Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρίωρη στάση εργασιας αύριο στην ΟΣΠΑ
  • [02] Να παραιτηθεί, προτίθεται ο πρόεδρος του ΣΕΒ
  • [03] Συνέντευξη Λαλιώτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
  • [04] Εκκληση Χριστοδουλάκη προς τράπεζες για επενδυτικά προϊόντα
  • [05] Ευνοϊκά προγράμματα του ΟΕΚ για τους εργαζόμενους
  • [06] Ευνοϊκή απόφαση των Βρυξελλών για τους καπνοπαραγωγούς
  • [07] Συνάντηση Σημίτη -Στεφανόπουλου

  • [01] Τρίωρη στάση εργασιας αύριο στην ΟΣΠΑ

    19/03/2002 22:08:22

    Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 εως τις 3 μετά το μεσημέρι εξήγγειλε για αύριο η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας, αντιδρώντας στα σχέδια για ιδιωτικοποίηση του εθνικού μας αερομεταφορέα. Λόγω της στάσης εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν μικροπροβλήματα στις πτήσεις της Ολυμπιακής.

    [02] Να παραιτηθεί, προτίθεται ο πρόεδρος του ΣΕΒ

    19/03/2002 21:45:31

    Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την προεδρία του ΣΕΒ διότι δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη άσκηση των δύο δραστηριοτήτων, εξέφρασε ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Λευτέρης Αντωνακόπουλος. Σε αποκλειστική δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε ότι η στρατηγική του ΟΤΕ ως Ομίλου θα παραμείνει στην εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης, ενώ στις άμεσες προτεραιότητές του είναι να ενισχυθεί η ανάπτυξη του Οργανισμού στις αγορές όπου ήδη δραστηριοποιείται, ώστε σύντομα να προκύψουν υπεραξίες για τον Ομιλο.

    [03] Συνέντευξη Λαλιώτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

    19/03/2002 21:39:08

    Την στρατηγική «νίκης του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις επόμενες εκλογές, τις οποίες προσδιορίζει, με κατηγορηματικό τρόπο, για την άνοιξη του 2004, με επικεφαλής τον Κώστα Σημίτη, αποσαφηνίζει και αναπτύσσει ο γραμματέας του κινήματος, Κώστας Λαλιώτης, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Το ΠΑΣΟΚ, τονίζει, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και μπορεί να αναστρέψει το σημερινό αρνητικό κλίμα, υπό την προϋπόθεση ότι αρκεί να το θελήσουμε, αρκεί να το πιστέψουμε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πολλά εξαρτώνται από τη συμπεριφορά των στελεχών του ίδιου του Κινήματος. Χαρακτηρίζει ηττοπαθή, ανόητα και ανιστόρητα, τα σενάρια περί δεξιάς παρένθεσης, τα οποία θεωρεί ότι εκπορεύονται από στελέχη της ΝΔ, για προφανείς και ευνόητους λόγους και αντιτάσσει την πρωτοβουλία για την κεντροαριστερά που μπορεί να δώσει τη νίκη στις εκλογές του 2004 και προεδρική πλειοψηφία για το 2005. Επιμένει στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ και υποστηρίζει ότι δεν αποτελεί επιστροφή στο παρελθόν, γιατί αναφέρεται στις πολιτικές πού εφάρμοσε η ΝΔ ως κυβέρνηση πριν από λίγα χρόνια και επαγγέλλεται και σήμερα.

