Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερευνα σε βάθος για τους πυροβολισμούς έξω από την πρωθυπουργική
  • [02] Ματαιώνεται πιθανότατα η εξεταστική του Ιουνίου στα ΑΕΙ.
  • [03] Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιες εξετάσεις.
  • [04] Στη Νέα Υόρκη ο Κ.Καραμανλής.
  • [05] Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Κ.Στεφανόπουλου στην Αυστραλία.
  • [06] Διαψεύδει ο Κ.Μητσοτάκης ότι συναντήθηκε με τον Κόκκαλη.
  • [07] Κηδεύτηκε η Μαλβίνα Κάραλη.
  • [08] Κρήτη-Το κρασί σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!

  • [01] Ερευνα σε βάθος για τους πυροβολισμούς έξω από την πρωθυπουργική κατοικία.

    08/06/2002 20:22:41

    Ερευνα σε βάθος ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναφορικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί, έξω απο την πρωθυπουργική κατοικία, στην Αθήνα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας για τη διακρίβωση και τον καταλογισμό ευθυνών αστυνομικών οργάνων. Δράστης του επεισοδίου είναι ο 38χρονος τοξικομανής Δημήτρης Αϊβαζίδης, ο οποίος εισέβαλε το πρωί στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ, πήρε ποσότητα μεθαδόνης και πυροβόλησε με καραμπίνα τη τζαμαρία της εισόδου. Στη συνέχεια, πήγε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, πυροβόλησε στον αέρα και άρπαξε το υπηρεσιακό περίστροφο του φρουρού. Τέλος, με νοικιασμένο αυτοκίνητο έφθασε στην οδό Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι, όπου διαμένει ο πρωθυπουργός και πυροβόλησε την κεντρική είσοδο. Δέχθηκε όμως καταιγισμό πυρών απο τη φρουρά και προσπάθησε να διαφύγει, αλλά ύστερα απο καταδίωξη συνελήφθη στο Κουκάκι. Την ώρα της επίθεσης, ο κ.Σημίτης βρισκόταν με τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι. Ο δράστης νοσηλεύεται με τραύμα στο μηρό, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

    [02] Ματαιώνεται πιθανότατα η εξεταστική του Ιουνίου στα ΑΕΙ.

    08/06/2002 20:22:35

    Την πιθανότητα της ματαίωσης της εξεταστικής του Ιουνίου αντιμετωπίζουν πλέον οι φοιτητές, σε αρκετά Πανεπιστήμια της χώρας, καθώς οι καθηγητές εμμένουν στις θέσεις τους και διεκδικούν την ικανοποίηση μισθολογικών αιτημάτων. Μετά απο απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού συνεχίζεται η αποχή σε αρκετά Πανεπιστημιακά τμήματα και οι εξετάσεις ενδεχομένως να μετατεθούν για το Σεπτέμβριο. Κανονικά λειτουργούν τα Πανεπιστήμια της βόρειας Ελλάδας και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Απο την πλευρά της η κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση προς τους καθηγητές να προσέλθουν στις εξετάσεις, ώστε να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος για τους φοιτητές.

    [03] Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιες εξετάσεις.

    08/06/2002 20:22:29

    Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις, με τα μαθήματα κατευθύνσεων για την Τρίτη Λυκείου και γενικής παιδείας για τη Δευτέρα Λυκείου. Ειδικότερα, οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου διαγωνίστηκαν στα Λατινικά, τη Χημεία, την Ηλεκτρολογία και τις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Οι μαθητές της Δευτέρας Λυκείου διαγωνίστηκαν στην Αλγεβρα και χαρακτήρισαν τα θέματα εύκολα. Αντίθετα, δύσκολα χαρακτηρίστηκαν τα θέματα στη Χημεία.

    [04] Στη Νέα Υόρκη ο Κ.Καραμανλής.

    08/06/2002 20:22:22

    Τα εθνικά μας ζητήματα βρίσκονται σε μια αποφασιστικής σημασίας καμπή, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε συγκέντρωση ομογενών στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Ανέφερε οτι στο επόμενο διάστημα θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις, που θα μας σημαδέψουν στις επόμενες δεκαετίες και θα καθορίσουν τη θέση και το ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο. Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε, στο Μανχάταν, το σημείο όπου κατέρρευσαν οι δίδυμοι πύργοι και τίμησε την μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου.

    [05] Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Κ.Στεφανόπουλου στην Αυστραλία.

    08/06/2002 20:22:16

    Με μία θερμή και συγκινησιακά φορτισμένη συγκέντρωση του Ελληνισμού του Σίδνεϊ, ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου στην Αυστραλία. Αύριο θα μεταβεί στη Νέα Ζηλανδία, στην οποία θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, την πρώτη αρχηγού του ελληνικού κράτους.

    [06] Διαψεύδει ο Κ.Μητσοτάκης ότι συναντήθηκε με τον Κόκκαλη.

    08/06/2002 20:22:10

    Την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προκάλεσε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ''Επενδυτής'', περί συνάντησής του με τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη στη Νέα Υόρκη. Οπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του επίτιμου πρόεδρου της ΝΔ, πρόκειται για αυταπόδεικτο ψεύδος και κατασκευασμένη είδηση. Οπως είναι γνωστό, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Μητσοτάκης και κατά την επιστροφή του απο τις ΗΠΑ, ακολούθησε το ίδιο αεροπορικό δρομολόγιο, κατευθείαν απο το Φοίνιξ της Αριζόνας στην Φρανκφούρτη και απο εκεί στην Αθήνα. Επειδή, καταλήγει η ανακοίνωση, η συκοφαντική πρόθεση είναι πρόδηλη, ο κ. Μητσοτάκης επιφυλάσσεται να ζητήσει ικανοποίηση απο τη Δικαιοσύνη.

    [07] Κηδεύτηκε η Μαλβίνα Κάραλη.

    08/06/2002 20:22:03

    Μέσα σε κλίμα συγκίνησης κηδεύτηκε σήμερα απο το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαλβίνα Κάραλη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 50 ετών, έπειτα απο πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η Μαλβίνα Κάραλη εργάστηκε σε αρκετές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ συνεργάστηκε με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

    [08] Κρήτη-Το κρασί σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!

    08/06/2002 20:21:57

    Στα εντυπωσιακά αποτελέσματα των ερευνητικών εργασιών που έγιναν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, αναφέρθηκε σήμερα, δεύτερη μέρα του συμποσίου ''Οίνος και Υγεία'' ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλίας Καστανάς. Τόνισε οτι μέσα σε περίπου πέντε ημέρες, τα καρκινικά κύτταρα τα οποία ήρθαν σε επαφή, στα εργαστήρια, με ουσίες που περιέχονται στο κρασί είχαν σκοτωθεί ή, στη χειρότερη περίπτωση, είχε ανασταλεί ο πολλαπλασιασμός τους. Η ερευνητική ομάδα του κ. Καστανά δούλεψε πολλά χρόνια με τις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στο κρασί. Επιβεβαιώνεται επίσης, οτι παρόμοιες, σημαντικές για την υγεία, ουσίες περιέχονται σε μια μεγάλη σειρά φυσικών προϊόντων, όπως είναι το ελαιόλαδο, τα λαχανικά και τα φρούτα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 June 2002 - 20:30:17 UTC