Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο την Πέμπτη
  • [02] Αγρότες-Νέο γύρο κινητοποιήσεων.
  • [03] Εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις - Υπουργείο Οικονομικών
  • [04] Συνάντηση Αγγελοπούλου-Καραμανλή.
  • [05] Κακοκαιρία
  • [06] Τροχαία
  • [07] Αφγανιστάν-Βομβαρδισμοί
  • [08] Αγρότες-Κυβέρνηση-Κινητοποιήσεις
  • [09] ΣΑΕ-Παγκόσμια συνέλευση
  • [10] Σκανδαλίδης-Δημοτικές εκλογές
  • [11] Συνέντευξη Καραμανλή
  • [12] ΚΕΠ-Κεντρική Επιτροπή
  • [13] Γιάννα Αγγελοπούλου-Συναντήσεις
  • [14] Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

  • [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο την Πέμπτη

    10/12/2001 13:17:15

  • Βελτίωση παρουσιάζει σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, παραμένουν όμως τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τις χιονοπτώσεις. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού είναι το τσουχτερό κρύο και ο παγετός. Δεκάδες χωριά έχουν αποκλειστεί λόγω των χιονοπτώσεων σε ορεινές περιοχές στη Μακεδονία, στην Κεντρική Ελλάδα και στον Εβρο. Τα αυτοκίνητα, σε αρκετά σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Εντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μαλεσίνας όπου τη νύχτα λόγω του παγετού, είχε ανατραπεί νταλίκα. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται με δυσκολία ενώ έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων. Από το πρωί εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια όλων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, μετά την άρση της απαγόρευσης του απόπλου. Κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών παραμένουν οι γραμμές Ρίου Αντιρρίου και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης. Πάντως η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νέα επιδείνωση του καιρού από την ερχόμενη Πέμπτη.

    [02] Αγρότες-Νέο γύρο κινητοποιήσεων.

    10/12/2001 13:17:08

  • Νέο γύρο κινητοποιήσεων άρχισαν σήμερα οι αγρότες στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Πελοπόννησο, οι οποίοι μετέφεραν τα μηχανήματά τους απο τα χωριά στις πρωτεύουσες των νομών, όπου θα παραμείνουν για τρεις ημέρες, χωρίς όμως να αποκλείσουν δρόμους. Κρίσιμη θεωρείται η Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να αποφασίσουν αν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, τόνισε από τη Λάρισα ότι η τιμή του βαμβακιού φέτος θα κυμανθεί από 271 έως 286 δραχμές το κιλό. Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης χαρακτήρισε τις αγροτικές κινητοποιήσεις ως ετήσιο θεσμό, ενώ τάχθηκε υπέρ των συλλαλητηρίων και κατά του κλεισίματος των δρόμων, όταν υπάρχουν δικαιολογημένα αιτήματα.

    [03] Εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις - Υπουργείο Οικονομικών

    10/12/2001 13:17:00

  • Το υπουργείο Οικονομικών δεν αντιμετωπίζει θέμα επαναφοράς ευνοϊκής ρύθμισης για το κλείσιμο των ανέλεγκτων εκκρεμών υποθέσεων των φορολογούμενων για τις παλαιότερες χρήσεις. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργειου Οικονομικών που εκδόθηκε το μεσημέρι στην οποία σημειώνεται ότι ο σημερινός τρόπος ελέγχου και περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων είναι δίκαιος, αντικειμενικός και προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα στους επιτηδευματίες που τον αποδέχονται και κλείνουν τις υποθέσεις τους. Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης τόνισε ότι το εντεκάμηνο του 2001 ελέγχθηκαν 17.263 επιχειρήσεις και το δημόσιο εισέπραξε 400 δισεκατομμύρια δραχμές.

    [04] Συνάντηση Αγγελοπούλου-Καραμανλή.

    10/12/2001 13:16:52

  • Σειρά επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς άρχισε σήμερα η πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Η κυρία Αγγελοπούλου συναντήθηκε το πρωί στα γραφεία του 2004 με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δήλωσε ότι "δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα και πρόσθεσε ότι κανείς δεν περισσεύει σε αυτήν την προσπάθεια". Ελπίζω, ανέφερε, η κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα συνεχίσει τις καθυστερήσεις και την έλλειψη συντονισμού που είχε παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια. Υπογράμμισε ότι το μεγάλο στοίχημα του 2004 είναι να φέρουμε όλοι μαζί την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή. Ανάλογες συναντήσεις θα ακολουθήσουν με την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, την Πέμπτη και τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο, την Παρασκευή.

    [05] Κακοκαιρία

    10/12/2001 08:21:39

    Κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και παγετό τη νύχτα και τις πρωινές ώρες, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Χιόνια έπεσαν στον Υμηττό, στην Πεντέλη και στην Πάρνηθα. Απο το ΥΕΝ έγινε γνωστό οτι επετράπη ο απόπλους απο τον Πειραιά και την Ραφήνα για όλη τη νησιωτική χώρα εκτός απο την Κρήτη.

