Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση κυβ.εκπρόσωπου στον Κ.Καραμανλή
  • [02] Ομιλία Τσοβόλα σε ΚΕ ΔΗΚΚΙ.
  • [03] Δευτερολογία Καραμανλή στην ΚΕ ΝΔ.

  • [01] Απάντηση κυβ.εκπρόσωπου στον Κ.Καραμανλή

    23/11/2002 20:03:50

    Πλήρως ανακριβή είναι τα στοιχεία που παρέθεσε στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματός του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής, τονίζει σε απογευματινή ανακοίνωσή του ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ Χρήστος Πρωτόπαπας, απαντώντας στη σημερινή παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματός του ενώ υπογραμμίζει ότι την απάντηση θα την πάρει μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ της Δευτέρας.

    [02] Ομιλία Τσοβόλα σε ΚΕ ΔΗΚΚΙ.

    23/11/2002 17:07:44

    Απάντηση σε οσους κατηγορούν για πατριδοκαπηλεία εκείνους που αντιτίθενται στο σχέδιο Ανάν, θέλησε να δώσει ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, σε ομιλία του ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος.

    «Αριστερή πολιτική δεν ειναι η στήριξη της διεθνούς αδικίας και της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που επιχειρείται να επιβληθεί με το σχέδον Ανάν, απο τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρεταννία, οπως συμβαίνει και στη Γιουγκοσλαβία, στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ κλπ.

    Αριστερή πολιτική δεν ειναι να στηρίζεις τον νόμο της ζούγκλας που θέλουν να επιβάλλουν οι ισχυροί του πλανήτη για να καθυποτάσσουν τους λαούς και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιριών, καταπατώντας τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και τα ανθρώπινα δικαίωματα.

    Αριστερή πολιτική ειναι να αντιστέκεσαι σ΄ αυτή τη διεθνή αδικία, σε αυτή τη βαρβαρότητα και να αγωνίζεσαι για την επιβολή της διεθνούς δικαιοσύνης και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε ο Δ. Τσοβόλας συμπληρώνοντας:

    «Οι πολίτες θα δώσουν μόνοι τους την απάντηση, σε ολους αυτούς που τους υποτιμούν την νοημοσύνη, γιατί εχουν αντιληφθεί πολύ καλά τα παιχνίδια που παίζονται απο τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ.

    [03] Δευτερολογία Καραμανλή στην ΚΕ ΝΔ.

    23/11/2002 16:43:08

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, στη δευτερολογία του, στη διάρκεια των εγρασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, αναφερόμενος στο Κυπριακό, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία επιμένει στις θέσεις της, σημειώνοντας ότι οι καθαρές λύσεις απαιτούν σθεναρή στάση και δυνατή φωνή. Επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα απαιτηθεί σκληρή και αποφασιστική διαπραγμάτευση.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι το κόμμα του θα είναι δυναμικός συμπαραστάτης στην εθνική προσπάθεια υπογραμμίζοντας ότι «ζούμε ώρες εγρήγορσης και συστράτευσης καθώς οι αποφάσεις του σήμερα μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για το αύριο του ελληνισμού.

    Ωστόσο, ο κ. Καραμανλής προειδοποίησε σε αυστηρό ύφος την κυβέρνηση για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι δεν θα περάσουν αδιαφανείς και παράνομες μεθοδεύσεις. Τη Δευτέρα, είπε ο κ. Καραμανλής η κυβέρνηση Σημίτη στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ δίνει εξετάσεις αν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τον Ελληνα φορολογούμενο ή αλλότρια συμφέροντα.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η αδιαφάνεια και η παραβίαση της νομιμότητας επιβαρύνουν τον φορολογούμενο και δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας ότι η ανάθεση προμηθειών σε ημετέρους έχει γίνει κανόνας. Ο κ. Καραμανλής έφερε ως παράδειγμα τα ελικόπτερα Απάτσι όπου όπως ανέφερε για τον ίδιο αριθμό προμηθειών ελικοπτέρων Απάτσι με καλύτερο εξοπλισμό, το Κουβέιτ καταβάλει 868 εκατομμύρια δολάρια ενώ η Ελλάδα διαπραγματεύεται τιμή υψηλότερη από ένα δις δολάρια και γίνεται και υπερτιμολόγηση μετά την υπογραφή. Μίλησε για στημένες διαδικασίες για προσυνεννοημένες προμήθειες που εκθέτουν διεθνώς τη χώρα αναφερόμενος στην υπόθεση των συστημάτων ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τόνισε ότι τα οικονομικά συμφέροντα που κινούνται γύρω από τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων καταφέρνουν να επηρεάζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης και να επιβάλουν επώδυνες λύσεις.

    Ο κ. καραμανλής επέμεινε στη στρατηγική του μεσαίου χώρου και στα ανοίγματα προς ολόκληρη την κοινωνία σημειώνοντας ότι το κόμμα του είναι η παράταξη της φιλελεύθερης επιλογής, της κοινωνικής αλληλεγγύης, του μεσαίου χώρου, της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας, του καθαρού πολιτικού λόγου και της υπέρβασης των διαχωριστικών γραμμών.

    Ο κ. Καραμανλής ζήτησε από όλα τα στελέχη, συντεταγμένα και χωρίς μεμψιμοιρίες να δώσουν τον αγώνα για τις επόμενες εκλογές τονίζοντας ότι θα είναι δύσκολος αφού όπως είπε «έχουμε να παλέψουμε με καθεστώς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 November 2002 - 21:30:20 UTC