Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώνονται οι εργασίες του ΕΚΟΦΙΝ
  • [02] Κινητοποιήσεις γιατρών του ΙΚΑ.
  • [03] Συνεχίζουν την απεργία οι Πανεπιστημιακοί-Αύριο οι οριστικές
  • [04] Στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ
  • [05] Πανελλήνιες εξετάσεις.
  • [06] Στη Βουλή έως το τέλος της εβομάδας το νομοσχέδιο για ασφαλιστικό.
  • [07] Σημίτης-Ομιλία σε φόρουμ επιχειρηματιών στο Πεκίνο.
  • [08] Χυτήρης για Αλέκο Παπαδόπουλο-Απέκλεισε το ενδεχόμενο άμεσου
  • [09] Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ από την απόφαση Παπαδόπουλου.
  • [10] Κριτική Καραμανλή για οικονομία και εθνικά θέματα.
  • [11] Ρέππας για ασφαλιστικό.
  • [12] Μέρος του προγράμματός της σκιαγράφησε η Ντόρα Μπακογιάννη.
  • [13] Αμερικανοί και Βρετανοί διαπραγματευτές σε Τουρκία-Κύπρο-Ελλάδα.

  • [01] Ολοκληρώνονται οι εργασίες του ΕΚΟΦΙΝ

    04/06/2002 13:42:39

    Στο Λουξεμβούργο ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του ΕΚΟΦΙΝ στις οποίες μετέχει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Τα θέματα που εξετάζονται στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαικής Ενωσης, είναι η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, οι γενικοί προσανατολισμοί της οικονομικής πολιτικής με στόχο την μακροοικονομική σταθερότητα, την αύξηση της απασχόλησης και της παραγωγικότητας, καθώς και το σχέδιο φορολογικής εναρμόνισης.

    Υπηρεσίες.

    [02] Κινητοποιήσεις γιατρών του ΙΚΑ.

    04/06/2002 13:42:32

    Νέα ταλαιπωρία αυτό το μήνα για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ. Οι γιατροί του Ιδρύματος αποφάσισαν επτά 24ωρες απεργίες διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου. Ειδικότερα οι απεργίες θα γίνουν στις 7, 10, 13, 18, 21, 25 και 28 του μήνα.

    [03] Συνεχίζουν την απεργία οι Πανεπιστημιακοί-Αύριο οι οριστικές αποφάσεις.

    04/06/2002 13:42:21

    Συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι πανεπιστημιακοί καθηγητές με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστά αρκετά ιδρύματα σε όλη τη χώρα.

    Αύριο, αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο των καθηγητών προκειμένου να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων. Σημειώνεται ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών δημιουργούν κινδύνους να χαθεί η εξεταστική περίοδος του Ιουνίου.

    Ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, απηύθυνε έκκληση προς τους καθηγητές να μην συνεχίσουν την απεργία τους, ώστε να μην μετατραπούν οι φοιτητές σε ένα είδος ομήρων.

    [04] Στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ

    04/06/2002 13:42:12

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να μετάσχει στη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Αύριο οκ.Καραμανλής θα αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα πάρει μέρος στις εργασίες της συνάντησης κορυφής της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον. Εισηγητής στη συνάντηση αυτή θα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους.

    [05] Πανελλήνιες εξετάσεις.

    04/06/2002 13:42:06

    Συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι μαθητές της Β' λυκείου διαγωνίστηκαν στην Ιστορία και της Γ'στη Φυσική.

    Τα θέματα της Φυσικής χαρακτηρίστηκαν από μαθητές και καθηγητές εύκολα, ενώ δύσκολα και για καλά διαβασμένους χαρακτηρίστηκαν τα θέματα της Ιστορίας.

    [06] Στη Βουλή έως το τέλος της εβομάδας το νομοσχέδιο για ασφαλιστικό.

    04/06/2002 13:41:59

    Εως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα.

    Ηδη, στο υπουργείο Εργασίας, εξετάζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες του νομοσχεδίου, η ψήφιση του οποίου είναι ενδεχόμενο να γίνει και πριν το καλοκαίρι.

    Σημειώνεται ότι για το ασφαλιστικό έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους, τόσο οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ και ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

    [07] Σημίτης-Ομιλία σε φόρουμ επιχειρηματιών στο Πεκίνο.

    04/06/2002 13:41:53

    Η Ελλάδα και η Κίνα έχουν ένα κοινό όραμα για ένα κόσμο στον οποίο η φτώχεια και οι ασθένειες εξαλείφονται και τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνονται σεβαστά, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την ομιλία του σε φόρουμ επιχειρηματιών στο Πεκίνο.

    Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προσεγγίσουν η μία την άλλη στον οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό τομέα.

    Αναφερόμενος στις οικονομίες των χωρών ο κ.Σημίτης είπε ότι και οι δύο πέτυχαν ένα μικρό θαύμα και υπάρχουν δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας.

