Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιφυλακτικές οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη μεταρρύθμιση στο
  • [02] Συνάντηση Φερχόιγκεν με Σημίτη-Καραμανλή.
  • [03] Σήμερα η απόφαση του ΕΣΡ για τα τηλεπαιχνίδια.
  • [04] Επιδείνωση του καιρού απο το βράδυ.
  • [05] Σαρανταπεντάχρονος σκότωσε τη 80χρονη θεία του.
  • [06] Σύσταση ΕΟΦ για τη φαρμακευτική ουσία ''Νιμεσουλίδη''.
  • [07] Ακαρπη και η χθεσινή συνάντηση ΓΣΕΕ-Εργοδοτών.
  • [08] Σύνοδος υπουργών Αμυνας ΕΕ- Παπαντωνίου.
  • [09] Ο Φερχόϊγκεν υπερ της λύσης του Κυπριακού
  • [10] ΕΟΦ:Προσοχή στη χρήση της "Νιμεσουλίδης".
  • [11] Την ερχόμενη Παρασκευή η υποψηφιότητα της Ντόρας.

  • [01] Επιφυλακτικές οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό

    22/03/2002 13:26:19

  • Ικανοποιημένος από τους έως τώρα κυβερνητικούς χειρισμούς αλλά και από την πορεία του κοινωνικού διαλόγου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος ζήτησε τη στήριξη όλων. Το κράτος θα αναλάβει το κόστος των ελλειμμάτων του ΙΚΑ ενώ από του χρόνου θα δοθούν περίπου 1,2 δισεκ.ευρώ για την ενίσχυσή του. Το κράτος δεσμεύεται έως το 2030 για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, οι όροι χρηματοδότησης για το ασφαλιστικό θα είναι απολύτως διαυγείς και θα απεικονιστούν στο συμβόλαιο το οποίο αρχικώς θα αφορά το δημόσιο και το ΙΚΑ. Με επιφύλαξη αντιμετώπισαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τις κυβερνητικές ανακοινώσεις. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι το θέμα της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού άνοιξε αλλά ασφαλώς δεν έκλεισε. Τέλος την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι κυβερνητικές εξαγγελίες. Ο Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κουκουλώσει το πρόβλημα του ασφαλιστικού και να το μεταθέσει στο μέλλον για μικροκομματικούς σκοπούς.

    [02] Συνάντηση Φερχόιγκεν με Σημίτη-Καραμανλή.

    22/03/2002 13:26:11

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι με τον επίτροπο της Ευρωπαικής Ενωσης αρμόδιο για θέματα διεύρυνσης Γκίντερ Φερχόιγκεν. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διεύρυνση των ''15'' καθώς και το θέμα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.Νωρίτερα, ο κ.Φερχόιγκεν συναντήθηκε στη Ρηγίλλης με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τόνισε ότι το κόμμα του στηρίζει τη διαδικασία της διεύρυνσης προσθέτοντας ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση με το πρώτο κύμα εισόδου, χωρίς αυτό να εξαρτάται από την πολιτική λύση. Επίσης ο Ευρωπαίος αξιωματούχος συναντήθηκε το πρωί και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τάσο Γιαννίτση. Σημειώνεται ότι ο κ.Φερχόιγκεν κατέστησε σαφές ότι ανεξάρτητα από την πορεία των συζητήσεων για το Κυπριακό, το χρονοδιάγραμμα της διεύρυνσης δεν μπορεί να αλλάξει. Ανέφερε δε, ότι χρειαζόμαστε μια Κύπρο με μία μοναδική διεθνή προσωπικότητα.

    [03] Σήμερα η απόφαση του ΕΣΡ για τα τηλεπαιχνίδια.

    22/03/2002 13:26:05

  • Σήμερα αναμένεται να αποφανθεί η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εάν συμφωνεί ή όχι με τη διακοπή των τηλεπαιχνιδιών ''Μπαρ'' και ''Μπιγκ Μπράδερ'' που προβάλονται από το Μέγκα και τον Αντέννα αντίστοιχα. Τη σχετική εισήγηση για τη διακοπή των δύο παιχνιδιών έχει κάνει ο πρόεδρος του συμβουλίου Βασίλης Λαμπρίδης. Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο συνεδριάζει από τις 11 το πρωί, ενώ έχουν κληθεί εκπρόσωποι του ''Μέγκα'' και του ''Αντέννα'' προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Πάντως, τα δύο κανάλια συμμορφώθηκαν με την απόφαση του κυρίου Λαμπρίδη και δεν πρόβαλαν χθες το βράδυ τα δύο τηλεπαιχνίδια, αναμένοντας τη σημερινή απόφαση της ολομέλειας. Το πρωί ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός, ο οποίος έγινε δεκτός από τον κ.Καραμανλή, δήλωσε ότι ο κ.Λαμπρίδης ενήργησε νομίμως στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Αλλά όπως είπε, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει τις ενέργειές του. Στο μεταξύ, διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει και στην Κύπρο η προβολή των τηλεοπτικών σειρών ''Μπιγκ Μπράδερ'' και ''Μπαρ'', και όπως ανακοίνωσε η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης της νήσου, έγινε δέκτης μεγάλου αριθμού παραπόνων από το κοινό. Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης επισημαίνει οτι αυτεπάγγελτα παρακολουθεί, σε καθημερινή βάση, τις δύο εκπομπές.

