Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκρυθμη η κατάσταση στη Ραμάλα-Ανταλλαγή πυρών στο αρχηγείο του
  • [02] Ισχυρός σεισμός στην Ταϊβάν-Κατάρρευση κτιρίων.
  • [03] Επέτειος του Κιλελέρ-Παννελαδική συγκέντρωση των αγροτών.
  • [04] ''Υπο ομηρία'' ο Αραφάτ.

  • [01] Εκρυθμη η κατάσταση στη Ραμάλα-Ανταλλαγή πυρών στο αρχηγείο του Αραφάτ.

    31/03/2002 12:58:27

    Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στο αρχηγείο του Γιασέρ Αραφάτ στη Ραμάλα στο οποίο νωρίτερα Ισραηλινοί στρατιώτες επιχείρησαν να εισβάλουν και αντάλλαξαν πυρά με άνδρες της προσωπικής φρουράς του Παλαιστίνιου ηγέτη.

    Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, το πρωί εντοπίστηκαν σε κτίριο τα πτώματα τεσσάρων Παλαιστινίων που είχαν πυροβοληθεί από τον ισραηλινό στρατό.

    Δυο εκρήξεις, πιθανόν από χειροβομβίδες, σημειώθηκαν κοντά στο κτίριο, που στεγάζονται τα γραφεία του Παλαιστίνιου ηγέτη, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για αρκετούς τραυματίες.

    Πάντως, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού από την πλευρά του διέψευσε την πληροφορία περί εισβολής των ισραηλινών στρατιωτών στο κτίριο, όπου βρίσκεται το γραφείο του Αραφάτ επισημαίνοντας ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με ένοπλους Παλαιστινίους κοντά στο αρχηγείο.

    Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιμόν Πέρες μιλώντας σε ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι το Ισραήλ δεν σκοπεύει να βλάψει τον Αραφάτ.

    Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, προκειμένου να αποφασιστεί το επόμενο στάδιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

    Χθες βράδυ στο κέντρο του Τέλ Αβίβ σημειώθηκε νέα αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου καμικάζι,που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ίδιος ο δράστης και να τραυματιστούν 29 Ισραηλινοί πολίτες, έξι εκ των οποίων σοβαρά.

    [02] Ισχυρός σεισμός στην Ταϊβάν-Κατάρρευση κτιρίων.

    31/03/2002 11:36:08

    Αρκετά κτίρια έχουν καταρρεύσει στην Ταϊπέι μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που συγκλόνισε σήμερα την πρωτεύουσα της Ταϊβάν.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των αρχών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στη θάλασσα περίπου 44 χιλιόμετρα ανατολικά της περιοχής Χαουλιέν.

    Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής.

    [03] Επέτειος του Κιλελέρ-Παννελαδική συγκέντρωση των αγροτών.

    31/03/2002 09:39:28

    Στο Κιλελέρ μεταφέρεται πλέον η αντιπαράθεση υπουργείου Γεωργίας και αγροτών.

    Όπως ανακοινώθηκε σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο Κιλελέρ, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την επέτειο ξεσηκωμού των αγροτών, πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

    Μάλιστα οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στον υπουργό Γεωργίας να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Κιλελέρ.

    Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για την 92η επέτειο της αγροτικής εξέγερσης του Κιλελέρ σημειώνει ότι ο Ελληνας αγρότης μαζί με το ΠΑΣΟΚ, πρωταγωνιστεί στην υπέρβαση παλιών νοοτροπιών και ξεπερασμένων μοντέλων ανάπτυξης

    [04] ''Υπο ομηρία'' ο Αραφάτ.

    31/03/2002 09:39:22

    Το Ισραήλ διεύψευσε σήμερα οτι σκοπεύει να επιτεθεί στο γραφείο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει αποκλεισμένος απο τις ισραηλινές δυνάμεις στο αρχηγείο του στη Ραμάλα.

    Ανώτατος αξιωματούχος της παλαιστινιακής ασφάλειας, είχε δηλώσει χθές βράδυ, οτι ένας Ισραηλινός στρατιώτης ανακοίνωσε με τηλεβόα, οτι επίκειται επίθεση στο γραφείο του Αραφάτ, για τη σύλληψη καταζητουμένων Παλαιστινίων.

    Στο μεταξύ δύο Παλαιστίνιοι έχασαν σήμερα τη ζωή τους απο πυρά του ισραηλινού στρατού, στη διάρκεια επίθεσης των ισραηλινών δυνάμεων στο χωριό Σάϊντα, κοντά στην αυτόνομη παλαιστινιακή πόλη της Ναμπλούς στη Δυτική Οχθη.

    Ο υφυπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας του Ισραήλ, δήλωσε χθές οτι ο ισραηλινός στρατός δεν έχει άλλη επιλογή απο το να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στα παλαιστινιακά εδάφη, μετά και τη νέα αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου καμικάζι σε καφετέρια στο Τέλ Αβίβ. Άπο την επίθεση έχασε τη ζωή του ο δράστης της επίθεσης, ενω τραυματίστηκαν 29 Ισραηλινοί πολίτες, 6 εκ των οποίων σοβαρά.

    Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση ''Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά'' που συνδέεται με την Αλ Φατάχ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 March 2002 - 12:30:09 UTC