Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμπρησμός σε τρένο του ΗΣΑΠ.
  • [02] Ληστεία σε βενζινάδικο.
  • [03] Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε πρατήριο τροφίμων στη Μεταμόρφωση.
  • [04] Στη Σόφια την Τρίτη ο πρωθυπουργός
  • [05] Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα η Αυστραλία.
  • [06] Στην Αθήνα αύριο κλιμάκιο της ΔΟΕ.
  • [07] Το ΠΑΣΟΚ θα χάσει τις εκλογές, δηλώνει ο Θ.Πάγκαλος.
  • [08] Τσοχατζόπουλος:Πολιτικό στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ οι δημοτικές εκλογές.
  • [09] Νέα στοιχεία για "Μάγιο"-Λαλιώτης-Ρουσόπουλος
  • [10] Εκλάπη επικίνδυνη συσκευή από τη Λάρισα.
  • [11] Δεκαψήφιοι απο σήμερα οι αριθμοί των τηλεφώνων.
  • [12] Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

  • [01] Εμπρησμός σε τρένο του ΗΣΑΠ.

    20/01/2002 12:08:48

    Οπαδοί της ΑΕΚ πυρπόλησαν τα ξημερώματα βαγόνι συρμού του ΗΣΑΠ, στο οποίο ήταν σταθμευμένο στο σταθμό Ανω Πατησίων.

    Οπως δήλωσε υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, είδε τρία άτομα μέσα σε βαγόνι, τα οποία φεύγοντας έριξαν βενζίνη κι έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

    Η πυρκαγιά σβήστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία. Μία ώρα αργότερα, άγνωστος τηλεφώνησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ, και είπε "θα κάψουμε κι άλλα τρένα αν συνεχίσετε να μεταφέρεται "γαύρους".

    Η αστυνομία αναζητά τους δράστες μεταξύ φανατικών οπαδών της ΑΕΚ και αποδίδει το περιστατικό στην αντιπαράθεση που υπάρχει λόγω του σημερινού ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού.

    [02] Ληστεία σε βενζινάδικο.

    20/01/2002 12:08:41

    Ενοπλη ληστεία έγινε τα ξημερώματα σε βενζινάδικο της BP στη λεωφόρο Αθηνών 370 στο Περιστέρι στην Αθήνα.

    Δύο άγνωστοι, με την απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν τον υπάλληλο Ασκάρ Μπένταρεκ, 25 ετών από τον Ιράν κι άρπαξαν άγνωστο ποσό.

    [03] Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε πρατήριο τροφίμων στη Μεταμόρφωση.

    20/01/2002 12:08:34

    Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία η υπόθεση της ληστείας σε πρατήριο τροφίμων στη Μεταμόρφωση, στην Αθήνα, που έγινε προχθές όπου κατά την καταδίωξη οι ληστές πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό. Σύμφωνα με την αστυνομία δράστες είναι οι : Σταύρος Τζιώτης του Γεωργίου 26 ετών, Σεζγκίν Γιασάρ 30 ετών από την Κομοτηνή, οι οποίοι συνελήφθησαν και ομολόγησαν τις πράξεις τους, και ο Γεώργιος Μπερτόλης του Ευθυμίου 31 ετών, ο οποίος καταζητείται.

    Σημειώνεται ότι οι τρεις δράστες είχαν συστήσει ομάδα και διέπραξαν ένοπλες ληστείες σε περίπτερα της Κηφισιάς, σε ξενοδοχείο καθώς και σε δύο ιδιώτες.

    [04] Στη Σόφια την Τρίτη ο πρωθυπουργός

    20/01/2002 12:08:27

    Επίσκεψη εργασίας στη Σόφια πραγματοποιεί την ερχόμενη Τρίτη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτη, ο οποίος θα συνοδεύεται από στελέχη μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων.

    Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας με τους οποίους θα συζητήσει την πορεία των διμερών σχέσεων, τις προοπτικές των σχέσεων της Βουλγαρίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ και την αύξηση των ελληνικών επενδύσεων στη γείτονα χώρα.

    [05] Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα η Αυστραλία.

    20/01/2002 12:08:21

    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ, επανέλαβε την υποστήριξή του υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

    Πρόσθεσε ότι θα θέσει το θέμα αυτό στο Βρετανό ομόλογό του, Τόνι Μπλερ, στα πλαίσια της Διάσκεψης Κορυφής των ηγετών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.

    [06] Στην Αθήνα αύριο κλιμάκιο της ΔΟΕ.

    20/01/2002 12:08:14

    Στην Αθήνα φθάνει αύριο κλιμάκιο της ΔΟΕ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Ντένις Οσβαλντ προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ολυμπιακών έργων.

    Σημειώνεται ότι το θέμα της Ολυμπιάδας προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, με αφορμή αποκάλυψη εγγράφου από τον κ.Καραμανλή ότι 15 από τα 41 ολυμπιακά έργα χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου, λόγω καθυστερήσεων.

