Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανησυχία απο νέα στοιχεία έρευνας για τη νόσο των ''τρελών αγελάδων".
  • [02] Συνέχεια διαλόγου για το ασφαλιστικό
  • [03] Συνεδριάζει η διυπουργική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
  • [04] Δύο λαθρομετανάστες νεκροί , απο έκρηξη σε ναρκοπέδιο
  • [05] Επίθεση Τούρκου στρατηγού κατά της Ελλάδας για το ΡΚΚ.
  • [06] Επιδείνωση του καιρού απο την Παρασκευή
  • [07] ΟΣΠΑ-Στάση εργασίας
  • [08] Ασφαλιστικό-Κυβερνητικός εκπρόσωπος
  • [09] Ευρωστρατός-Αντιπαράθεση Σημίτη-Καραμανλή
  • [10] Διϋπουργική Επιτροπή-Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [11] Αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης
  • [12] Θεσσαλονίκη-Υποθαλάσσια αρτηρία

  • [01] Ανησυχία απο νέα στοιχεία έρευνας για τη νόσο των ''τρελών αγελάδων".

    20/03/2002 12:57:24

  • Ανησυχία προκαλεί στην κοινή γνώμη μια νέα έρευνα του Αμερικανού νομπελίστα Στάνλεϊ Προύζινερ σχετικά με τη νόσο των τρελών αγελάδων. Σύμφωνα με τον Αμερικανό επιστήμονα, οι πρωτεϊνες που προκαλούν τη νόσο δεν συγκεντρώνονται μόνο στους ιστούς του νευρικού και του λεμφικού συστήματος των ζώων αλλά και στους μυικούς τους ιστούς. Ηδη, η Γαλλία και η Γερμανία έδωσαν εντολή για νέους ελέγχους και λαμβάνονται δείγματα από το μυικό ιστό βοοειδών για να γίνουν οι εξετάσεις, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη της εβδομάδας. Πάντως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιμετώπισε με επιφύλαξη την έρευνα του νομπελίστα και ο αρμόδιος επίτροπος δήλωσε ότι καμία από τις πολυάριθμες έρευνες, που έχουν πραγματοποιηθεί δεν έχει καταδείξει κάποια συγκέντρωση της πρωτεϊνης αυτής στους μύες των ζώων. Πρόσθεσε δε ότι η Κομισιόν υποστηρίζει την πρόταση του κ. Προύζινερ να πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές μελέτες για το θέμα αυτό.

    [02] Συνέχεια διαλόγου για το ασφαλιστικό

    20/03/2002 12:57:17

  • Η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα θα είναι αύριο το μοναδικό θέμα της κοινής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής με το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της κρατικής χρηματοδότησης και ο τρόπος εξεύρεσης πρόσθετων φόρων. Το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας άρχισε τον κύκλο των ενημερωτικών επαφών για το ασφαλιστικό με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο. Ο κ. Ρέππας παρουσίασε στον κ. Κωνσταντόπουλο τις κυβερνητικές θέσεις για το ασφαλιστικό. Εντός της ημέρας αναμένεται να καθοριστούν και οι άλλες συναντήσεις του κ. Ρέππα με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ τον πρόεδρο της ΝΔ θα εκπροσωπήσει ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος Νικήτας Κακλαμάνης. Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ απέρριψε τις κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό επισημαίνοντας ότι αυτές βρίσκονται σε απόσταση από τα αιτήματα των εργαζομένων και δημιουργούν δυσμενείς εξελίξεις για τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε γραπτή του δήλωση το πρωί για το ασφαλιστικό σημειώνει ότι αν η μεταρρύθμιση του συστήματος πρόκειται να διευρύνει το ασφαλιστικό χρέος και να παρεμποδίσει την πραγματική μεταρρύθμιση, τότε καλύτερα να λείπει. Η Νέα Δημοκρατία, αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, πήρε τη σωστή θέση για το θέμα.

    [03] Συνεδριάζει η διυπουργική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    20/03/2002 12:57:11

  • Η προετοιμασία της Ολυμπιάδας του 2004 είναι το αντικείμενο της συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε ευρεία σύσκεψη με τους υπουργούς Πολιτισμού, Μεταφορών, ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης, Αμυνας και τον υφυπουργό Τύπου κ. Χυτήρη, όπου εξετάστηκαν θέματα υποδομής και φιλοξενίας.

