Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός
  • [02] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη.
  • [03] Ασφαλιστική μεταρρύθμιση
  • [04] Νέο στεγαστικό πρόγραμμα του ΟΕΚ
  • [05] Στη Σόφια ο Ακης Τσοχατζόπουλος
  • [06] Ληστεία σε τράπεζα στην Καλλιθέα Αττικής
  • [07] Ο Σημίτης ενημερώνει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • [08] Μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα.
  • [09] ''Μάχη'' των μεσογειακών χωρών για τα καπνά.
  • [10] Ο Τσοχατζόπουλος στη Σόφια.
  • [11] Η ΑΔΕΔΥ αποφασίζει σχετικά με το ασφαλιστικό.
  • [12] Συνέντευξη Κώστα Λαλιώτη στο ΑΠΕ.
  • [13] Ετήσια γενική συνέλευση Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.
  • [14] Επέστρεψαν οι εκδρομείς.Δεν έλειψαν όμως τα τροχαία.

  • [01] Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός

    19/03/2002 14:19:27

  • Για τα αποτελέσματα της συνόδου Κορυφής των ''15'' στη Βαρκελόνη ενημέρωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Ο κ.Σημίτης πριν αποσυρθούν οι δημοσιογράφοι, ανέφερε ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει το πρώτο εξάμηνο του 2003 την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα καθοδηγήσει τη συζήτηση στα κρίσιμα θέματα για το μέλλον των ''15''. Σημειώνεται ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Βαρκελόνη, παρέπεμψαν για το συμβούλιο Κορυφής της προσεχούς Ανοιξης τα σημαντικά θέματα. Μετά τη συνάντηση ο κ.Σημίτης δήλωσε ότι η Βαρκελόνη επιβεβαίωσε ότι η ελληνική προεδρία θα πραγματοποιηθεί σε μια κρίσιμη στιγμή για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Πρόσθεσε ότι το 2002 θα γίνει η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενώ οι σχετικές συμφωνίες θα υπογραφούν επί ελληνικής προεδρίας. Επισήμανε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι μια κοινωνική και όχι μια Ευρώπη της αγοράς.

    [02] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη.

    19/03/2002 12:42:27

  • Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, έγινε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Βαρκελόνη. Επίσης, ο κ.Σημίτης ενημέρωσε τον κ.Στεφανόπουλο για την πορεία του κυβερνητικού έργου καθώς και για όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών, για την επικύρωση της συνθήκης της Νίκαιας, αναμένεται να τονίσει σύμφωνα με πληροφορίες, το θετικό της απόφασης των ''15'' για τη συνέχιση της ατζέντας της Λισσαβόνας και το βάρος που αναλαμβάνει η Ελλάδα ως προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2003.

    [03] Ασφαλιστική μεταρρύθμιση

    19/03/2002 12:42:20

  • Το θέμα της κρατικής χρηματοδότησης κυριαρχεί στις διαβουλεύσεις που διεξάγονται με αντικείμενο την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Οπως αναφέρουν σήμερα τα ΝΕΑ οι πρόσθετοι πόροι στο ασφαλιστικό αποτελούν το κλειδί για την επιτυχή έκβαση της προωθούμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ενώ παρουσιάζει σχέδιο για την πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση στο σύστημα με 1 τρισεκατομμύριο δραχμές ετησίως. Εντός των προσεχών ημερών, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας, αναμένεται να αρχίσει τις κατ`ιδίαν συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους οποίους θα ενημερώσει για τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στο θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Στο μεταξύ, συγκαλείται σήμερα εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να αποφασίσει για την οριστική της θέση σχετικά με το διάλογο για το ασφαλιστικό. Το μεσημέρι το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο.

    [04] Νέο στεγαστικό πρόγραμμα του ΟΕΚ

    19/03/2002 12:42:13

  • Ανακοινώθηκε το μεσημέρι το νέο στεγαστικό πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Η ανακοίνωση του προγράμματος έγινε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η κατάθεση αιτήσεων των δικαιούχων για την ένταξή τους στο νέο πρόγραμμα θα αρχίσει από την ερχόμενη Τρίτη.