    [07] Το ΠΑΣΟΚ θα χάσει τις εκλογές, δηλώνει ο Θ.Πάγκαλος.

    20/01/2002 09:12:49

    Καθοριστική πολιτική μάχη για την πρόοδο και την ανάπτυξη κάθε δήμου και νομαρχίας είναι οι εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου, τόνισε χθές ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε δε, ότι δεν πρόκειται για δημοψήφισμα όπως υποστηρίζουν πολλοί.

    Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ εργάζεται για την συσπείρωση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

    Ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος σε άρθρο του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει τις εκλογές κι αυτό θα συμβεί επειδή έχασε βαθμιαία την επαφή του με ένα τμήμα των λαϊκότερων στρωμάτων το οποίο αφού περιπλανήθηκε στις παρυφές των δύο "αριστερών" σχηματισμών και των διαφόρων "ΔΗΚΚΙ" κατέληξε και άρραξε στους κόλπους της δεξιάς.

    [08] Τσοχατζόπουλος:Πολιτικό στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ οι δημοτικές εκλογές.

    20/01/2002 09:12:42

    Συνέντευξη εφ`όλης της ύλης του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου δημοσιεύεται σήμερα στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής. Ο κ.Τσοχατζόπουλος δηλώνει έτοιμος να συγκρουστεί αν δεν εφαρμοστεί η πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Αναφέρει ότι είναι πολιτικό στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    Προσθέτει ότι δεν τίθεται θέμα διαδοχής πριν από τις εκλογές του 2004. Για την εξωτερική πολιτική σημειώνει ότι είμαστε σε φάση έντασης με την Τουρκία ενώ για την οικονομία τονίζει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές κλειδιά για την πραγματική σύγκλιση.

    [09] Νέα στοιχεία για "Μάγιο"-Λαλιώτης-Ρουσόπουλος

    20/01/2002 09:12:36

    Νέα στοιχεία για τη λιβεριανή εταιρία "Μάγιο" έφεραν χθες στο φως της δημοσιότητας τα ΝΕΑ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η λιβεριανή εταιρία λειτουργούσε απο το 1980, επί προεδρίας του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης κάλεσε τη ΝΔ να μη φυγομαχεί και να βοηθήσει τη δικαιοσύνη, καθώς η υπόθεση αυτή δεν αφορά το παρελθόν αλλά το παρόν και το μέλλον του πολιτικού μας συστήματος. Σχολιάζοντας τη δήλωση Λαλιώτη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, επανέλαβε οτι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης την οποία όπως τόνισε εμπιστευόμαστε απόλυτα. Εξάλλου ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Ράλλης, διέψευσε με δήλωσή οποιαδήποτε σχέση της ΝΔ επί ηγεσίας του και επί ηγεσίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με την εταιρία αυτή και τα περί χρηματοδότησης του κόμματος από αυτήν, την εποχή εκείνη.

    [10] Εκλάπη επικίνδυνη συσκευή από τη Λάρισα.

    20/01/2002 09:12:29

    Συσκευή ραδιογραφήσεων που χρησιμοποιείται σε έργα εγκατάστασης αγωγού φυσικού αερίου, κλάπηκε την Παρασκευή στη Λάρισα. Σύμφωνα με ανακοίνωση η συσκευή περιέχει ραδιενεργό πηγή ιριδίου, το οποίο είναι υψηλής ενεργότητος.

    Η κατοχή ή χρήση της συσκευής απο μη εξουσιοδοτημένα άτομα ενέχει σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία τους.

    Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας παρακαλεί τους κατέχοντες τη συσκευή να μην επιχειρήσουν να την ανοίξουν και να τηλεφωνήσουν άμεσα στο τηλέφωνο της Επιτροπής: 010-6503540, ή στο 0410-683103 της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

    [11] Δεκαψήφιοι απο σήμερα οι αριθμοί των τηλεφώνων.

    20/01/2002 09:12:23

    Δεκαψήφιοι είναι πλέον από σήμερα όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί της χώρας. Προστέθηκε το μηδέν ανάμεσα στον κωδικό της κάθε περιοχής και το νούμερο του συνδρομητή. Δεν άλλαξε ο τρόπος κλήσης για τα τριψήφια και τετραψήφια νούμερα.

    [12] Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

    20/01/2002 09:12:14

    Εικοσιτετράωρη απεργία στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αποφάσισαν χθες οι κατά τόπους ενώσης των καθηγητών χωρίς όμως να προσδιορίσουν ημερομηνία. Αποφάσισαν να συναντηθούν με εκπροσώπους των δασκάλων οι οποίοι προτίθενται και αυτοί να εξαγγείλουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Κοινό αίτημα είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών το οποίο συζητείται στη Βουλή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 January 2002 - 12:30:22 UTC