    [04] Δύο λαθρομετανάστες νεκροί , απο έκρηξη σε ναρκοπέδιο

    20/03/2002 12:57:04

  • Δύο λαθρομετανάστες τουρκικής υπηκοότητας τραυματίστηκαν τις πρωινές ώρες θανάσιμα όταν εισήλθαν σε ναρκοπέδιο στην περιοχή του χωριού Καστανιές του νομού Εβρου. Επίσης τραυματίστηκε σοβαρά άλλος ένας λαθρομετανάστης, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Κρατικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Σημειώνεται ότι το ναρκοπέδιο ήταν σημασμένο με φωσφορούχες πινακίδες και είχε διπλή περίφραξη.

    [05] Επίθεση Τούρκου στρατηγού κατά της Ελλάδας για το ΡΚΚ.

    20/03/2002 12:56:57

  • Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε από την Ουάσιγκτον το κορυφαίο μέλος του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Ρεζάτ Τουργκούτ, στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του Τουρκοαμερικανικού Συμβουλίου που πραγματοποιείται στην αμερικανική πρωτεύουσα. Ο κ.Τουργκούτ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εκπαίδευε στελέχη του ΡΚΚ, προσθέτοντας ότι ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν είχε προσκληθεί απο το ελληνικό κοινοβούλιο να επισκεφθεί την Ελλάδα και στη συνέχεια φιλοξενήθηκε στην ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι με ''ελληνοκυπριακό'' διαβατήριο. Ο στρατηγός, επέλεξε το συγκεκριμένο φόρουμ για να αναφερθεί και στη ''17 Νοέμβρη'' καταγγέλλοντας την αδυναμία των ελληνικών αρχών να εξαρθρώσουν την τρομοκρατική οργάνωση, σε μια απρόσμενη αλλά σαφή προσπάθεια δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων για την Ελλάδα.

    [06] Επιδείνωση του καιρού απο την Παρασκευή

    20/03/2002 12:56:51

  • Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα απο την Παρασκευή, με βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της Εθνικής Μετερεωλογικής Υπηρεσίας, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο, θα είναι η κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου. Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο καιρός θα επιδεινωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ισχυρούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες.

    [07] ΟΣΠΑ-Στάση εργασίας

    20/03/2002 12:56:44

    Μικροπροβλήματα δημιουργούνται στις πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει από τις 12 η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας αντιδρώντας στα σχέδια για ιδιωτικοποίηση του εθνικού μας αερομεταφορέα. Ορισμένες πτήσεις θα μετατεθούν για μετά τις 3. Το μεσημέρι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομίας.

    [08] Ασφαλιστικό-Κυβερνητικός εκπρόσωπος

    20/03/2002 07:45:50

    Στόχος της κυβέρνησης είναι η υιοθέτηση ενός ασφαλιστικού συστήματος που θα διακρίνεται για τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη του, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και το θέμα θα απασχολήσει την αυριανή κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

    [09] Ευρωστρατός-Αντιπαράθεση Σημίτη-Καραμανλή

    20/03/2002 07:45:44

    Αντιπαράθεση του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ με αφορμή τον ευρωστρατό στη συζήτηση στη Βουλή για επικύρωση της συμφωνίας της Νίκαιας.

    [10] Διϋπουργική Επιτροπή-Ολυμπιακοί Αγώνες

    20/03/2002 07:45:38

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει το μεσημέρι η διϋπουργική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    [11] Αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης

    20/03/2002 07:45:31

    Η κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, αποτέλεσε κεντρικό θέμα στις συζητήσεις που είχαν χθες στη Σόφια με τη βουλγαρική ηγεσία, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Τσοχατζόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γιαννίτσης.

    [12] Θεσσαλονίκη-Υποθαλάσσια αρτηρία

    20/03/2002 07:45:24

    Η προαναγγελία της προκήρυξης για το έργο της υποθαλάσσιας αρτηρίας της Θεσσαλονίκης εστάλη προς δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 March 2002 - 12:30:21 UTC