    [05] Στη Σόφια ο Ακης Τσοχατζόπουλος

    19/03/2002 12:42:05

  • Στη Σόφια μετέβη σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, όπου κατά τις συζητήσεις που θα έχει με τον Βούλγαρο ομόλογό του, θα τεθεί το θέμα της κατασκευής του διαβαλκανικού πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα αναμένεται να υπογραφεί μνημόνιο για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού μεταξύ της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρωσίας. Και οι τρεις χώρες αναμένεται να μοιράσουν ισότιμα το κεφάλαιο της μικτής εταιρίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού.

    [06] Ληστεία σε τράπεζα στην Καλλιθέα Αττικής

    19/03/2002 12:41:58

  • Ενοπλη ληστεία έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην Καλλιθέα στην Αθήνα. Δύο κουκουλοφόροι κρατώντας πιστόλι και χειροβομβίδα, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν 10.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα.

    [07] Ο Σημίτης ενημερώνει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    19/03/2002 07:39:34

  • Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο θα επισκεφθεί το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ στη Βαρκελώνη, καθώς και την πορεία του κυβερνητικού έργου.

    [08] Μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα.

    19/03/2002 07:39:28

  • Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα μειώθηκε από 4,8% τον Ιανουάριο σε 3,8% το Φεβρουάριο του 2002, σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο της Κοινοτικής Στατιστικής Υπηρεσίας ''Eurostat'', που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    [09] ''Μάχη'' των μεσογειακών χωρών για τα καπνά.

    19/03/2002 07:39:22

  • ''Σκληρή μάχη'' για τα καπνά έδιναν όλο το βράδυ η Ελλάδα καθώς και οι άλλες μεσογειακές χώρες, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία στις Βρυξέλλες αντιμέτωπες με τις σκανδιναβικές χώρες και τη Βρετανία που επιμένουν στην κατάργηση των επιδοτήσεων.

    [10] Ο Τσοχατζόπουλος στη Σόφια.

    19/03/2002 07:39:15

  • Το θέμα του ''διαβαλκανικού πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης'' αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει σήμερα στη Σόφια ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος με τον Βούλγαρο αρμόδιο ομόλογό του Κονσταντίν Πασκάλεφ.

    [11] Η ΑΔΕΔΥ αποφασίζει σχετικά με το ασφαλιστικό.

    19/03/2002 07:39:09

  • Πραγματοποιείται σήμερα έκτακτη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την οριστική θέση του Οργάνου σχετικά με το διάλογο για το ασφαλιστικό.

    [12] Συνέντευξη Κώστα Λαλιώτη στο ΑΠΕ.

    19/03/2002 07:39:03

  • Τη στρατηγική νίκης του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις επόμενες εκλογές, τις οποίες προσδιορίζει, με κατηγορηματικό τρόπο, την άνοιξη του 2004, με επικεφαλής τον Κώστα Σημίτη, αναπτύσσει ο Γραμματέας του Κινήματος Κώστας Λαλιώτης, σε αποκλειστική του συνέντευξη του στο ΑΠΕ.

    [13] Ετήσια γενική συνέλευση Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

    19/03/2002 07:38:56

  • Πραγματοποιείται σήμερα η ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών με ομιλίες του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη και του προέδρου του Οργάνου Θεόδωρου Καρατζά.

    [14] Επέστρεψαν οι εκδρομείς.Δεν έλειψαν όμως τα τροχαία.

    19/03/2002 07:38:50

  • Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχιζόταν μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα, που είχαν μεταβεί στην περιφέρεια με αφορμή την τελευταία Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα.Στη διάρκεια του τριημέρου 13 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους και 209 τραυματίστηκαν σε 154 τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 March 2002 - 12:30:24 UTC