    Επισήμανε ότι οι προσεχείς Ολυμπιάδες της Αθήνας και του Πεκίνου διανοίγουν ένα πεδίο κοινής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο στο Πεκίνο, καθώς και το κέντρο Ελληνικών Σπουδών, ενώ είχε διάλογο με καθηγητές και φοιτητές, κυρίως για την παγκοσμιοποίηση και τις εθνικές ιδιαιτερότητες των δύο χωρών.

    [08] Χυτήρης για Αλέκο Παπαδόπουλο-Απέκλεισε το ενδεχόμενο άμεσου ανασχηματισμού.

    04/06/2002 13:41:47

    Στα σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν την δήλωση του κ. Αλέκου Παπαδόπουλου (πως με την εξάντληση της θητείας του επιθυμεί να αποχωρήσει απο την πολιτική) αναφέρθηκε ο κ.Χυτήρης λέγοντας πως κατόπιν επικοινωνίας του με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στην Κίνα μεταφέρει το σχόλιο του κ. Πρωτόπαπα ο οποίος παρατήρησε πως τα σενάρια που έχουν γραφτει είναι ευφάνταστα.

    Ο κ. Χυτήρης επανέλαβε οτι με την επάνοδο του πρωθυπουργού στην Αθήνα ο κ. Παπαδόπουλος θα κληθεί για συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ως προς τον αποηχο που δημιούργησε το θέμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χυτήρης παρατήρησε πως για το θέμα εκανε χθες δηλώσεις ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης.

    Αναφερόμενος τέλος σε ερώτηση που αφορούσε σχετική δήλωση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου-κατά την οποία αποδιδόταν στην κυβέρνηση η πρόθεση προκήρυξης πρόωρων εκλογών, ο κ.Χυτήρης δήλωσε, οτι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενω παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο άμεσου ανασχηματισμού.

    [09] Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ από την απόφαση Παπαδόπουλου.

    04/06/2002 07:34:19

    Προβληματισμό έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ, η απόφαση του υπουργού Υγείας να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, χαρακτήρισε αυστηρά προσωπική την απόφαση αυτή, ενώ ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, αφού πλέκει του εγκώμιο του κ.Παπαδόπουλου για το ήθος και την πολιτική του διαδρομή, δηλώνει οτι διαφωνεί ριζικά με τον τρόπο και τον χρόνο που ανακοίνωσε την απόφασή του. Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις.

    [10] Κριτική Καραμανλή για οικονομία και εθνικά θέματα.

    04/06/2002 07:34:13

    Σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Σημίτη ότι ακολουθεί διχαστική τακτική, ότι βρίσκεται σε πανικό και πως η χώρα δεν κυβερνάται. Για την οικονομία, ο κ. Καραμανλής μίλησε για αδιαφάνεια και για πρωτόγνωρο νοσηρό κατεστημένο. Για τα εθνικά θέματα, τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει κανένας συμψηφισμός, ούτε να υπάρξει πακετοποίηση.

    [11] Ρέππας για ασφαλιστικό.

    04/06/2002 07:34:06

    Το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα προωθηθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή και η συζήτηση, η οποία θα γίνει εκεί θα είναι αποκαλυπτική. Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας στη διάρκεια συνέντευξής του σε ραδιοφωνικό σταθμό προσθέτοντας ότι το γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ ως το ανώτερο μετά το συνέδριο της συνομοσπονδίας όργανο, έχει καταλήξει σε ένα πλαίσιο θέσεων επί τη βάση του οποίου έγινε η συζήτηση.

    [12] Μέρος του προγράμματός της σκιαγράφησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

    04/06/2002 07:34:00

    Τις ''πρώτες πινελιές'' του προγράμματός της για την Αθήνα σκιαγράφησε χθες η υποψήφια δήμαρχος των Αθηναίων και Βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης με θέμα ''Η ανάκτηση της φυσιογνωμίας της Αθήνας και η περιβαλλοντικής της αναβάθμιση'' , που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας ''Κ. Καραμανλής''.

    [13] Αμερικανοί και Βρετανοί διαπραγματευτές σε Τουρκία-Κύπρο-Ελλάδα.

    04/06/2002 07:33:54

    Περιοδεία στο τρίγωνο Τουρκία- Κύπρος- Ελλάδα, ξεκινούν Αμερικανοί και Βρετανοί διαπραγματευτές σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσουν δεσμεύσεις οτι θα προχωρήσει η διαδικασία των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Μετά από συνεννόηση, Ουάσιγκτον και Λονδίνο αποφάσισαν οι απεσταλμένοι τους, Τόμας Γουέστον και Λόρδος Χάνεϊ, να επισκεφθούν την Αγκυρα, την Αθήνα και τη Λευκωσία, όπου θα μεταφέρουν το μήνυμα των κυβερνήσεών τους ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος και ότι θα πρέπει να γίνουν από πλευράς Τουρκίας κινήσεις στο Κυπριακό, οι οποίες θα τη βοηθήσουν στην ενταξιακή της πορεία και στο θέμα του ευρωστρατού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 June 2002 - 11:30:25 UTC