Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτική αντιπαράθεση για το ναυάγιο της συγχώνευσης.
  • [02] Μέλη του ΣΥΝ υπέρ της προσέγγισης με το ΠΑΣΟΚ.
  • [03] Συνεχίζονται από αύριο οι συναντήσεις Κληρίδη-Ντενκτάς.
  • [04] Αιχμές Χριστόδουλου για τον Καλλίνικο.

  • [01] Πολιτική αντιπαράθεση για το ναυάγιο της συγχώνευσης.

    20/01/2002 21:09:50

    Πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει το ναυάγιο συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την ALPHA BANK, καθώς η αντιπολίτευση ανεβάζει τους τόνους χρεώνοντας την αποτυχία στην κυβέρνηση, ενώ απο το κυβερνητικό στρατόπεδο καταβάλλεται προσπάθεια απεγκλωβισμού απο το όποιο πολιτικό κόστος. Η αυριανή συγκυρία, πάντως, με τα εγκαίνια του νέου κτιρίου διοίκησης της Εθνικής απο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, και οι αναμενόμενες αντιδράσεις της ΝΔ θα δώσουν μία γεύση των πολιτικών εξελίξεων. Σήμερα ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ κατηγόρησε για επιπολαιότητα το διοικητή της ΕΤΕ και τον υπουργό Οικονομίας και τόνισε πως αυτοί που ευθύνονται για όσα συνέβησαν θα τιμωρηθούν. Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, διερωτήθηκε σήμερα αν η ΝΔ χαίρεται επειδή μία σωστή επιχειρηματική απόφαση δεν έγινε πράξη. Στο οικονομικό επίπεδο, ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης τόνισε οτι η μή ευόδωση της συγχώνευσης δεν θα ανακόψει την εντατικοποίηση των προσπαθειών για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Πάντως, η ΝΔ ζητεί την παραίτηση του διοικητή της ΕΤΕ Θόδωρου Καρατζά, ενώ η κυβέρνηση κατέστησε σαφές οτι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Πολιτικές ευθύνες απέδωσε στην κυβέρνηση και ο Συνασπισμός, ενώ σύνηθες φαινόμενο σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, χαρακτήρισε την αποτυχία συγχωνεύσεων ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Δημήτρης Κουσελάς.

    [02] Μέλη του ΣΥΝ υπέρ της προσέγγισης με το ΠΑΣΟΚ.

    20/01/2002 21:09:43

    Υπέρ μίας προσπάθειας προσέγγισης του Συνασπισμού με το ΠΑΣΟΚ και διεύρυνση των δυνατοτήτων συνεργασίας στις δημοτικές και εθνικές εκλογές, τάχθηκαν στελέχη του Συνασπισμού που μετείχαν στην εκδήλωση την οποία οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, η Ανανεωτική Συσπείρωση του κόμματος. Χθες, απο τη συμπρωτεύουσα, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για νεοφιλελεύθερη πολιτική και τόνισε οτι το κόμμα του δεν κάνει πολιτική στην αυτοδιοίκηση, ούτε πολιτική με το μάτι στραμμένο στις βουλευτικές εκλογές.

    [03] Συνεχίζονται από αύριο οι συναντήσεις Κληρίδη-Ντενκτάς.

    20/01/2002 21:09:36

    Σε εντατικούς ρυθμούς εισέρχονται απο αύριο οι απ'ευθείας συνομιλίες μεταξύ του πρόεδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε οτι οι συνομιλίες, οι οποίες θα πραγματοποιούνται τρείς φορές την εβδομάδα, θα αρχίσουν απο τα θέματα των εξουσιών και του καθεστώτος που θα έχουν οι δύο πλευρές μετά την επίτευξη συμφωνίας. Διαμήνυσε πάντως, οτι ο νέος συνεταιρισμός θα πρέπει να στηρίζεται στο σεβασμό των δικαιωμάτων και της οντότητας της κάθε πλευράς. Στο μεταξύ, ασύλληπτοι εξακολουθούν να παραμένουν οι δράστες της πρωτοφανούς επίθεσης σε στρατιωτικό φυλάκιο της Εθνοφρουράς στην Κύπρο και της κλοπής όπλων και πυρομαχικών.

    [04] Αιχμές Χριστόδουλου για τον Καλλίνικο.

    20/01/2002 21:09:29

    Αιχμές εναντίον του μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου, άφησε το πρωί στο κήρυγμά του απο το ναό Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι, ο αρχιεπίσκοπος. Ο κ.Χριστόδουλος τόνισε οτι μεταξύ του κληρικού και του πνευματικού του πατέρα πρέπει να υπάρχει αγάπη και όχι φθόνος και πρόσθεσε οτι οι πνευματικοί πατέρες πρέπει να είναι ταπεινοί, ίσως ταπεινότεροι και απο τους υιούς τους. Εξάλλου, λίγο αργότερα, μεταδόθηκε η ραδιοφωνική εκπομπή του αρχιεπίσκοπου, ο οποίος σημείωσε οτι ποτέ δεν είπε η Εκκλησία πως παραδίδει τα όπλα στο θέμα των ταυτοτήτων, διότι τάχα έχασε μία μάχη. Το θέμα, είπε, εκκρεμεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 January 2002 - 21:30:10 UTC