Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη η απάτη από υπαλλήλους στον ΟΑΣΘ
  • [02] Αύριο η απόφαση του ΕΡΣ για Bar και Big Brother.
  • [03] Ατελής η πολιτική μας στο κυπριακό, δηλώνει ο Γιλμάζ
  • [04] Μειώνονται σταδιακά τα τέλη κλήσεων από σταθερό σε κινητό
  • [05] Υπουργείο Παιδείας για αριθμό εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • [06] Οι αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής για το ασφαλιστικό

  • [01] Μεγάλη η απάτη από υπαλλήλους στον ΟΑΣΘ

    21/03/2002 19:47:08

    Πολύ μεγαλύτερη ήταν τελικά η απάτη που διέπραξαν υπάλληλοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παρακρατούσαν έσοδα από την πώληση απεριορίστων διαδρομών του Οργανισμού. Ο υπουργός μεταφορών Χρίστος Βερελής απέστειλε στον εισαγγελέα το αποτέλεσμα της έρευνας των επιθεωρητών, από το οποίο προκύπτει πως οι εμπλεκόμενοι είναι περισσότεροι απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, ότι το κύκλωμα δρούσε περίπου μια επταετία και ότι το ύψος του ποσού που παρακρατήθηκε είναι πολύ μεγαλύτερο. Από την έρευνα αποδείχθηκε επίσης ότι οι μηχανισμοί εσωτερικού ελέγχου του ΟΑΣΘ ήταν ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί.

    [02] Αύριο η απόφαση του ΕΡΣ για Bar και Big Brother.

    21/03/2002 19:45:51

    Αύριο θα αποφασίσει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για το εάν θα επικυρώσει την απόφαση του προέδρου του για την αναστολή της μετάδοσης των δύο τηλεπαιχνιδιών, Bar και Big Brother, που μεταδίδουν το mega και ο ΑΝΤ1, αντίστοιχα, μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν θέλησε να σχολιάσει

    τα τεκταινόμενα, λέγοντας οτι θα ήταν ατόπημα να παρέμβει σε μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. Τέλος, την διενέργεια έρευνας διέταξε η εισαγγελία Αθηνών προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτει η διάπραξη αυταπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

    [03] Ατελής η πολιτική μας στο κυπριακό, δηλώνει ο Γιλμάζ

    21/03/2002 19:43:37

    Η Τουρκία δεν έχει κάνει κανένα συγκεκριμένο βήμα για την επίλυση του Κυπριακού, παραδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ. Μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του ο Γιλμάζ ανέφερε οτι ένα χρόνο μετά την υιοθέτηση του εθνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων, η Αγκυρα δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ορισμένες απο τις μεγάλες αλλαγές, που είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία των σχέσεων της χώρας με την ΕΕ. Στο μεταξύ, χρήσιμες και ικανοποιητικές χαρακτήρισε τις συνομιλίες που είχε το πρωί με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη, ο αμερικανός ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Γουέστον. Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των απ'ευθείας συνομιλιών.

    [04] Μειώνονται σταδιακά τα τέλη κλήσεων από σταθερό σε κινητό

    21/03/2002 19:42:03

    Τη σταδιακή μείωση των τελών κλήσεων από σταθερό τηλέφωνο σε κινητό, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, σημειώνοντας ότι οι μειώσεις αυτές θα αρχίσουν να εμφανίζονται ακόμη και μετά από ένα δίμηνο για το φτάσουν σε περίπου ένα χρόνο το 30%. Παράλληλα, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να ακολουθούν διαφανή και χωρίς διακρίσεις πολιτική εκπτώσεων.

    [05] Υπουργείο Παιδείας για αριθμό εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

    21/03/2002 19:38:08

    Μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, θα είναι φέτος ο συνολικός αριθμός των εισακτέων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με το υπ.Παιδείας

    ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται σε 83.050, εκ των οποίων οι 77.960 αφορούν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ θα είναι μειωμένος κατά 5% και στα ΤΕΙ κατά 1,5%, ενώ αυξάνεται το ποσοστό του αριθμού των εισακτέων στα τμήματα Πληροφορικής κατά 10%. Οι εν δυνάμει υποψήφιοι για το 90% των θέσεων είναι 98.400, εκ των οποίων οι 81.636 είναι μαθητές και οι 16.764 παλαιοί απόφοιτοι. Πέρυσι οι υποψήφιοι μαζί με τους υποψηφίους των δεσμών ανέρχονταν σε 102.630.

    [06] Οι αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής για το ασφαλιστικό

    21/03/2002 19:36:56

    Την διαβεβαίωση οτι το ασφαλιστικό αντιμετωπίζεται πρωτίστως ως κοινωνικό ζήτημα και όχι ως δημοσιονομικό πρόβλημα, έδωσε ο πρωθυπουργός μετά την κοινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Σημίτης τόνισε ότι με τη ρύθμιση που υιοθέτησε η κυβέρνηση, διασφαλίζεται ο δημόσιος και καθολικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος και εξασφαλίζεται η τριμερής χρηματοδότηση, για την οποία το κράτος θα προσφέρει τους αναγκαίους πόρους. Δημιουργείται ενιαίο ασφαλιστικό καθεστώς για το σύνολο των μισθωτών, ενώ δεν αυξάνονται οι εισφορές και τα γενικά όρια ηλικίας, αν και όπως διευκρίνισε, θα δίνονται κίνητρα για την παραμονή στην εργασία και πέραν του 37ου έτους, με ταυτόχρονη προσαύξηση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων όσων παραμένουν. Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, βασικός κορμός της όλης προσπάθειας θα είναι το ΙΚΑ, ενώ θα υπάρξει και 5ετές μεταβατικό διάστημα μέχρι το 2007, χρόνο μέχρι τον οποίο θα ισχύουν τα σημερινά δεδομένα του συστήματος. Επίσης, διασφαλίζεται το επίπεδο των κατωτέρων συντάξεων, που θα διαμορφωθούν στις 128.000 δρχ τον μήνα και τέλος, θα υπάρξουν ρυθμίσεις για την εργαζόμενη μητέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 March 2002 - 21:30:16 UTC