Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται τα προβλήματα σε πολλές περιοχές, παρά την ύφεση της
  • [02] Ενταση και επεισόδια στην Αθήνα απο συμβασιούχους στην καθαριότητα.
  • [03] Ναρκωτικά-Συνεδρίαση διϋπουργικής επιτροπής
  • [04] Ληξιπρόθεσμες οφειλές-Υπουργείο Οικονομικών
  • [05] Συνάντηση Χριστόδουλου-Ευθυμίου το απόγευμα.
  • [06] Θεσσαλονίκη-Εκτροχιασμός τρένου-Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
  • [07] "ΑΛΜΑΝΑΚ 2002"
  • [08] Κακοκαιρία-Προβλήματα
  • [09] Σημίτης-Μπους
  • [10] Ενημέρωση Στεφανόπουλου απο Σημίτη
  • [11] Πρόγραμμα Σημίτη
  • [12] Βουλή-Χριστοδουλάκης
  • [13] Παπαντωνίου-Σύνοδος ΝΑΤΟ
  • [14] ΝΔ-Ευρωστρατός
  • [15] Διάθεση ευρώ
  • [16] Διαθρησκευτική συνάντηση
  • [17] Ερυθρός Σταυρός-Γεύματα αγάπης

  • [01] Συνεχίζονται τα προβλήματα σε πολλές περιοχές, παρά την ύφεση της κακοκαιρίας.

    19/12/2001 13:11:29

  • Παρά την ύφεση της κακοκαιρίας παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις έντονες χιονοπτώσεις. Περισσότερα από 300 χωριά εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένα ενώ η συγκοινωνία σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και τη Θράκη, διεξάγονται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Σήμερα, παραμένουν κλειστά τα σχολεία σε αρκετούς νομούς των περιοχών αυτών, καθώς και στις ορεινές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής. Κλειστά παραμένουν τα αεροδρόμια Κοζάνης, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας. Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Σε όλη τη χώρα επικρατεί τσουχτερό κρύο, ενώ σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου έχει δημιουργηθεί παγετός. Σημειώνεται ότι παρά τη λιακάδα, το θερμόμετρο άγγιξε στο Νευροκόπι τους -23 βαθμούς Κελσίου, στη Λάρισα τους -20, στην Κοζάνη τους -15 ενώ στη Θεσσαλονίκη τους -7 βαθμούς. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή το βράδυ.

    [02] Ενταση και επεισόδια στην Αθήνα απο συμβασιούχους στην καθαριότητα.

    19/12/2001 13:11:23

  • Ενταση και επεισόδια, δημιουργήθηκαν το πρωί στην οδό Πειραιώς όπου περίπου 500 συμβασιούχοι στην καθαριότητα επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία με 40 απορριματοφόρα στο κέντρο της Αθήνας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους απέκλεισαν λέγοντάς τους, ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν πορεία χωρίς τα απορριματοφόρα. Τότε οι εργαζόμενοι άρχισαν να πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς,οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξαν τραυματισμοί, ενω η κατάσταση στη συνέχεια εκτονώθηκε. Στο μεταξύ σήμερα ή αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων μετά την προσφυγή του υπουργέιου Εσωτερικών προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους. Σε ένδειξη καλής θέλησης οι εργαζόμενοι άρχισαν την αποκομιδή των απορριμμάτων από την Βαρβάκειο αγορά. Από την πολυήμερη απεργία έχουν δημιουργηθεί στην Αθήνα μεγάλοι όγκοι σκουπιδιών.

    [03] Ναρκωτικά-Συνεδρίαση διϋπουργικής επιτροπής

    19/12/2001 13:11:16

  • Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, συνεδρίασε το πρωί η διυπουργική επιτροπή με αντικείμενο την προώθηση του προγράμματος δράσης για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών. Νωρίτερα, ο κ.Σημίτης δέχθηκε αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, η οποία επισκέπτεται τη χώρα μας. Επίσης η Κινεζική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ το μεσημέρι έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη. Στο μεταξύ, στις 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του κ.Σημίτη με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους στον Λευκό Οίκο. Τέλος το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τόμας Μίλερ και συζήτησαν το θέμα της επίσκψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, την πορεία των διμερών σχέσεων και τις διεθνείς εξελίξεις.

    [04] Ληξιπρόθεσμες οφειλές-Υπουργείο Οικονομικών

    19/12/2001 13:11:10

  • Συνωστισμός αναμένεται να δημιουργηθεί στις εφορίες και τις τράπεζες καθώς το υπουργείο Οικονομικών μετέθεσε για τις 28 Δεκεμβρίου, όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έληγαν στις 31 του μήνα. Μετατίθενται έτσι κατά τρεις ημέρες νωρίτερα η εξόφληση γραμματίων, ενσήμων του ΙΚΑ και καταβολής φόρων. Την τελευταία ημέρα του χρόνου οι τράπεζες και οι εφορίες θα ασχοληθούν μόνο με εργασίες που έχουν να κάνουν με το ευρώ, ενώ για το κοινό θα παραμένουν κλειστές.