    [04] Εκκληση Χριστοδουλάκη προς τράπεζες για επενδυτικά προϊόντα

    19/03/2002 21:38:03

    Έκκληση στις τράπεζες να προσφέρουν περισσότερες χρηματοδοτικές ευκαιρίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να σχεδιάσουν σύγχρονα επενδυτικά προϊόντα, τα οποία θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες ιδιαίτερα των μικροκαταθετών, μετά την πτώση των επιτοκίων, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομίας, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Ο κ. Χριστοδουλάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει νέα ρύθμιση για τα πανωτόκια και κάλεσε τις τράπεζες να προχωρήσουν ταχύτητα σε κλείσιμο όλων των σχετικών υποθέσεων. Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω μείωση της κρατικής συμμετοχής στις τράπεζες Εθνική και Εμπορική, η μετατροπή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε ΑΕ και η μετοχοποίησή του εντός του έτους και η επιτάχυνση των διαδικασιών αποκρατικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας. Οι εξαγγελίες αυτές γίνονται χωρίς ενημέρωση και συναίνεση των ασφαλιστικών ταμείων, του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων που δικαιούνται να έχουν λόγο και άποψη σε τέτοιες σημαντικές εξελίξεις, τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.

    [05] Ευνοϊκά προγράμματα του ΟΕΚ για τους εργαζόμενους

    19/03/2002 21:31:50

    Ιδιαίτερα ευνοϊκά για όσους θέλουν να αποκτήσουν δικό τους σπίτι, είναι τα νέα προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Σύμφωνα με αυτά, για πρώτη φορά φέτος ο ΟΕΚ θα δανειοδοτεί και δικαιούχους με εισόδημα μεγαλύτερο από 4,5 εκ. δρχ. ετησίως. Η επιδότηση θα κυμαίνεται μεταξύ 27% και 66% του επιτοκίου, κάτι που οδηγεί σε θεαματικά χαμηλότερα επιτόκια από τα ισχύοντα στην τραπεζική αγορά.

    Το δεύτερο σκέλος του προγράμματος αφορά τον κατασκευαστικό τομέα και όπως ανακοινώθηκε, το 2002 ο ΟΕΚ θα διαθέσει πάνω από 100 δισ. δρχ., το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα διατεθεί για την κατασκευή του Ολυμπιακού χωριού. Με το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να οικοδομηθούν 3.390 κατοικίες για τους δικαιούχους, ενώ άμεσα θα δημοπρατηθούν χίλιες κατοικίες που έχουν ήδη κατασκευαστεί. Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης και την επιδότηση ενοικίου, που αφορά περίπου 40.000 εργαζόμενους και θα εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

    [06] Ευνοϊκή απόφαση των Βρυξελλών για τους καπνοπαραγωγούς

    19/03/2002 21:13:24

    Να συνεχισθούν οι επιδοτήσεις τα 3 επόμενα χρόνια και να συζητηθεί εκ νέου ''από μηδενική βάση'' το μέλλον της στήριξης της καλλιέργειας για τους καπνοπαραγωγούς, αποφάσισαν ύστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Γεωργίας. Στο νέο Κανονισμό δεν θα υπάρχουν οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διακοπή των επιδοτήσεων από το 2005 και μετά, τόνισε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ''σημαντική επιτυχία των Μεσογειακών χωρών''.

    [07] Συνάντηση Σημίτη -Στεφανόπουλου

    19/03/2002 21:04:25

    Για τα αποτελέσματα της εαρινής συνόδου κορυφής των 15 στην Βαρκελώνη, ενημέρωση ο πρωθυπουργός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα, ο κ. Σημίτης ανέλυσε στον κ.Στεφανόπουλο το βαρύ έργο που επωμίζεται η ελληνική προεδρία στην ΕΕ, στο πρώτο εξάμηνο το 2003, υποστηρίζοντας οτι η χώρα μας αναλαμβάνει τη σκυτάλη σε κρίσιμη περίοδο για την Ε.Ε, καθώς θα πρέπει να δοθούν λύσεις σε οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διεύρυνση και οι συνθήκες να υπογραφούν κατά την ελληνική προεδρία. Η Ελλάδα θέλει μια Ευρώπη κοινωνική και δημοκρατική, δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στην βουλή τέλος, διεξήχθη μέσα σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους η συζήτηση για την επικύρωση της συνθήκης της Νίκαιας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 March 2002 - 21:30:14 UTC