Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκρηκτική η κατάσταση στη Μέση Ανατολή-Δηλώσεις Σημίτη.
  • [02] Επεισόδια στον εορτασμό του Κιλελέρ.
  • [03] Κλειστά όλη την εβδομάδα τα ΑΕΙ.
  • [04] Εκκληση για Ολυμπιακό μορατόριουμ από τη Γ.Αγγελοπούλου.
  • [05] Ο Σκανδαλίδης για το νέο εκλογικό νόμο.
  • [06] Επιστολή Μπακογιάννη προς τους συνυποψηφίους της.
  • [07] Σε ισχύ από αύριο το θερινό ωράριο των καταστημάτων.

  • [01] Εκρηκτική η κατάσταση στη Μέση Ανατολή-Δηλώσεις Σημίτη.

    31/03/2002 20:07:09

  • Εκρηκτική είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς την ώρα που ο Γιάσερ Αραφάτ βρίσκεται περικυκλωμένος και απειλούμενος ακόμη και με τη ζωή του από ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν σκορπίσει τον τρόμο στα Παλαιστινιακά εδάφη, παλαιστίνιος καμικάζι πέρνει μαζί του στο θάνατο τουλάχιστον 14 ισραηλινούς και τραυματίζει περισσότερους από 30 σε εστιατόριο της Χάιφα. Στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ανήσυχος για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και απηύθυνε έκκληση στο Ισραήλ να σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αποχώρηση των δυνάμεών του από τη Ραμάλα και να εγγυηθεί τη ζωή του Αραφάτ. Οπως έγινε γνωστό, περίπου 40 δυτικοί φιλειρηνιστές και δημοσιογράφοι κατάφεραν να εισέλθουν στο γραφείο του παλαιστίνιου ηγέτη και αποφάσισαν να μείνουν μαζί του. Ο Αραφάτ, επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένος να αντισταθεί μέχρι τέλους στην ισραηλινή πολιορκία, ενώ το πρωί οι προσωπικοί του σωματοφύλακες έδωσαν μάχη σώμα με σώμα για να αποκρούσουν εισβολή 20 ισραηλινών στρατιωτών. Πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίς το απόγευμα, το Ισραήλ κήρυξε την πόλη της Ραμάλα αποκλεισμένη στρατιωτική ζώνη και διέταξε την αποχώρηση όλων των δημοσιογράφων. Στο μεταξύ, έξι ισραηλινοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση από τη χθεσινοβραδινή επίθεση αυτοκτονίας παλαιστινίου στο Τελ Αβίβ.

    [02] Επεισόδια στον εορτασμό του Κιλελέρ.

    31/03/2002 20:07:02

    Με επεισόδια σε βάρος του γγ του υπουργείου Γεωργίας Παναγιώτη Κολίρη, συνοδεύτηκε ο εορτασμός του Κιλελέρ. Οι αγρότες πέταξαν εναντίον του κ. Κολίρη διάφορα αντικείμενα και δεν του επέτρεψαν να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της κυβέρνησης. Ανάλογη αντιμετώπιση είχαν και οι πρόεδροι της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΣΥΔΑΣΕ και της ΓΕΣΑΣΕ, οι οποίοι προσήλθαν στο βήμα για να απευθύνουν χαιρετισμό. Ουσιαστικά όμως δεν τους επετράπη να μιλήσουν. Σημειώνεται το ΚΚΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

    [03] Κλειστά όλη την εβδομάδα τα ΑΕΙ.

    31/03/2002 20:06:56

    Κλειστά θα είναι από αύριο και για ολόκληρη την εβδομάδα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, εξαιτίας της πενθήμερης αποχής από τα καθήκοντά τους, που έχουν εξαγγείλει τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού. Οι πανεπιστημιακοί προχωρούν σε αποχή από τα καθήκοντα τους, ζητώντας την επίλυση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων τους.

    [04] Εκκληση για Ολυμπιακό μορατόριουμ από τη Γ.Αγγελοπούλου.

    31/03/2002 20:06:49

    Εκκληση για Ολυμπιακό μορατόριουμ μεταξύ των κομμάτων ώστε οι πολιτικές εξελίξεις να μη διασαλεύουν την ομαλή πορεία προς τους αγώνες, απηύθυνε για άλλη μια φορά η πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου, αυτή τη φορά μέσα από τις στήλες της ''Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας''. Η κα Αγγελοπούλου εμφανίζεται ικανοποιημένη από την πρόοδο της Ολυμπιακής προετοιμασίας, χωρίς να αποκρύπτει ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι οριακά και πως ακόμη υπάρχουν κίνδυνοι. Η κα Αγγελοπούλου αποκάλυψε ότι δέχθηκε προτάσεις για να διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας και πως κάποια στιγμή πέρασε από το μυαλό της να παραιτηθεί από τον "Αθήνα 2004". Σημειώνεται πως την Τετάρτη φτάνει στην Αθήνα κλιμάκιο της ΔΟΕ, για τον καθιερωμένο διμηνιαίο έλεγχο προόδου της Ολυμπιακής προετοιμασίας.

    [05] Ο Σκανδαλίδης για το νέο εκλογικό νόμο.

    31/03/2002 20:06:43

    Τα τρία σημεία-κλειδιά του νέου εκλογικού νόμου παρουσιάζει ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης με συνέντευξή του στον ''Τύπο της Κυριακής''. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο νέος εκλογικός νόμος θα διασφαλίζει μια και βιώσιμη και αποτελεσματική κυβέρνηση, θα διευκολύνει συνεργασίες και συμπράξεις όμορων χώρων και θα είναι αναλογικότερος για τις κοινωνικές δυνάμεις.

    [06] Επιστολή Μπακογιάννη προς τους συνυποψηφίους της.

    31/03/2002 20:06:36

    Επιστολή προς τους συνυποψηφίους της για το δήμο Αθηναίων έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της. Η βουλευτής της ΝΔ ζητά να συναντηθούν ώστε να συζητήσουν και να συμφωνήσουν ένα πλαίσιο δεοντολογίας εντός του οποίου θα δεσμευτούν ότι θα κινηθούν οι εκστρατείες των συνδυασμών τους και θα καλύπτει θέματα όπως το μέγιστο ύψος δαπανών, την αποφυγή της αισθητικής και ηχητικής ρύπανσης, της παράνομης και αυθαίρετης αφισοκόλησης, της αυθαίρετης κατάληψης χώρων καθώς και την παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας της πόλης.

    [07] Σε ισχύ από αύριο το θερινό ωράριο των καταστημάτων.

    31/03/2002 20:06:27

    Σε ισχύ τίθεται από αύριο το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Έτσι τα εμπορικά καταστήματα, από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή θα ανοίγουν στις εννέα το πρωί και θα κλείνουν στις εννέα το βράδυ, ενώ τα Σάββατα θα κλείνουν στις έξι το απόγευμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 March 2002 - 21:30:15 UTC