Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χειμωνιάτικος καιρός.
  • [02] Μεσσηνία-ΝΔ-Περιοδεία Καραμανλή.
  • [03] Αρχισαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

  • [01] Χειμωνιάτικος καιρός.

    24/03/2002 17:43:07

    Χειμωνιάτικος καιρός επικρατεί σήμερα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Απο τις πρωϊνές ώρες χιονίζει στην Ηπειρο, τα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας καθώς και στην Καρδίτσα και την Τρίπολη. Λόγω των χιονοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, η οποία σε αρκετές περιοχές διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές έχει πέσει και στους μείον 5 βαθμούς. Χιόνια, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται να πέσουν και στα γύρω ορεινά της Αττικής. Λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, απαγορεύθηκε απο το πρωί ο απόπλους όλων των πλοίων απο το λιμάνι της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου. Απο το λιμάνι του Πειραιά δεν γίνεται τα δρομολόγια των πλοίων για Χίο και Μυτιλήνη. Υφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται απο αύριο το απόγευμα.[Φώτο-396016]

    [02] Μεσσηνία-ΝΔ-Περιοδεία Καραμανλή.

    24/03/2002 17:41:54

    Την Κορώνη,Μεθώνη και Πύλο ,επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κ. Καραμανλής,στο πλαίσιο της περιοδίας του στην Μεσσηνία.

    Ο κ. Καραμανλής,ο οποίος έγινε θερμά δεκτός απο τους κατοίκους της περιοχής,σε δήλωσή του ανέφερε ,μεταξύ άλλων τα εξής:

    "Βρισκόμαστε σ ένα τόπο, όπου συγκατοικούν αρμονικά η Ιστορία με τον Πολιτισμό...Με την αναφορά μου αυτή θέλω να υπογραμμίσω ότι το μεγάλο όπλο και αυτό που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα στον σύγχρονο κόσμο, στην σύγχρονη εποχή είναι η Παιδεία και ο Πολιτισμός. Και αυτό όχι με την έννοια της αναφοράς σε ένα ένδοξο παρελθόν, αλλά με την έννοια της σύγχρονης δημιουργίας και προσφοράς. Αρκεί να το πιστέψουμε.Αρκεί, επιτέλους, να διατυπώσουμε και να εφαρμόσουμε μία συγκροτημένη πολιτική Παιδείας και Πολιτισμού.

    [03] Αρχισαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

    24/03/2002 17:40:37

    Αρχισαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το πρωί η μαθητική και σπουδαστική παρέλαση, ενώπιον του υπουργού Παιδείας, Πέτρου Ευθυμίου και του δημάρχου Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

    Λόγω της παρέλασης στο κέντρο θα γίνουν απο το πρωί κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και η συγκοινωνία θα διακόπτεται σταδιακά στους κεντρικούς δρόμους.

    Σε μήνυμά του για την εθνική επέτειο ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, καλεί σε ουσιαστική κινητοποίηση και συστράτευση όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, τόσο της ελληνικής κοινωνίας όσο και του απανταχού ελληνισμού, γιατί, όπως αναφέρει, στην Ελλάδα του μέλλοντος φαίνεται και δοκιμάζεται σήμερα ο αληθινός πατριωτισμός. Χαρακτηρίζει "δύσκολη" και "επίμονη" την πορεία της χώρας μας στην Ευρώπη, αλλά, όπως σημειώνει, είναι πορεία άκρως συναρπαστική και ενδιαφέρουσα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, στο μήνυμά του υπογραμμίζει ότι σε όλους τους Ελληνες εναπόκειται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια ισχυρή Ελλάδα. Τονίζει ότι είναι καθήκον μας η ρήξη με τη μιζέρια και την παρακμή και προσθέτει πως έχουμε αποδείξει ότι όταν παραμερίζουμε προσωπικές μας έριδες, μπορούμε να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους.

    Ο ΣΥΝ σημειώνει ότι η χώρα μας και ο λαός μας έχει όλες τις δυνατότητες να ανοίξει νέους δρόμους προόδου, με τη ριζική αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών, του σημερινού πολιτικού σκηνικού και του συστήματος διακυβέρνησης.

    Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα και το πρωί εψάλη στο Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, συνοδική Θεία Λειτουργία, χοροσταντούτος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και άλλοι επίσημοι. Το μεσημέρι ο κ. Στεφανόπουλος παρέθεσε γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

    [Φώτο 427594]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 March 2002 - 21:30:07 UTC