Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρέθηκαν δύο πτώματα κοντά στο Σπήλαιο Παιανίας
  • [02] Οσβαλντ:Εχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος-Το χρονοδιάγραμμα παραμένει
  • [03] Τσοχατζόπουλος-Θεωρεί θετική εξέλιξη έναν ανασχηματισμό
  • [04] Ανησυχία απο έρευνα Πανεπιστημίου για την ατμόσφαιρα της Αθήνας
  • [05] Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον λιμενικού τμήματος
  • [06] Ισπανία-Διάσκεψη προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ-Κακλαμάνης-Ευρωστρατός.
  • [07] Ανοιχτό ενδεχόμενο επιστροφής Σαμαρά στη ΝΔ, αφήνει η Ν.Μπακογιάννη

  • [01] Βρέθηκαν δύο πτώματα κοντά στο Σπήλαιο Παιανίας

    09/06/2002 12:54:28

    Τα πτώματα ενός ζευγαριού βρέθηκαν σε αποσύνθεση το πρωί, σε πλαγιά κοντά στο Σπήλαιο Παιανίας, στην Αττική.

    Ειδικότερα, διερχόμενος απο το σημείο αυτό, αντιλήφθηκε ένα αυτοκίνητο αναποδογυρισμένο στην πλαγιά και δίπλα στο ΙΧ τα πτώματα μίας γυναίκας και ενός άνδρα.

    Τα στοιχεία των θυμάτων δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, ενώ η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο το ζευγάρι να είναι θύμα τροχαίου. Ωστόσο, όμως, δεν αποκλείει και οποιαδήποτε άλλη εκδοχή.

    [02] Οσβαλντ:Εχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος-Το χρονοδιάγραμμα παραμένει πιεστικό

    09/06/2002 10:29:35

    Ο Ελβετός δικηγόρος και από το 1991 μέλος της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ, ο άνθρωπος που διαδέχθηκε στην προεδρία της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ τον σημερινό πρόεδρο των 'αθανάτων' Ζακ Ρογκ, έχει χαρακτηριστεί από την ελληνική πλευρά ως ένας 'αυστηρός αλλά δίκαιος' άνθρωπος, που μπορεί να μην έχει τη διπλωματικότητα που διέκρινε τον Ζακ Ρογκ, αλλά μετά από λίγο καιρό κατάλαβε τους τρόπους επικοινωνίας για την καλύτερη δυνατή συνεργασία τόσο με την κυβέρνηση όσο και με την Οργανωτική Επιτροπή.

    Ο ίδιος, μιλώντας στο 'Athens.04', τονίζει ότι δεν του αρέσει να τον χαρακτηρίζουν κριτή ή επιτηρητή της ολυμπιακής προετοιμασίας, αλλά συνεργάτη. Ο κ.Οσβαλντ, επισημαίνει ότι μόνο τους τελευταίους έξι μήνες έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος τόσο απο τη μεριά της κυβέρνησης όσο και από την Οργανωτική Επιτροπή, ενώ επαναλαμβάνει ότι το χρονοδιάγραμμα είναι ακόμη πολύ πιεστικό και πιστεύω ότι δεν πρέπει να είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι- υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης.

    Επίσης, πιστεύει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα επηρεάσουν τόσο το μέλλον της Ελλάδας, όσο και αυτό του Ολυμπιακού Κινήματος και δηλώνει ότι θα είναι ευχαριστημένος «μόνο όταν οι αθλητές, οι θεατές και όλοι οι υπόλοιποι φύγουν από την Ελλάδα ικανοποιημένοι τον Αύγουστο του 2004.

    Απαντώντας στις ερωτήσεις του περιοδικού, ο κ.Οσβαλντ αναφέρει: - Το πιο ιδιαίτερο στοιχείο είναι αναμφίβολα η επιστροφή των Αγώνων στη γενέτειρά τους, κάτι που καμία άλλη πόλη στον κόσμο δεν μπορεί να προσφέρει, όπως δεν μπορεί να προσφέρει και τον υπέροχο ελληνικό πολιτισμό και τη ζωντάνια.

    - Η ασφάλεια είναι πάντα η νούμερο ένα προτεραιότητα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα μέτρα ασφαλείας στο Σολτ Λέικ ήταν πολύ ισχυρά κι αν και ήταν προφανή σε μερικές περιοχές, δεν φαίνονταν αυταρχικά. Μέχρι στιγμής, για το 2004, οι ειδικοί μας εγκρίνουν το σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έχει συνεργαστεί με άλλες κυβερνήσεις, που διαθέτουν ειδικούς σε κύρια ζητήματα ασφαλείας.

