Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φυσικό Αέριο:Τσοχατζόπουλος για συμφωνία με την Τουρκία
  • [02] Απουσία της ΔΑΚΕ από την συνάντηση ΓΣΕΕ με Χριστοδουλάκη
  • [03] Αναπτυξιακό νόμο για την Θράκη, εξήγγειλε ο υπ. Οικονομίας
  • [04] Παρέμβαση Δικαιοσύνης για το ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακού
  • [05] Σώα τα αδέλφια που είχαν εγκλωβισθεί σε χαράδρα στην Πάρνηθα
  • [06] Νεκρός απο εισπνοή υγραερίου
  • [07] Βρέθηκαν σώα τα δύο αδέλφια
  • [08] Επέτειος 25ης Μαρτίου-Στρατιωτική Παρέλαση.

  • [01] Φυσικό Αέριο:Τσοχατζόπουλος για συμφωνία με την Τουρκία

    25/03/2002 18:34:21

    Τη νέα γεωπολιτική και γεωστρατηγική ισορροπία που χαρακτηρίζει την περιοχή μας, αναδεικνύει η μεγάλη συμφωνία που θα υπογράψουν η τουρκική εταιρία αγωγών και η ελληνική ΔΕΠΑ για την κατασκευή αγωγού φυσικού Αερίου που θα συνδέει την Άγκυρα με την Αλεξανδρούπολη, τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ''Χουριέτ'', την παραμονή της επίσκεψής του στην Τουρκία. Ο αγωγός θα μεταφέρει το φυσικό αέριο του Ιράν και της Κασπίας στις Ευρωπαϊκές αγορές, μέσω της Ελλάδας. Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται στην πρόσφατη οικονομική και τεχνική σημασία του έργου, που αναμένεται να κοστίσει 300 εκατομμύρια δολάρια, αλλά τονίζει κυρίως την πολιτική διάσταση της απόφασης.

    [02] Απουσία της ΔΑΚΕ από την συνάντηση ΓΣΕΕ με Χριστοδουλάκη

    25/03/2002 18:30:28

    Η ΔΑΚΕ δεν θα παραστεί στη συνάντηση μεθαύριο Τετάρτη, του προέδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου με τον υπουργό Οικονομίας, όπως δήλωσε το πρωί σε ραδιοσταθμό της Αθήνας ο γραμματέας της Συνομοσπονδίας Γιάννης Μανώλης. Σημειώνεται ότι ο κ. Πολυζωγόπουλος θα ζητήσει απο τον κ.Χριστοδουλάκη διευκρινίσεις και δεσμεύσεις για την κρατική χρηματοδότηση σχετικά με το ασφαλιστικό. Αύριο, εξάλλου, θα συνεδριάσει το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να ορίσει τις ημερομηνίες των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει με αφορμή το ασφαλιστικό. Τέλος, αύριο ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΝΔ, τους οποίους θα ενημερώσει για τις νέες ρυθμίσεις στο επίμαχο ζήτημα.

    [03] Αναπτυξιακό νόμο για την Θράκη, εξήγγειλε ο υπ. Οικονομίας

    25/03/2002 18:28:03

    Μέτρα για την ανάπτυξη των επενδυτικών δραστηριοτήτων στη Θράκη μέσα από τη θέσπιση ενός νέου αναπτυξιακού νόμου, που θα είναι προϊόν διαλόγου και θα τεθεί σε ισχύ από το 2003, ανακοίνωσε στην Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Οπως τόνισε, ''μέχρι το 2003 θα έχει ολοκληρωθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος και θα έχει ξεκινήσει η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Η Θράκη θα διατηρηθεί σαν μια ειδική περιοχή υψηλών ενισχύσεων''.

    [04] Παρέμβαση Δικαιοσύνης για το ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακού

    25/03/2002 18:26:50

    Αμεση ήταν η αντίδραση της Δικαιοσύνης στα όσα ντροπιαστικά γεγονότα συνέβησαν αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών ζήτησε απο την αστυνομία να μελετηθεί το βίντεο του αγώνα προκειμένου να εντοπιστούν στη δικαιοσύνη οι δράστες των βιαιοπραγιών εναντίον του διαιτητή. Ευθύνες στους παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι δεν κρατούν την ψυχραιμία τους, επέρριψε απο τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Αγγελος Φιλιππίδης κατηγόρησε το διαιτητή οτι εκτελούσε εντεταλμένη αποστολή και ζήτησε τη διακοπή του πρωταθλήματος. Απο την πλευρά της η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταδεικνύει το Βαρδή Βαρδινογιάννη ως υπαίτιο των επεισοδίων και χαρακτηρίζει τον κ.Φιλιππίδη ''ασήμαντο και άγνωστο εντολοδόχο''. Επίθεση εναντίον του κ.Φιλιππίδη πραγματοποίησε με ανακοίνωσή της και η ΕΠΟ, η οποία κάνει λόγο για επιδεικτική απουσία της αστυνομίας κατά τη διάρκεια του ντέρμπι.

