Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβλήματα από τη βροχή στην Αθήνα
  • [02] Μέχρι και 70% η συμμετοχή του κοινού στο μποϊκοτάζ των καταναλωτών
  • [03] Αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για διαγραφή θρησκεύματος απο
  • [04] «Ελεύθεριος Βενιζέλος πρώτο στηνΕυρώπη στους χώρους εστίασης
  • [05] Κυπαρισία-Τραγωδία με λαθρομετανάστες
  • [06] Ανακοινώθηκε το τρίτο πακέτο της φορομεταρρύθμισης
  • [07] Ληστεία τράπεζας στον Πειραιά.
  • [08] Κινητοποιήσεις αγροτών

  • [01] Προβλήματα από τη βροχή στην Αθήνα

    03/09/2002 20:43:52

    Από τις 7 το απόγευμα βρέχει καταρρακτωδώς στην Αττική. Ο Κηφισός υπερχείλισε στην Πειραιώς και στο Μοσχάτο.

    Πάνω από 60 κλήσεις έχει ήδη δεχτεί η πυροσβεστική υπηρεσία για πλημμύρες και άντληση υδάτων. Οι περισσόετερο πληγείσες περιοχές είναι το Μενίδι, το 'Ιλιον, η Ν. Ιωνία και ο Περισσός.

    Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν ολόκληρη τη χώρα.

    [02] Μέχρι και 70% η συμμετοχή του κοινού στο μποϊκοτάζ των καταναλωτών

    03/09/2002 20:37:39

    Μέχρι και 70% έφθασε η συμμετοχή του κοινού στο μποϊκοτάζ που είχαν εξαγγείλει ενώσεις καταναλωτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη και προϊόντα. Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΚΑ

    η μείωση πωλήσεων σε καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ έφθασε μέχρι και το 70%, ενώ η μείωση του τζίρου στο χονδρεμπόριο το 80%. Το υπουργείο Ανάπτυξης, στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών προωθεί πακέτο επτά μέτρων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το Παρατηρητήριο Τιμών, αλλά και η αναγραφή ενδεικτικών τιμών σε μια σειρά προϊόντων.

    Για διπλοπροσωπία, κατηγόρησε την κυβέρνηση η ΝΔ, υποστηρίζοντας οτι τον χορό των αυξήσεων άνοιξαν οι ΔΕΚΟ. Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών, διευκρίνισε ότι τα τέλη κυκλοφορίας παρέμειναν παγωμένα επί πέντε χρόνια, ενώ οι αυξήσεις στις ΔΕΚΟ αφορούν την τελευταία τετραετία.

    [03] Αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για διαγραφή θρησκεύματος απο

    03/09/2002 20:33:07

    Εντονα αντέδρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σ. Παπαθεμελής, Π. Κρητικός, Ε. Κοντομάρης, Π. Κουρουμπλής, Κ. Σπυριούνης και Ν. Κατσέλη, στην απόφαση της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων, να διαγράψει το θρήσκευμα από τα απολυτήρια των σχολείων και να αντικαταστήσουν την μέχρι τώρα απαιτούμενη κοινή δήλωση των γονέων ότι ο μαθητής είναι άθεος, ετερόθρησκος ή ετερόδοξος, προκειμένου να απαλλαγεί από το μάθημα των θρησκευτικών, με την απλή δήλωση τους ότι δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει το μάθημα. Οι βουλευτές εκτιμούν οτι η απόφαση αυτή προσβάλλει βάναυσα τις ευαισθησίες των ελλήνων πολιτών.

    [04] «Ελεύθεριος Βενιζέλος πρώτο στηνΕυρώπη στους χώρους εστίασης

    03/09/2002 20:24:20

    Πρώτο στην Ευρώπη και δεύτερο παγκοσμίως, όσον αφορά τους χώρους εστίασης και τις τιμές που χρεώνονται σε αυτούς, κατατάσσεται το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελεύθεριος Βενιζέλος, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η IATA, από τον Απρίλιο του 2001 μέχρι το Μάρτιο του 2002. Η έρευνα αξιολόγησε την ποιότητα και την ποικιλία των φαγητών, τις τιμές στις οποίες αυτά προσφέρονται, την άνεση, την καθαριότητα, το περιβάλλον στους χώρους εστίασης, καθώς και το γενικό βαθμό ικανοποίησης των πελατών.

    [05] Κυπαρισία-Τραγωδία με λαθρομετανάστες

    03/09/2002 20:17:52

    Τραγωδία σήμερα στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής ''Καλού Νερού'' στην Κυπαρισία, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες πνίγηκαν δύο άνδρες λαθρομετανάστες, όταν το ένα από τα δύο τουρκικά αλιευτικά που τους μετέφεραν στη στεριά μαζί με άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών βυθίστηκε, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις διασωθέντων αγνοούνται 8 άτομα.