    [05] Συνάντηση Χριστόδουλου-Ευθυμίου το απόγευμα.

    19/12/2001 13:11:02

  • Τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Πέτρο Ευθυμίου θα επισκεφθεί στις 6 το απόγευμα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος. Ο κ.Χριστόδουλος, ανταποδίδει έτσι την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στη Μονή Πετράκη ο κ.Ευθυμίου πριν από δύο χρόνια. Σημειώνεται ότι πριν από μήνες ο κ.Χριστόδουλος είχε συναντηθεί με το νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας καθηγητή εκκλησιαστικού δικαίου Γιώργο Κονιδάρη.

    [06] Θεσσαλονίκη-Εκτροχιασμός τρένου-Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

    19/12/2001 13:02:02

  • Τέλος δεν έχει η ταλαιπωρία των επιβατών της αμαξοστοιχίας, που εγκλωβίστηκε προχθές εξαιτίας του χιονιού στον Εβρο. Αλλη αμαξοστοιχία, που τους μετέφερε απο την Αλεξανδρούπολη στη Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε εξαιτίας του παγετού έξω από το σταθμό Νέας Φιλαδέλφειας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Στο τρένο επέβαιναν συνολικά 400 επιβάτες, 90 εκ των οποίων ήταν της αμαξοστοιχίας που είχε εγκλωβιστεί στον Εβρο. Ολοι οι επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν σε Ιντερσίτι, που τους μετέφερε στη Θεσσαλονίκη.

    [07] "ΑΛΜΑΝΑΚ 2002"

    19/12/2001 12:40:21

    ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ "ΑΛΜΑΝΑΚ 2002"

    Κυκλοφορεί το "Αλμανάκ 2002" για 19η συνεχή χρονιά, με τη συνεργασία του ιδρυτή του συγγραφέα Κώστα Διγκαβέ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

    Το 800 περίπου σελίδων έργο είναι στην ουσία η παγκόσμια ιστορία της χρονιάς που πέρασε καθώς με ημερολογιακή καταγραφή περνούν πρόσωπα και γεγονότα που πρωταγωνίστησαν και σημάδεψαν τη δημόσια ζωή της χώρας τους ή την παγκόσμια κοινότητα.

    Το "ΑΛΜΑΝΑΚ 2002" περιλαμβάνει όλα όσα συνέβησαν στα πεδία της Πολιτικής, της Οικονομίας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Επιστήμης αλλά και τις μεγάλες βραβεύσεις όπως και τις μεγάλες απούσίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο. Διαθέτει επίσης τμήμα στην αγγλική γλώσσα σε διαφορετικό χρώμα χαρτιού με όλες τις σημαντικές εξελίξεις, όπως και οικονομικό ένθετο σε επίσης διαφορετικό χρώμα χαρτιού.

    Για την ολοκληρωμένη έκδοση εργάστηκαν πλην του θεσσαλονικιού δικηγόρου-συγγραφέα Κώστα Διγκαβέ και του γιού του Μανώλη Διγκαβέ, δέκα στελέχη του Α.Π.Ε. ενώ η παραγωγή, η εκτύπωση και η διάθεση οφείλονται στον εκδοτικό Οίκο Λιβάνη. Η τιμή του βιβλίου παρέμεινε στις 5000 δραχμές (ή για να είμαστε ακριβείς 14,67 ευρώ, αλλά 14,50 τελική τιμή, δηλαδή 4941 δρχ.)και αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο για την αγορά του βιβλίου!

    [08] Κακοκαιρία-Προβλήματα

    19/12/2001 08:51:12

    Βαθμιαία ύφεση θα παρουσίασει η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα.Παράλληλα, συνεχίζονται τα προβλήματα απο την πρόσφατη κακοκαιρία και υπάρχουν ήδη 500 χωριά που είναι αποκλεισμένα. Κλειστά παραμένουν τα αεροδρόμια Κοζάνης, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας. Κλειστά παραμένουν επίσης και τα σχολεία στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και τα σχολεία στη βορειοανατολική Αττική. Η κίνηση των οχημάτων σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου διεξάγεται μόνο με αλυσίδες. Το βράδυ επετράπη ο απόπλους των πλοίων απο Πειραιά και Ραφήνα, αλλά δεν πραγματοποιούνται τα ταξίδια απο Καβάλα προς Θάσο.

    [09] Σημίτης-Μπους

    19/12/2001 08:51:06

    Στις 10 Ιανουαρίου θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης, με τον Τζόρτζ Μπους στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει, ύστερα από πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου. Η επίσκεψη αυτή, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, προσφέρει την ευκαιρία για την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ-Ελλάδας, βασικούς συμμάχους στο ΝΑΤΟ, για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, για την Κύπρο, για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και για τις προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σολτ Λέικ και στην Αθήνα, καταλήγει η ανακοίνωση.

