Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατέρρευσε η συγχώνευση-Αντιδράσεις.
  • [02] ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη-Δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.
  • [03] ΠΑΣΟΚ-Λαλιώτης-"Μάγιο".
  • [04] Κύπρος-Κληρίδης-Ντενκτάς-Αγνοούμενοι.
  • [05] Εκλάπη επικίνδυνη συσκευή από τη Λάρισα.

  • [01] Κατέρρευσε η συγχώνευση-Αντιδράσεις.

    19/01/2002 20:49:06

    Κατέρρευσε τελικά η σημαντικότερη απόπειρα τραπεζικής συγχώνευσης, καθώς η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε οτι διακόπτει τις συζητήσεις εφ όσον δεν διαφαίνονται προοπτικές επιτυχίας, δεδομένης της εμμονής της ALPHA BANK, να υπάρξει ριζική απόκλιση απο τα συμφωνηθέντα και απο κοινού ανακοινωθέντα. Εξάλλου, με ανακοίνωσή της η Alpha Bank εντοπίζει τη διαφωνία "στα θέματα της λειτουργίας της νέας τράπεζας με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και της ισοτιμίας των δυο μερών", σημεία, τα οποία όπως επισημαίνει, "αποτελούσαν εξαρχής τη βάση της συμφωνίας συγχωνεύσεως μεταξύ ίσων". Τα εμπόδια και οι δυσκολίες δεν αναιρούν την αναγκαιότητα των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ενώ ο υπουργός Ανάπυτξης Ακης Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι το πείραμα της συγχώνευσης δεν προχώρησε γιατί δεν είχε μελετηθεί ο τρόπος με τον οποίο η κοινωνία θα μπορούσε να στηρίξει τις διαρθρωτικές αλλαγές. Ο Συνασπισμός αποδίδει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Οικονομίας για την κατάρρευση της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης, επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη αυτή προκαλεί πολλαπλές αρνητικές παρενέργειες. Σύνηθες φαινόμενο χαρακτήρισε εξάλλου την αποτυχία συγχωνεύσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Δημήτρης Κουσελάς.

    [02] ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη-Δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    19/01/2002 20:48:59

    Το ζήτημα των συνεργασιών ενόψει των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών κυριάρχησε στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα. Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τόνισε οτι οι εκλογές του Οκτωβρίου αποτελούν καθοριστική πολιτική μάχη για την πρόοδο και την ανάπτυξη κάθε δήμου και κάθε νομαρχίας. Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για δημοψήφισμα, επισημαίνοντας οτι το ΠΑΣΟΚ εργάζεται για τη συσπείρωση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Ανέφερε οτι στις εκλογές θα κριθούν δύο πολύ διαφορετικές προτάσεις για την αυτοδιοίκηση, μια προοδευτική και μια συντηρητική. Τη μεγάλη σημασία που έχουν για τη νίκη οι συνεργασίες, τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλία συσπείρωσης όλων των κοινωνικών δυνάμεων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

    [03] ΠΑΣΟΚ-Λαλιώτης-"Μάγιο".

    19/01/2002 20:48:53

    Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης επανήλθε σήμερα, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα, στο θέμα που έχει ανακύψει με τη λιβεριανή εταιρία "Μάγιο" και κάλεσε τη ΝΔ να μη φυγομαχεί και να βοηθήσει τη δικαιοσύνη, καθώς η υπόθεση αυτή δεν αφορά το παρελθόν, αλλά το παρόν και το μέλλον του πολιτικού μας συστήματος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στα "Νέα", η λιβεριανή εταιρία "μέσω της οποίας έρεε μαύρο χρήμα στη ΝΔ", λειτουργούσε απο το 1980, επί προεδρίας στη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, καλύπτοντας όλη την περίοδο μέχρι και τη θητεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σχολιάζοντας τη δήλωση Λαλιώτη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, επανέλαβε οτι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

    [04] Κύπρος-Κληρίδης-Ντενκτάς-Αγνοούμενοι.

    19/01/2002 20:48:47

    Την ερχόμενη Δευτέρα θα αποστείλει ο Ραούφ Ντενκτάς στην ελληνοκυπριακή πλευρά το έγγραφο με τις θέσεις των Τουρκοκυπρίων για το θέμα των αγνοουμένων. Ο κατοχικός ηγέτης έχει στα χέρια του ανάλογο κείμενο της Λευκωσίας, που όπως είπε, περιέχει θέσεις και απόψεις, για το θέμα. Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, διέψευσε τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ, περί μυστικών επαφών για το Αιγαίο με τον ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ.

    [05] Εκλάπη επικίνδυνη συσκευή από τη Λάρισα.

    19/01/2002 20:48:40

    Συσκευή ραδιογραφήσεων που χρησιμοποιείται σε έργα εγκατάστασης αγωγού φυσικού αερίου, κλάπηκε την Παρασκευή στη Λάρισα. Σύμφωνα με ανακοίνωση η συσκευή περιέχει ραδιενεργό πηγή ιριδίου, το οποίο είναι υψηλής ενεργότητος. Η κατοχή ή χρήση της συσκευής απο μη εξουσιοδοτημένα άτομα ενέχει σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία τους. Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας παρακαλεί τους κατέχοντες τη συσκευή να μην επιχειρήσουν να την ανοίξουν και να τηλεφωνήσουν άμεσα στο τηλέφωνο της Επιτροπής: 010-6503540, ή στο 0410-683103 της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 January 2002 - 21:30:11 UTC