    Η τραγωδία ήρθε στο φως όταν εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς στη στεριά 36 λαθρομετανάστες οι οποίοι δήλωσαν ότι έφθασαν στην περιοχή με τουρκικό πλοίο και στη συνέχεια επιβιβάσθηκαν σε δύο αλιευτικά για να βγουν στην ακτή. Στην προσπάθειά τους όμως αυτή, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, η μία βάρκα βούλιαξε και χάθηκαν περίπου 7-8 άτομα.

    [06] Ανακοινώθηκε το τρίτο πακέτο της φορομεταρρύθμισης

    03/09/2002 15:17:19

    Τις γενικές κατευθύνσεις της φορολογικής μεταρρύθμισης που αποφάσισε η κυβέρνηση, παρουσίασε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός. Ο κ.Σημίτης τόνισε οτι στόχος της μεταρρύθμισης είναι να αναδειχθεί ένα φορολογικό σύστημα που θα είναι πιο φιλικό στον πολίτη, θα στηρίζει το οικογενειακό εισόδημα και θα απαλλάξει τις επιχειρήσεις απο πεπαλαιωμένες διαδικασίες.

    Αναφερόμενος σε συγκεκριμένες προβλέψεις της μεταρρύθμισης, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως αυξάνεται το αφορολόγητο σε 10.000 ευρώ για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, σε 12.000 ευρώ για όσους έχουν δύο παιδιά και σε 20.000 ευρώ για όσους έχουν τρία παιδιά και άνω. Επίσης καταργείται ο φόρος ιδιοκατοίκησης, ενώ στην κατεύθυνση σταδιακής κατάργησης των τεκμηρίων απαλείφονται διάφορα τεκμήρια και αυξάνεται αυτό που αφορά την πολυτελή κατανάλωση.

    Συνοπτικά ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση ευνοεί τους μισθωτούς και συνταξιούχους, τους χαμηλούς εισοδηματίες, μειώνει την υποχρεωτική φορολογία για όλους και αποδίδει φορολογική δικαιοσύνη. Ως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ειδικότερα, καταργείται ο εξωλογιστικός υπολογισμός των κερδών, βελτιώνεται ο εκσυγχρονισμός των επιχειρήσεων και διευκολύνεται η αύξηση του προσωπικού, ενώ επίσης καταργείται το τεκμήριο για τον εξοπλισμό.

    Ο πρωθυπουργός τέλος σημείωσε την κατάργηση του χαρτοσήμου των ασφαλιστικών αποζημιώσεων, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σταδιακά και στην κατάργηση άλλων χαρτοσήμων. Υπογράμμισε ότι η συνολική δαπάνη της μεταρρύθμισης υπολογίζεται σε 1,4 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 1% του ΑΕΠ.

    [07] Ληστεία τράπεζας στον Πειραιά.

    03/09/2002 15:13:14

    Με την απειλή όπλων,δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν σήμερα στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Καστέλας και αφού ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους άρπαξαν απο τα τρία ταμεία άγνωστο αριθμό χρημάτων και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα.

    [08] Κινητοποιήσεις αγροτών

    03/09/2002 14:58:39

    Στις πλατείες χωριών του νομού Θεσσαλονίκης και σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου παρατάσουν από το πρωί τα τρακτέρ τους αγροτοσυνδικαλιστές, χωρίς, ωστόσο, όπως δηλώνουν, να προχωρήσουν σε πρώτη φάση σε αποκλεισμούς δρόμων.

    Την Παρασκευή οι αγρότες, μέλη των συλλόγων που πρόσκεινται στη ΝΔ, διοργανώνουν συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη μέρα οι σύλλογοι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

    Στο μεταξύ εδώ και τώρα ζητούν οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου έγκαιρες και δίκαιες αποζημιώσεις για όσες ζημιές υπέστησαν απο τους παγετούς του προηγούμενου χειμώνα και το αίτημα τους αυτό διατύπωσαν σήμερα σε όλους τους τόνους σε δυναμικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή.

    Η κινητοποίηση πάντως, τόσο των αγροτών της επαρχίας του Τυρνάβου όσο και γενικότερα του νομού Λάρισας, δεν εξαντλείται στην μία ημέρα, καθώς οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να δώσουν δυναμικά το παρών στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης, ενώνοντας την φωνή διαμαρτυρίας τους με τους αγρότες όλης της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 September 2002 - 20:30:18 UTC