Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόσθετα μέτρα για Κηφισό ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ.
  • [02] ΝΔ:Αντίθετη στην πρόταση Δαφέρμου για θρησκευτικά.
  • [03] Ομαλοποιείται η κατάσταση στην Αττική, απο τις πλημμύρες.
  • [04] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη.
  • [05] Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για πλημμυρές.
  • [06] Κανονικά η κυκλοφορία σε Κηφισό-Πειραιώς.

  • [01] Πρόσθετα μέτρα για Κηφισό ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    04/09/2002 13:57:03

    Μέτρα για την αποτροπή νέων πλημμυρών στον Κηφισό, αποφασίστηκαν το πρωί σε σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ, υπό την προεδρία της υπουργού, Βάσως Παπανδρέου και τη συμμετοχή του υφυπουργού Γιάννη Τσακλίδη αλλά και των τριών εργοληπτικών εταιριών που κατασκευάζουν τα έργα διαπλάτυνσης του Κηφισού.

    Αποφασίστηκε να τοποθετηθούν πάνω στις γέφυρες του Κηφισού μόνιμες μεταλλικές πόρτες που θα κλείνουν μέσα σε δύο λεπτά. Πίσω από τις μεταλλικές αυτές πόρτες θα τοποθετούνται σάκοι ούτως ώστε να μην είναι δυνατόν να σπάσουν από τα νερά.

    Επίσης, θα γκρεμιστεί άμεσα η γέφυρα της Λάμπρου Κατσώνη που συνδέει το Νέο Φάληρο με το Μοσχάτο, ενώ θα γίνει προσπάθεια να επιταχυνθούν όλα τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τα νερά του Κηφισού στην περιοχή που εκτελούνται τα έργα.

    Οπως ανακοίνωσε ο κ.Τσακλίδης αποφασίστηκε επίσης οι εργολάβοι να διαθέσουν προσωπικό και μηχανήματα που θα είναι σε 24ωρη βάση επι τόπου ετοιμα να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα έκτακτης ανάγκης.

    Ο κ.Τσακλίδης απέδωσε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους χειρισμούς της Πολιτικής Προστασίας, επισήμανε οτι δεν έχουν ευθύνη οι εργολάβοι που κατασκευάζουν το έργο και ανέφερε οτι η κ.Παπανδρέου έχει πει οτι θα τους ''πάρει τα κεφάλια'' αν διαπιστωθούν ευθύνες ή κατασκευαστικά λάθη. Σ

    ε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις των πληγέντων ο κ. Τσακλίδης είπε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ που έχει την ευθύνη όλης της στεγαστικής συνδρομής είναι έτοιμο να καταβάλει τις αποζημιώσεις όταν οι πολίτες υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά.

    [02] ΝΔ:Αντίθετη στην πρόταση Δαφέρμου για θρησκευτικά.

    04/09/2002 13:56:56

    Αντίθετη στην προτεινόμενη ρύθμιση Δαφέρμου για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών και την κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια δηλώνει η ΝΔ.

    Ο εκπρόσωπος του κόμματος Θόδωρος Ρουσόπουλος τόνισε πως αρμόδια για την κατάρτιση της εκπαιδευτικής πολιτικής είναι η κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι ''αν επιθυμεί αλλαγές ας έχει το θάρρος να τις φέρει στη Βουλή και να πάψει να κρύβεται πίσω απο τον κ.Δαφέρμο''. Εκτός αν πρόκειται για προφάσεις,ώστε να ξεπεράσει τα ζέοντα και υπαρκτά προβλήματα της εκπαίδευσης,πρόσθεσε.

    Ο κ.Ρουσόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε οτι η ΝΔ στηρίζει τις ανεξάρτητες αρχές,κάτι που έχει αποδείξει εμπράκτως όπως πρόσφατα με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης,αλλά αμφισβητεί την πρόταση του κ.Δαφέρμου.-

    [03] Ομαλοποιείται η κατάσταση στην Αττική, απο τις πλημμύρες.

    04/09/2002 13:02:21

    Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στις πληγείσες από τη νεροποντή περιοχές κοντά στον ποταμό Κηφισό. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά ενώ ολοκληρώνονται οι αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια.

    Παράλληλα, ειδικά συνεργεία των δήμων καθαρίζουν τους δρόμους γύρω από το ποτάμι.

    Πάντως, μιας ώρας νεροποντή χθες το απόγευμα, στάθηκε αρκετή να υπερχειλίσει, για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες, ο Κηφισός πλημμυρίζοντας σπίτια και καταστήματα και φέρνοντας σε απόγνωση τους κατοίκους στις περιοχές του Μοσχάτου, του Νέου Φαλήρου και του Ρέντη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 331 κλήσεις για παροχή βοήθειας, ενώ δυνάμεις της παραμένουν σε επιλεγμένα σημεία ώστε να προσφέρουν τη βοήθειά τους και σήμερα εφόσον χρειαστεί.