    [06] Τροχαία

    10/12/2001 08:21:32

    Αιματηρό με θύματα απο τροχούς υπήρξε το Σαββατοκύριακο. Είκοσι άτομα έχασαν τη ζωή τους και 190 τραυματίστηκαν σε 128 τροχαία ατυχήματα που έγιναν απο το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

    [07] Αφγανιστάν-Βομβαρδισμοί

    10/12/2001 08:21:26

    Δυο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52 σφυροκόπησαν ταυτόχρονα σήμερα την ορεινή ζώνη της Τόρα Μπόρα στο ανατολικό Αφγανιστάν όπου εντοπίζεται το καταφύγιο των δυνάμεων της οργάνωσης Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν, σύμφωνα με ξένους δημοσιογράφους στην περιοχή. Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν προηγηθεί επιδρομές και άλλων αμερικανικών αεροσκαφών.

    [08] Αγρότες-Κυβέρνηση-Κινητοποιήσεις

    10/12/2001 08:21:20

    Εστρατεία ενημέρωσης των αγροτών για τις νέες ρυθμίσεις στο βαμβάκι πραγματοποίησαν στη Θεσσαλία ο υπουργός Γεωργίας και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το νέο γύρο των αγροτικών κινητοποιήσεων που αρχίζουν από σήμερα. Οι αγρότες της Θεσσαλίας θα οδηγήσουν τα τρακτέρ τους απο τα χωριά στις πρωτεύουσες των νομών, αλλά δεν προβλέπονται "μπλόκα" και αποκλεισμοί δρόμων.

    [09] ΣΑΕ-Παγκόσμια συνέλευση

    10/12/2001 08:21:13

    Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας άρχισαν χθες οι εργασίες της 4ης παγκόσμιας συνέλευσης του ΣΑΕ. Ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε οτι το κύριο πρόβλημα του απόδημου ελληνισμού είναι η διατήρηση της ενότητας της διασποράς. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε απο τους συνέδρους την ανάγκη περαιτέρω δραστηριοποίησή τους μέσω του ΣΑΕ.

    [10] Σκανδαλίδης-Δημοτικές εκλογές

    10/12/2001 08:21:07

    Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας και με πρόσωπα έξω απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες δημοτικές εκλογές ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης, μιλώντας χθες σε εκπομπή της ΝΕΤ. Πρόσθεσε ακόμη οτι παράθεση ονομάτων αυτή την στιγμή δεν έχει αξία, καθώς το ΠΑΣΟΚ θα χαράξει τη στρατηγική του στις 12 και 13 Ιανουαρίου.

    [11] Συνέντευξη Καραμανλή

    10/12/2001 08:21:00

    Σφοδρή και εφ'όλης της ύλης κριτική στην κυβερνητική πολιτική, ασκεί ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής. Ο κ. Καραμανλής κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε την τακτική της πόλωσης, των διαχωριστικών γραμμών και του διχασμού και διαβεβαιώνει ότι το κόμμα του δεν θα πέσει σε αυτή την παγίδα. Σχετικά με τις δημοτικές εκλογές, τονίζει ότι η μάχη στους μεγάλους δήμους είναι αναμφισβήτητα πολιτική και γι'αυτό αποκλείει την υποστήριξη υπερκομματικής προσωπικότητας για τον δήμο της Αθήνας.

    [12] ΚΕΠ-Κεντρική Επιτροπή

    10/12/2001 08:20:54

    Στα κεντρικά γραφεία του κόμματος Ελεύθερων Πολιτών προσήλθε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρός του Δημήτρης Αβραμόπουλος, συμμετέχοντας στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος. Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε οτι "ολοι αντελήφθησαν οτι το ΚΕΠ είναι δύναμη που δεν πρέπει να φοβίζει κανέναν". Σχετικά με τις δημοτικές εκλογές είπε οτι το κόμμα του θα καθορίσει τη στάση του σε συνεδρίαση της νεοεκλεγμένης Κεντρικής Επιτροπής.

    [13] Γιάννα Αγγελοπούλου-Συναντήσεις

    10/12/2001 08:20:48

    Σειρά επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς αρχίζει σήμερα η πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου, προκειμένου να τους ενημέρωσει για την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Η κυρία Αγγελοπούλου συναντάται το μεσημέρι, στα γραφεία του 2004 τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και θα ακολουθήσουν ανάλογες συναντήσεις με την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την Πέμπτη και τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο, την Παρασκευή.

    [14] Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

    10/12/2001 08:20:41

    Πραγματοποιείται σήμερα το συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την ελληνική οικονομία που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Θα μιλήσουν κατά σειρά ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, οι κύριοι Γ. Αλογοσκούφης, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Τσοβόλας, Αντώνης Σαμαράς, οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 December 2001 - 12:30:42 UTC