    [04] Επιδείνωση του καιρού απο το βράδυ.

    22/03/2002 13:25:57

    Εκτακτα μέτρα και στις δύο εθνικές οδούς λαμβάνει η τροχαία για τη διευκόλυνση των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Αναμένεται να παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Ομως η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει από το βράδυ επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές, χιόνια στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση περίπου κατά 10 βαθμούς Κελσίου. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και τη Δευτέρα.

    [05] Σαρανταπεντάχρονος σκότωσε τη 80χρονη θεία του.

    22/03/2002 13:25:45

    Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το πρωί στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής, όταν -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- ο 45χρονος Δημήτριος Ζέρβας μαχαίρωσε την 80χρονη θεία του Μαρία Ζέρβα.

    Το περιστατικό σημειώθηκε έξω από το καφενείο που διατηρεί ο Ζέρβας στο χωριό, ενώ προηγήθηκε καυγάς του θύματος με την μητέρα του δράστη. Θύμα και θύτης είχαν οικογενειακές διαφορές εδώ και χρόνια. Ο 45χρονος αφού σκότωσε τη θεία του κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία για να τον συλλάβει.

    [06] Σύσταση ΕΟΦ για τη φαρμακευτική ουσία ''Νιμεσουλίδη''.

    22/03/2002 13:25:32

  • Προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι χρησιμοποιούν τη φαρμακευτική αντιφλεγμονώδη ουσία ''Nιμεσουλίδη''. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ η ουσία αυτή περιέχεται σε 47 σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά και προκάλεσε σοβαρά ηπατικά προβλήματα σε Φινλανδούς ασθενείς με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την αγορά της χώρας αυτής. Στη χώρα μας, η ουσία αυτή κυκλοφορεί περισσότερο από δέκα χρόνια και οι ανεπιθύμητες ενέργειες που έχουν καταγραφεί από τη χρήση της ανέρχονται σε 30 ενώ μόνο μια από αυτές αφορά ηπατικό πρόβλημα. Σημειώνεται ότι η ουσία αυτή περιέχεται και στο φαρμακευτικό σκεύασμα ''Μεσουλίντ''.

    [07] Ακαρπη και η χθεσινή συνάντηση ΓΣΕΕ-Εργοδοτών.

    22/03/2002 10:10:26

  • Ακαρπη απέβη η χθεσινή τέταρτη συνάντηση των μελών του προεδρείου της ΓΣΕΕ με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών φορέων στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    [08] Σύνοδος υπουργών Αμυνας ΕΕ- Παπαντωνίου.

    22/03/2002 10:10:20

  • Στη Σαραγόσα της Ισπανίας μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της συνόδου των υπουργών Αμυνας της ΕΕ. Ο κ. Παπαντωνίου αναμένεται να αναπτύξει τις πάγιες ελληνικές θέσεις στο θέμα των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης - ΝΑΤΟ, αναφορικά με τη δημιουργία του ευρωστρατού.

    [09] Ο Φερχόϊγκεν υπερ της λύσης του Κυπριακού

    22/03/2002 10:10:13

  • Χρειαζόμαστε μία Κύπρο με ''μία μοναδική, διεθνή, προσωπικότητα'', τόνισε από το Βήμα της Αίθουσας Γερουσίας της Βουλής, ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης Γκίντερ Φερχόϊγκεν.

    [10] ΕΟΦ:Προσοχή στη χρήση της "Νιμεσουλίδης".

    22/03/2002 10:10:07

  • Προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι χρησιμοποιούν τη φαρμακευτική ουσία ''Νιμεσουλίδη''. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι η ουσία που περιέχεται σε 47 σκευάσματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, προκάλεσε σοβαρά ηπατικά προβλήματα σε Φιλανδούς ασθενείς, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από τη συγκεκριμένη χώρα.

    [11] Την ερχόμενη Παρασκευή η υποψηφιότητα της Ντόρας.

    22/03/2002 10:09:59

  • Για την ερχόμενη Παρασκευή 29 Μαρτίου ορίστηκε τελικώς η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής θα ανακοινώσει και την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για το Δήμο Αθηναίων.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 March 2002 - 12:30:23 UTC