθήνας και του Λονδίνου, θα αρχίσει στις 12 του μηνός.

    [05] Πλήρη κάλυψη στον Α.Παπαδόπουλο από την κυβέρνηση.

    09/12/2001 20:12:45

    Πλήρη κάλυψη παρέσχε η κυβέρνηση στον υπουργό Υγείας Αλέκο Παπαδόπουλο, ο οποίος σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δηλώνει αποφασισμένος να υποβάλει την παραίτησή του, εάν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει δρομολογήσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η

    μεταρρύθμιση στην Υγεία είναι προτεραιότητά μας. Στηρίζουμε ολόπλευρα αυτή την προσπάθεια, τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός και όλοι μας στηρίζουμε την προσπάθεια του Αλέκου Παπαδόπουλου, για μια σωστή μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 December 2001 - 21:30:19 UTC