    Σήμερα, συνεδριάζει υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη και το Συντονιστικό Διϋπουργικό Οργανο.

    Επίσης, εντός της ημέρας αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα νέου Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Γιάννης Γεωργακόπουλος στη θέση του Δημήτρη Παπανικολάου ο οποίος απομακρύνθηκε χθες.

    [04] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη.

    04/09/2002 13:02:14

    Συζήτηση εφόλης της ύλης είχαν το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.

    Στο χθεσινό μποϊκατάζ της αγοράς και στις θετικές επιπτώσεις που αυτού του είδους οι κινητοποιήσεις δημιουργούν στην ψυχολογία του κόσμου, αναφέρθηκαν στην αρχική τους συνομιλία οι κύριοι Σημίτης και Στεφανόπουλος.

    Ο κ.Σημίτης παρατήρησε πως το μποϊκοτάζ ήταν μια πρωτοφανής για την Ελλάδα κινητοποίηση και πως η κυβέρνηση ενισχύει το κίνημα των καταναλωτών.

    Ο κ.Στεφανόπουλος παρατήρησε πως ίσως το μποϊκοτάζ θα πρέπει να αφορά ορισμένα προϊόντα που θα αποδειχθούν ως τα πιο ακριβά. Διότι το πρόβλημα, παρατήρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι οτι οι πολίτες νιώθουν σαν να μην έχει αξία το ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα έχει μεγάλη.

    Μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε οτι συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής και κυρίως η πορεία της οικονομίας εν όψει και της ΔΕΘ.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε οτι η οικονομία πάει καλά και αναφερόμενος στη φορολογική μεταρρύθμιση, έκανε λόγο για μέτρα που προωθούν την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανακατανομή του εισοδήματος. Ο κ.Σημίτης ανέφερε οτι υπάρχουν και κάποια θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση, όπως το ζήτημα του πληθωρισμού. Τόνισε όμως οτι τα θέματα αυτά δεν είναι τέτοια που να αναιρούν τη γενική εικόνα μιας οικονομίας, η οποία, παρά τη διεθνή κατάσταση, έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και βρίσκεται σε μία δυναμική περίοδο.

    [05] Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για πλημμυρές.

    04/09/2002 13:02:07

    Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις χθεσινοβραδυνές πλημμύρες στον Κηφισό άσκησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το κράτος επί ΠΑΣΟΚ λειτουργεί μόνο υπό συνθήκες ηλιοφάνειας και ανέφερε οτι τις εγκληματικές ενέργειες και αμέλειες της κυβέρνηση Σημίτη δεν μπορεί να τις ξεπλύνει καμία βροχή.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ακόμη ότι ο υπουργός Εσωτερικών ''νίπτει τας χείρας του'' και υπογράμμισε οτι οι ευθύνες δεν μπορούν να εξαντληθούν στην παραίτηση του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, ''όταν μάλιστα ο αντικαταστάτης του βαρύνεται με το σκάνδαλο της οδού Νιόβης και την απόδραση Πάσαρη''.

    Χθες ο βουλευτής του Συνασπισμού Παναγιώτης Λαφαζάνης σχολίασε ότι ''οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πλέον κάτι παραπάνω από εγκληματικές, ενώ η ανικανότητα και η παχυδερμία των αρμοδίων δεν έχει προηγούμενο στη νεότερη ιστορία αυτής της χώρας''.

    [06] Κανονικά η κυκλοφορία σε Κηφισό-Πειραιώς.

    04/09/2002 10:40:34

    Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον Κηφισό και την οδό Πειραιώς, όπου χθες τα ορμητικά νερά του ξέφυγαν από την κοίτη του και πλημμύρισαν σπίτια και δεκάδες υπόγεια καταστήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέχρι αργά το βράδυ είχαν αντληθεί νερά από 101 σπίτια και καταστήματα στο Μοσχάτο, 15 στο Νέο Φάληρο, 7 στου Ρέντη και από 20 στις περιοχές Κερατσίνι, Καμίνια και Κορυδαλλό, ενώ στο κέντρο του Πειραιά δεν χρειάσθηκε ανάγκη επέμβασης. Από το πρωί ειδικά συνεργεία των Δήμων Μοσχάτου και Ρέντη καθαρίζουν τους δρόμους γύρω από το ποτάμι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 September 2002 - 11:31:06 UTC