    [10] Ενημέρωση Στεφανόπουλου απο Σημίτη

    19/12/2001 08:51:00

    Για θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής και για την πορεία της οικονομίας και την εισαγωγή του ευρώ, ενημέρωσε χθες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σημίτης δήλωσε οτι η Σύνοδος του Λάακεν είχε θετικές πλευρές, όπως η απόφαση να προωθηθούν μερικές ιδέες ενοποίησης, αλλά και αρνητικές, όπως η αδυναμία του συμβουλίου να συμφωνήσει στην κατανομή των εδρών των ευρωπαϊκών χωρών. Από την πλευρά του ο κ.Στεφανόπουλος παρατήρησε πως η ΕΕ δε δείχνει διάθεση να αυτονομηθεί.

    [11] Πρόγραμμα Σημίτη

    19/12/2001 08:50:53

    Σήμερα ο κ. Σημίτης θα προεδρεύσει στη διυπουργική επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί για την προώθηση του προγράμματος δράσης για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών. Επίσης ο πρωθυπουργός με την ιδιότητα ως προεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δεχθεί αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας που επισκέπτεται την Ελλάδα.

    [12] Βουλή-Χριστοδουλάκης

    19/12/2001 08:50:47

    Τη βεβαιότητά του οτι το 2002 θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη βήμα προς την πραγματική σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με των άλλων κρατών-μελών της ΕΕ εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, κατά τη χθεσινή δεύτερη μέρα της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Για κατά συνθήκην ψεύδη κατηγόρησε τον υπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

    [13] Παπαντωνίου-Σύνοδος ΝΑΤΟ

    19/12/2001 08:50:41

    Την ανάγκη διατήρησης του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας για τα Βαλκάνια υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου κατά την παρέμβασή του χθες στην υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες όπου έγινε ανασκόπηση των εξελίξεων στην περιοχή. "Δεν πρέπει να αποσυρθεί η διεθνής κοινότητα από τα Βαλκάνια, αν θέλουμε την ειρήνη, την ευημερία και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή", είπε ο κ. Παπαντωνίου. Ο υπουργός αναχωρεί σήμερα για την Αττάλεια της Τουρκίας όπου συνέρχονται οι υπουργοί Αμυνας της ΝΑ Ευρώπης.

    [14] ΝΔ-Ευρωστρατός

    19/12/2001 08:50:35

    Το θέμα του ευρωστρατού εξετάστηκε χθες στη σύσκεψη του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ υπο την προεδρία του Κώστα Καραμανλή. Συζητήθηκαν οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο θέμα αυτό, ενω στελέχη της ΝΔ διατυπώνουν την εκτίμηση οτι η αναβολή της συζήτησης για τη δημιουργία του ευρωστρατού, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τις ελληνικές θέσεις, αλλά και παγιώνει τις θέσεις της Τουρκίας.

    [15] Διάθεση ευρώ

    19/12/2001 08:50:28

    Συνεχίζεται η διάθεση από τις τράπεζες και τα ταχυδρομικά ταμιευτήρια, των συσκευασιών εξοικείωσης με κέρματα ευρώ. Επίσης οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το ευρώ σε 24ωρη βάση, από τον τηλεφωνικό αριθμό 198, ενώ στις λαϊκές αγορές όλης της χώρας θα βρίσκονται περίπου 400 περίπτερα για ενημέρωση του κοινού, σχετικά με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Τέλος, στην αγορά εντείνονται και ενόψει των εορτών, οι έλεγχοι από συνεργεία του ΣΔΟΕ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις αισχροκέρδειας.

    [16] Διαθρησκευτική συνάντηση

    19/12/2001 08:50:22

    Αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες η διαθρησκευτική συνάντηση με θέμα "Η ειρήνη του θεού στον κόσμο" που έχει στόχο την ειρηνική συνύπαρξη και το διάλογο των μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών στην οποία θα προεδρεύσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Λουί Μισέλ, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλέχο Βιντάλ Κουάντρας Ρόκα,ο πρίγκιπας Χασάν της Ιορδανίας και η Επιτροπος Άννα Διαμαντοπούλου, θα απευθύνουν χαιρετισμό κατά την εναρκτήρια τελετή.

    [17] Ερυθρός Σταυρός-Γεύματα αγάπης

    19/12/2001 08:50:15

    Εορταστικά γεύματα αγάπης οργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για συνανθρώπους μας που πλήττονται από τη φτώχεια. Τα συσκευασμένα γεύματα θα προσφέρονται σε χώρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, επί της οδού Γ' Σεπτεμβρίου 21 από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μοναχικά άτομα, άστεγους, πρόσφυγες και άλλες οικονομικά αδύνατες ομάδες, ανεξαρτήτως εθνικότητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 December 2001 - 12:30:42 UTC