    [05] Σώα τα αδέλφια που είχαν εγκλωβισθεί σε χαράδρα στην Πάρνηθα

    25/03/2002 18:20:43

    Αίσιο τέλος είχε το πρωί η επιχείρηση των ανδρών της ΕΜΑΚ, για τον εντοπισμό των αδελφών Ανθιμου και Σμαραγδής Σακιτζόγλου, 26 και 27 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί απο χθες σε χαράδρα, κοντά στη Μονή Κλειστών στη Φυλή, στην Πάρνηθα. Τα δύο αδέλφια εντόπισε και ανέσυρε απο τη δύσβατη περιοχή το πλήρωμα ελικοπτέρου ''Σούπερ Πούμα'' και τους μετέφερε στην Ελευσίνα. Και τα δύο αδέλφια είναι καλά στην υγεία τους.

    [06] Νεκρός απο εισπνοή υγραερίου

    25/03/2002 17:29:44

    Ενας 27χρονος βρήκε τραγικό θάνατο στις 4 το απόγευμα, ενώ στη σύζυγό του και στο 3χρονο αγοράκι τους προκλήθηκαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, από διαφυγή υγραερίου, στο διαμέρισμά τους, στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Ζαγρέως, 24 στα Πετράλωνα.

    Νεκρός είναι ο Πασχάλης Αλεξούδης, ενώ η σύζυγός του Βασιλική νοσηλεύεται στον "Ευαγγελισμό" και το ανήλικο παιδί τους στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".

    [07] Βρέθηκαν σώα τα δύο αδέλφια

    25/03/2002 17:28:52

    Αίσιο τέλος είχε το πρωί η επιχείρηση των ανδρών της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των αδελφών Ανθιμου και Σμαραγδής Σακιτζόγλου, 26 και 27 χρόνων αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί απο χθες σε χαράδρα, κοντά στη Μονή Κλειστών στη Φυλή, στην Πάρνηθα. Τα δύο αδέλφια εντόπισε και ανέσυρε απο δύσβατη περιοχή το πλήρωμα ελικοπτέρου ''Σούπερ Πούμα'', το οποίο τους μετέφερε στην Ελευσίνα. Και τα δύο αδέλφια είναι καλά στην υγεία τους και φέρουν μόνο μικροεκδορές.

    [08] Επέτειος 25ης Μαρτίου-Στρατιωτική Παρέλαση.

    25/03/2002 17:28:31

    Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, κορυφώθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής παλλιγεννεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821. Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και ακολούθησαν τα μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα. Το θαυμασμό των χιλιάδων Ελλήνων που κατέκλυσαν τη λεωφόρο Αμαλίας, απέσπασαν για άλλη μια φορά οι άρτιοι σχηματισμοί των πεζοπόρων τμημάτων, με αιχμή του δόρατος τις ειδικές δυνάμεις και την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, ενώ εντυπωσιακή ήταν επίσης η διέλευση των μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων πάνω απο το χώρο της παρέλασης.Μετά το τέλος της παρέλασης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκανε δηλώσεις.

    Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι στόχος μας σε μία περιοχή όπου κυριαρχούν κρίσεις και αντιπαραθέσεις, είναι η χώρα μας να πρωτοστατεί στην ειρήνη και συνεργασία για την ανάπτυξη και την ευημερία του ελληνικού λαού και όλων των λαών της περιοχής. Ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, κάλεσε όλες τις δυνάμεις του τόπου να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διαφυλαχθεί η ενότητα και η εθνική ομοψυχία του λαού μας, ως κόρη οφθαλμού. Η ενότητα και η εθνική ομοψυχία του λαού, πρόσθεσε, αποτελούν τη βάση για την εξασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας του λαού μας. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας διαθέτει ισχυρές, αξιόπιστες και αποτελεσματικές Ενοπλες Δυνάμεις, που είναι σε θέση να υπερασπιστούν την ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της χώρας μας. Παράλληλα ζήτησε με τη σειρά του να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η ενότητα του λαού μας. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος

    τόνισε ότι η Ελλάδα του 2002 πρέπει να είναι μία δύναμη ειρήνης και δικαιοσύνης στον κόσμο, μία δύναμη ελευθερίας και δημοκρατίας για τους πολίτες της και ότι οι θυσίες των Ελλήνων πρέπει να μετουσιώνονται σε ελευθερία και προκοπή για όλους. Την παρέλαση παρακολούθησαν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, πρώην πρωθυπουργοί και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. [Φώτο-60664]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 March 2002 - 21:30:14 UTC