    - Τα τελευταία χρόνια, έχει σημειωθεί πολύ σημαντική πρόοδος στην αντιμετώπιση του ντόπινγκ, ωστόσο η καταπολέμησή του είναι ένας τομέας που απαιτεί διαρκή προσπάθεια

    [03] Τσοχατζόπουλος-Θεωρεί θετική εξέλιξη έναν ανασχηματισμό

    09/06/2002 09:58:20

    Την ανάγκη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ανοιχτεί σε νέα στελέχη, επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και θεωρεί θετική εξέλιξη έναν ανασχηματισμό πριν απο τις δημοτικές εκλογές, ενώ αποσυνδέει το θέμα αυτό απο την περίπτωση του κ. Παπαδόπουλου.

    Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, καυτηριάζει τη διγλωσσία ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που δήθεν εμφανίζονται να στηρίζουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ του κόμματος και απο την άλλη ροκανίζουν την καρέκλα του κ. Σημίτη.

    Ο κ. Σκανδαλίδης προσθέτει ότι πρέπει να αλλάξει πλεύση η παράταξη και να γίνουν αλλαγές παντού στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως αναφέρει, σήμερα έχει ανάγκη απο μαχητές, οι οποίοι θα ξεφύγουν απο τη δίνη των δημοσκοπήσεων.

    [04] Ανησυχία απο έρευνα Πανεπιστημίου για την ατμόσφαιρα της Αθήνας

    09/06/2002 09:58:13

    Ανησυχητική αλλαγή στη σύνθεση της ατμόσφαιρας της Αθήνας, διαπιστώνει έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

    Σύμφωνα με την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στην ατμόσφαιρα εντοπίστηκαν διοξίνες, κλοφέν και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες και δημιουργούν μία νέα δραματική πραγματικότητα. Η έρευνα διαβιβάστηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο έχει θορυβηθεί, καθώς για πρώτη φορά εντοπίζονται διοξίνες στην ατμόσφαιρα και όχι μόνο στις τροφές.

    Παράλληλα, για πρώτη φορά ανιχνεύονται ενώσεις κλοφέν στην ατμόσφαιρα του Λεκανοπεδίου, οι οποίες είναι οι υψηλότερα εντοπιζόμενες στην Ελλάδα.

    [05] Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον λιμενικού τμήματος

    09/06/2002 09:58:07

    Βόμβες μολότοφ εκτόξευσαν χθες βράδυ κατά του 5ου Λιμενικού Τμήματος Ζέας, στον Πειραιά, άγνωστοι κουκουλοφόροι νεαροί, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην είσοδο του τμήματος.

    Οι νεαροί παρακολουθούσαν υπαίθρια συναυλία ροκ, σε παραλία της Φρεατύδας, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    [06] Ισπανία-Διάσκεψη προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ-Κακλαμάνης-Ευρωστρατός.

    09/06/2002 09:58:01

    Το θέμα που έχει δημιουργηθεί απο το λεγόμενο έγγραφο της Αγκυρας για τον ευρωστρατό, έθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, στη διάσκεψη των προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη.

    Με το έγγραφο αυτό, τόνισε, υπονομεύεται η αυτονομία, το κύρος και οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς πρόκειται για ένα κείμενο που έγινε χωρίς καμμία εξουσιοδότησή της. Εξέφρασε την ελπίδα ότι η ισπανική προεδρία θα προωθήσει μία λύση του προβλήματος.

    Σημειώνεται ότι μεθαύριο, Τρίτη, αναμένεται στην Αθήνα ο Ισπανός προεδρεύων πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και μεταξύ άλλων θα συζητήσει και το θέμα του ευρωστρατού.

    [07] Ανοιχτό ενδεχόμενο επιστροφής Σαμαρά στη ΝΔ, αφήνει η Ν.Μπακογιάννη

    09/06/2002 09:57:54

    Η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά, στη Νέα Δημοκρατία. Τονίζει ότι τέτοια ζητήματα κλείνουν και ανοίγουν σε επίπεδο κοινωνίας.

    Η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι θα είναι δήμαρχος τετραετίας και ξεκαθαρίζει πως δεν απομακρύνεται απο την κεντρική πολιτική σκηνή, επισημαίνοντας ότι θα παρεμβαίνει όπου κρίνει απαραίτητο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 June 2002 - 11:30:15 UTC