Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση Σημίτη από τις επαφές του στο Πεκίνο
  • [02] Παραίτηση γγ υπ.Δικαιοσύνης
  • [03] Υπ.Οικονομίας:στους δήμους η χρήση αιγιαλού και παραλίας
  • [04] Κηδεύτηκε η Κάκια Αναλυτή
  • [05] Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα

  • [01] Ικανοποίηση Σημίτη από τις επαφές του στο Πεκίνο

    03/06/2002 20:22:06

    Ιδιαίτερα γόνιμες και θετικές, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις συναντήσεις που είχε στο Πεκίνο με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του. Ο κ.Σημίτης δήλωσε οτι η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα, όπως την ενδιαφέρει επίσης να υπάρχει ένας πολυπολικός κόσμος που θα διασφαλίζει την ειρήνη. Σημείωσε ακόμη ότι αναμένεται στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ενόψει των δύο Ολυμπιάδων της Αθήνας και του Πεκίνου, καθώς οι Κινέζοι θέλουν την εμπειρία της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό.

    [02] Παραίτηση γγ υπ.Δικαιοσύνης

    03/06/2002 20:22:00

    Για λόγους ευθιξίας, υπέβαλε την παραίτησή του ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης, Πρόδρομος Ασημιάδης, ύστερα από δημοσίευμα που ανέφερε οτι ο αμερικανός Πήτερ Σέντομ πριν απο την απόδρασή του απο τις φυλακές Κορυδαλλού, παρέμεινε στον Κορυδαλλό με έγγραφο του Ασημιάδη. Πάντως το επίμαχο έγγραφο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι υπαρκτό και η εντολή του κ. Ασημιάδη δόθηκε, καθώς είχε γίνει μεν η μεταγωγή του Σέντομ απο τις φυλακές Κέρκυρας στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά επειδή είχε δίκη στις 13 Μαϊου και για να μή γίνονται συνεχείς μεταγωγές, παρήγγειλε να παραμείνει ο Σέντομ στις φυλακές Κορυδαλλού. Η παραίτηση έγινε δεκτή από το υπουργείο.

    [03] Υπ.Οικονομίας:στους δήμους η χρήση αιγιαλού και παραλίας

    03/06/2002 20:21:53

    Στους δήμους θα παραχωρηθεί η χρήση του αιγιαλού και της παραλίας, με στόχο την καλύτερη ανάπτυξη και τη βελτίωση της παροχής υπηρεσίων προς τους πολίτες. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος. Στη συνάντηση εξετάστηκε και το θέμα της φορολογικής αποκέντρωσης και αποφασίστηκε να υπάρξει την προσεχή εβδομάδα συνάντηση του προεδρείου του Ένωσης και του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη, όπου θα συζητηθούν οι αλλαγές στη φορολογία που αφορούν την ΚΕΔΚΕ και προωθούνται στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης.

    [04] Κηδεύτηκε η Κάκια Αναλυτή

    03/06/2002 20:21:46

    Μέσα σε κλίμα συγκίνησης εκατοντάδες φίλοι, γνωστοί και απλός κόσμος, συνόδευσε το απόγευμα στην τελευταία της κατοικία την ηθοποιό Κάκια Αναλυτή, που πέθανε στο σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Τα τελευταία δύο χρόνια, η ηθοποιός είχε αποσυρθεί στο διαμέρισμά της, μετά το θάνατο του συντρόφου της.

    [05] Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα

    03/06/2002 20:21:39

    Η πρώτη φωτιά του φετινού καλοκαιριού ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στα Ανω Βασιλικά της Σαλαμίνας. Στον περιοχή έσπευσαν 15 οχήματα με 65 πυροσβέστες, οι οποίοι έθεσαν γρήγορα τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο. Στην άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν αποφασιστικά τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και το ελικόπτερο που κινητοποιήθηκαν έγκαιρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 June 2002 - 20:30:13 UTC